URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2011, 12:24

Zeci de străzi din Oradea rămân din nou fără apă. Vezi care!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"În perioada 28 iulie-05 august se va întrerupe livrarea apei calde de la Punctele Termice 849, 871, 872 şi 875, pentru reabilitarea Racordului de termoficare Nufărul 2, dintre Magistrala 2 şi zona Ciheiului", se arată într-un comunicat al Electrocentrale Oradea, dat publicităţii marţi.

De asemenea, va fi oprită şi furnizarea agentului termic primar la consumatorii racordaţi direct la conductele de transport, urmând a fi afectată populaţia şi agenţii economici de pe străzile Nufărului (până la intersecţia cu strada Ciheiului), Nojoridului, Leonardo da Vinci, Liszt Ferenc, Jules Verne, Ciheiului (parţial), Aleea Salca şi arterele adiacente.

În perioada 02-17 august se va opri din nou furnizarea apei calde, la alte 45 de Puncte Termice. "Pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la Magistralele de termoficare nr. 1 şi 4, se va întrerupe furnizarea apei calde la Punctele Termice 119, 200, 202, 203, 204, 206-210, 215-217, 300-305, 308, 309, 311, 315, 316, 401, 404-407, 409-418, 420, 422, 603, 611-613, 836, 856, 868, 869 şi 890, respectiv la Punctele Termice din Sânmartin şi Băile Felix", se precizează într-un alt comunicat remis de Electrocentrale Oradea.

Vor fi afectaţi consumatorii situaţi pe malul drept al Crişului din perimetrul format de străzile Sf. Apostol Andrei, R. Ciorogariu, C. Negruzzi, C-tin Brâncuşi, Spartacus, Episcop Ioan Suciu, C. Coposu, Olimpiadei, Berzei, Dacia, Parcul Petőfi, Republicii, Parcul Traian, General Magheru, Olteniei, Delavrancea, Piaţa Bucureşti, Depoului, Izvorului, L. Pasteur, Gh. Doja, Ştrandul Municipal, respectiv Dragoş Vodă, Clujului, Seleuşului (între strada Războieni şi Peţa), Gara Velenţa, Piaţa Nucetului (cartierul Prima Casa), Nufărul 3 (strada Nufărului, de la intersecţia cu strada Ciheiului), Constantin Nottara şi străzile adiacente, precum şi consumatorii din comuna Sânmartin.

Furnizarea apei calde va fi reluată în etape, pe măsura finalizării lucrărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
titlu
Eu nu inteleg, pur si simplu nu inteleg, cum mama dracului se face ca nu sunt in stare sa repare "tri" tevi. A cata intrerupere de apa calda e din acest an? Pur si simplu, bataie de joc. Bata-i Dumnezeu cu apa lor cu tot!
Postat 27 Iulie 2011, 09:01 de -_-
desert...
Gogule iti inteleg nervii si supararea . Eu ce Dumnezeu sa fac ca tocmai atunci vin niste musafiri din Germania , nu e penibil e groaznic ! de fapt vroiam sa-ti spun ca daca-i iei pe fiecare - de la bolojan in jos - toti cei responsabili de chestia asta sunt niste ,,taranoi' in sensul rau al cuvantului . Pentru ei sunt sigur ca spalatu nu e un lucru elementar , necesar . Asta e acum Oradea ......
Postat 26 Iulie 2011, 16:55 de suparatu
Nu va e ba gunoaielor rusine asa un pic???
An de an, aceeasi poveste stupida se repeta. Aceste gunoaie nesimtite pana in maduva oaselor interup apa ,cand in mod normal oamenii se spala mai mult. In nici un oras din tara asta nu am mai auzit o asemenea porcarie. Anul trecut in vara, au intrerupt apa cu saptamanile. Anul asta povestea se repeta. Sunteti niste incapabili si niste taranoi de 2 bani, jegurilor. Nu va e ma jegosilor rusine?? Nu cateva ore, nu 2-3 zile ci cu saptamanile !!!! Iar singurul primar "Bolovan" din tara, care mai are si sprancenele unite (nu-i spune nimeni ce penbil arata?!) tace ca porcu, ca asta stie el cel mai bine. Daca sunteti niste habarnisti, de ce dracu nu chemati specialisti de dincolo de granita?? Ce fel de lucrari faceti ca an de an le repetati?? Idioti congenitali, nu meritati nici un scuipat, pe care vi-l dau cu placere.
Postat 26 Iulie 2011, 15:10 de gogu electrocentrist
sa ne suga...
si electrocentrale si OPC-ul... atia n-au nici o limita inc ar epot intrerupe apa pe timpul unui an, totul e dupa cum vrea muschiul lor...
Postat 26 Iulie 2011, 12:54 de cetaatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON