URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2018, 22:15

Zborurile externe Tarom vor începe abia din primăvară! Consiliul Județean Bihor dă vina pe "declarațiile politicianiste" şi pe "articolele cu iz negativ"

Zborurile externe Tarom vor începe abia din primăvară! Consiliul Județean Bihor dă vina pe 'declarațiile politicianiste' şi pe 'articolele cu iz negativ' (Foto: generic, prinvacanta.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi chiar directorul Tarom a anunțat că vor începe pe 1 decembrie, zborurile externe de pe Aeroportul Oradea vor debuta cel mai devreme în primăvara anului viitor. Cel care aduce vestea, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor, Adrian Simon, încearcă să paseze vina eşecului pe "declarațiile politicianiste" şi "articolele cu iz negativ" legate de această temă.

"Având în vedere interesul major față de subiect, precum și modificările esențiale care schimbă planurile pe termen scurt, vă informăm faptul că, față de cele prezentate în noiembrie și cunoscute până în dimineața zilei de astăzi, decizia TAROM privind începerea operarării a două curse externe de pe Aeroportul Internațional din Oradea este pentru data de 25 martie 2019", a transmis, miercuri seara, reprezentantul Consiliului Județean.

În acelaşi comunicat, Simon încearcă să scuze incapacitatea administrativă a CJ şi a Aeroportului punând amânarea curselor pe seama celor care au fost sceptici cu privire la succesul acestor zboruri.

"Deși ne exprimăm dezamăgirea cauzată de această amânare, considerăm că este un pas important din perspectiva dezvoltării pe baze solide a aeroportului introducerea curselor regulate externe de către compania națională de transport aerian. În momentul de față nu se poate estima cu exactitate impactul avut asupra acestei decizii de amânare a declarațiilor politicianiste și articolele cu iz negativ, dar cert este că, în urma acestora, în timpul negocierilor s-a simțit o oarecare ezitare din partea reprezentanților TAROM", a scris Simon.

Deşi n-o spune pe şleau, reprezentantul CJ Bihor se referă cel mai probabil şi la declarațiile primarului Ilie Bolojan, care a spus că Aeroportul Oradea a ajuns o "frână" pentru dezvoltarea oraşului şi are nevoie urgentă de curse low cost.

De asemenea, Simon le transmite noi speranțe bihorenilor în privința zborurilor de la Oradea, din nou fără nicio fundamentare faptică. "Considerăm că prezența unei companii în plin proiect de expansiune la nivel european va fi un semnal pozitiv și va întări poziția noastră pentru negocierile cu alți operatori. Din informațiile pe care astăzi le deținem, din primăvară, doi operatori vor oferi curse externe bihorenilor", se arată în comunicat, fără să fie măcar clar dacă cei doi se adaugă Tarom-ului sau îl cuprinde şi pe acesta.

În fine, Adrian Simon precizează că "detalii despre cursa de Barcelona și cel (!) de Milano, inclusiv data din care vor fi puse bilete în vânzare, precum și frecvența curselor, vor fi făcute publice în scurt timp de către reprezentanții TAROM".

Merită subliniat că, marți, în cadrul şedinței Consiliului Județean, preşedintele Pasztor Sandor a afirmat că zborurile Tarom vor fi spre Barcelona şi Roma. Or, potrivit comunicatului, acestea vor fi efectuate spre şi dinspre Milano, semn că ori reprezentanţii CJ nu sunt coerenţi, ori, de fapt, nici măcar destinaţiile nu sunt decise în acest moment.

După cum se ştie, de la finalul lunii octombrie, Aeroportul Internațional Oradea a rămas fără zboruri externe după retragerea companiei Ryanair. Deşi oprirea fusese anunțată încă din primăvară, autoritățile județene nu au reuşit să asigure continuitatea zborurilor spre destinații europene prin găsirea unor noi operatori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
niste nulitati absolute la cj
sugativele banului public de la cj ... zero barat sa-i vedem pe ungurii din oradea daca vor mai vota cu udmr ca sa mearga la debrecen la aeroport...
Postat 22 Noiembrie 2018, 11:00 de Traian
twer
si primavara se face vara, vara se face toamna, toamna se face iarna, mai trece un an, etc etc.
Postat 22 Noiembrie 2018, 09:00 de leclick
Asa se intampla cand PSD-ul promite!
Dupa genul asta de promisiuni, puteti uita de curse si din primavara, nu se va intampla nimic, curse internationale din Oradea nu vor exista in actuala conducere a CJ Bihor. Dragi cetati, romani si maghiari, fiti atenti pe cine mai puneti stampila la urmatoarele alegeri!
Postat 22 Noiembrie 2018, 08:48 de Username
cj=incompetenta
La conducerea cj se afla 2 incompetenti si un tradator. Drum bun spre debrețin, Cluj si Timisoara va doresc!
Postat 22 Noiembrie 2018, 08:32 de User anonimizat
Din primăvară
Vine Ryanair înapoi, au renunțat doar la programul de iarna
Postat 21 Noiembrie 2018, 23:03 de Sandu1206
Vai si amar
Dați aeroportul primăriei, neputincioșilor. Sa renunțe primăria la alte investiții și să de-a banii înapoi CJ-ului , și se ocupă Bolojan, cu voi nu stam pe loc, mergem înapoi
Postat 21 Noiembrie 2018, 23:00 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON