URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
14 Aprilie 2021, 09:05

Viteză de melc: Cum l-a trezit BIHOREANUL din somn pe șeful de la Agenţia pentru Arii Protejate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă toate instituţiile ar avea aşa viteză de reacţie precum Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), chiar s-ar alege praful de tot.

Pe 13 ianuarie, BIHOREANUL a sesizat filiala judeţeană a ANANP, arătând că în aria protejată de la Betfia, adică la doi paşi de instituţia care își are sediul la parterul Primăriei Sânmartin, şoferii de ATV brăzdează „craterul”, în căutare de senzaţii tari, lăsând în urmă doar noroaie.

Pentru că au fost surprinşi într-o filmare de un cititor, ziarul a transmis imaginile instituţiei care trebuie să aibă în grijă ariile protejate, cerând un răspuns privind sancţiunile pe care le riscă aceşti şoferi şi măsurile pe care le ia efectiv Agenţia, așa încât asemenea incidente, clar vătămătoare pentru natură, să nu se mai repete.

Răspunsul a venit abia pe 6 aprilie, adică după trei luni, şi nu pentru că instituția ar fi făcut vreo investigaţie majoră. În documentul asumat de directorul Remus Raţ (foto), Agenţia se rezumă să precizeze că faptele semnalate sunt contravenţii care trebuie sancţionate, că angajaţii s-au dus în control „preventiv” şi că, pe viitor, „ANANP central va analiza oportunitatea” unor controale comune cu Poliţia, Jandarmeria şi Garda de Mediu, ca să-i poată amenda „în fapt” pe vinovaţi.

Bihorel crede că, întâi de toate, ar trebui „analizaţi” angajaţii plătiţi din bani publici...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Bihorel nue revoltat pe ATV-iști, de fapt.
Bihorel e revoltat că a susținut și a votat acest șeptel de liberali tembeli, nesimțiți și obraznici, care ocupă toate funcțiile publice inclusiv pe banii lui de taxe și impozite.
Postat 14 Aprilie 2021, 10:59 de KP
din pacate
In ultimele 4 week-enduri am fost la Betfia pe langa crater si e plin de atv-uri dar nu intereseaza pe "domnii" de la ANANP singurul lor interes e sa vina salarul cat mai mare.
Postat 14 Aprilie 2021, 09:43 de VasilePopa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON