URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2023, 11:28

Vlad Trip a fost desemnat cel mai bun luptător de la LPS Bihorul şi CS Gladiatorul Oradea în 2023 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secţia de lupte de la LPS Bihorul Oradea, împreună cu cea de la CS Gladiatorul Oradea şi-a premiat laureaţii, într-o gală ce a avut loc la Hotel Impero.

Evenimentul, organizat de profesorul Nelu Sandu Pop, care coordonează secţia de lupte de la LPS Bihorul - Gladiatorul Oradea, a fost pigmentat cu momente artistice, Violeta Gherman şi un grup de colindători introducându-i pe cei prezenţi - sportivi, părinţi, antrenori şi invitaţi - în atmosfera Crăciunului.

TOP 10

Sportivul anului la secţia de lupte de la LPS Bihorul - CS Gladiatorul Oradea a fost desemnat Vlad Trip, care în 2023 a ocupat locul 2 la întrecerile Cupei României, la categoria de vârstă U15. De asemenea, el a devenit campion naţional la individual U15, a ocupat locul 3 la turneul internaţional UWW U15, locul 2 cu echipa de U15, a participat la Campionatul European U15 şi locul 1 la Campionatul Balcanic Individual U15.

Pe locul al II-lea în clasamentul de final de an a secţiei orădene de lupte s-a clasat Maia Vodoileu, situată şi ea pe locul secund la Cupa României U15, pe locul 2 la Campionatul Naţional de lupte pe plajă U15, locul 3 la Campionatul Naţional Individual U15, locul 3 la Campionatul Balcanic Individual U15, locul 3 la turneul internaţional UWW U15 şi a participat la Campionatul European U15.

Cel de-al treilea în 2023 la secţia orădeană de lupte a fost Szep Botond, cel care în acest an s-a situat pe poziţia a 3-a la Campionatul Naţional Individual U15, pe locul 2 la Cupa României U15, pe poziţia secundă cu echipa de U15, a participat la Campionatul European U15 şi la Campionatul Balcanic U15.

În continuare clasamentul celor mai buni 10 luptători de la LPS Bihorul – CS Gladiatorul Oradea i-a cuprins pe: Florin Beldea – pe locul 4, Alexandru Ghib – locul 5, Sergiu Pop, Szep Hunor şi Vlad Crăciun – pe locul 6, Alexandru Ciul – locul 7, Fuzi Albert şi Darius Romocea – locul 8, Eugen Popa – pe locul 9 şi Ovidiu Pop – locul 10.

Alte premii

Pe lângă premiile şi diplomele acordate sportivilor din TOP 10, conducerea secţiei, în frunte cu Nelu Sandu Pop şi instructorul sportiv Paul Buzaş au acordat diplome de merit şi sportivilor care au avut rezultate bune în acest an, dar totuşi nu au reuşit să intre clasamentul primilor 10. Este vorba despre Sara Dobrai, Luca Pişcoi, Darius Karacson, Nicolas Beldea şi Valentin Ionescu.

Toţi au primit daruri din partea organizatorilor, câte o plasă plină de cadouri.

De menţionat că luptele au o semificaţie aparte în Oradea, pentru că aici s-a înfiinţat, în anul 1930, Federaţia Română de Lupte, lucru care nu a fost trecut cu vederea de organizatori, fiind prezentat şi în cadrul acestei gale. De asemenea, un cuvânt plin de învăţătură pentru cei prezenţi l-au avut şi profesorii pensionari Nicolae Soane şi Corneliu Surlă, iar Aurel Horgoş a surprins audienţa cu o poezie adaptată evenimentului.

De menţionat că în anul 2023, sportivii secţiei de lupte de la LPS Bihorul şi CS Gladiatorul Oradea şi-au adjudecat 23 de medalii la Campionatele Naţionale Individuale, o medalie la Campionatul Naţional de Lupte pe plajă, o medalie la European Open School Combat Games, 3 medalii la turneul internaţional UWW de la Cluj, 2 medalii la Campionatul Balcanic U15, a avut trei participări la Campionatul European U15, au obţinut titlul de vicecampioni naţionali cu echipa de U15, locul I pe cluburi cu sportivii de la Campionatul Naţional Individual U13, locul II pe cluburi cu sportivii la C. N. I. U15 şi locul II pe cluburi cu sportivii la C. N. I. U8.

Buni şi la învăţătură

În altă ordine de idei, în cadrul galei, profesorul Nelu Sandu Pop a subliniat că în timp ce fac sport, tinerii luptători orădeni nu neglijează şcoala și a oferit câteva exemple de sportivi care anul trecut şcolar au avut medii peste 9.

Este vorba despre Valentin Ionescu, Maia Vodoileu, Ovidiu Pop, Alexandru Ciul, Darius Karacson, Nicolas Beldea şi Darius Romocea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON