URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2023, 21:33

Victorie de senzație a baschetbaliștilor în Oradea Arena: „Orădenii care n-au venit să vadă această partidă au ce regreta”

Victorie de senzație a baschetbaliștilor în Oradea Arena: „Orădenii care n-au venit să vadă această partidă au ce regreta” (foto: FIBA Europe Cup 2022-23)
Victorie de senzație a baschetbaliștilor în Oradea Arena: „Orădenii care n-au venit să vadă această partidă au ce regreta” (foto: FIBA Europe Cup 2022-23)
Victorie de senzație a baschetbaliștilor în Oradea Arena: „Orădenii care n-au venit să vadă această partidă au ce regreta” (foto: FIBA Europe Cup 2022-23)
Victorie de senzație a baschetbaliștilor în Oradea Arena: „Orădenii care n-au venit să vadă această partidă au ce regreta” (foto: FIBA Europe Cup 2022-23)
Victorie de senzație a baschetbaliștilor în Oradea Arena: „Orădenii care n-au venit să vadă această partidă au ce regreta” (foto: FIBA Europe Cup 2022-23)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost show de baschet miercuri seara în Oradea Arena! Echipa gazdă, CSM CSU Oradea, a jucat la intensitate maximă și a obținut o victorie importantă în confruntarea cu oaspeții din Germania, baschetbaliștii formaţiei Brose Bamberg, scor final 95-84.

De senzație...

Sportivii de la CSM au fost încurajați din arenă de numeroși suporteri, însă noua sală polivalentă a orașului, cu peste 5.000 de locuri, nu a fost plină.

Cum partida a fost una de senzație, cu faze impresionante și ritm susținut, comentatorul Digi Sport - televiziune care a transmis în direct confruntarea din FIBA Europe Cup - a remarcat că sala nu e plină și le-a subliniat orădenilor care nu s-au dus la meci că au avut de pierdut. „Orădenii care n-au venit să vadă această partidă au ce regreta. Păcat că n-au fost 5.000 de oameni în această arenă...”, a spus acesta. Totuşi, după cum au declarat şi unii oficiali ai clubului CSM, „a fost cea mai frumoasă atmosferă de la Oradea Arena de când aceasta a fost deschisă”.

Orădenii aveau neapărat nevoie de victorie în acest meci, pentru a rămâne în cărţile calificării pentru faza următoare, dar antrenorul Cristian Achim nu a putut conta pe americanul Justin Carter, operat la genunchi. Cu toate acestea, „roş-albaştrii” s-au mobilizat exemplar şi au reuşit o partidă foarte bună, în care au condus mai mult de trei sferturi din joc. De această dată a ieșit la rampă lituanianul Donatas Tarolis, care a marcat coș după coș.

(foto: FIBA Europe Cup 2022-23)

Cu șanse reale de calificare

CSM CSU Oradea a început partida cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Ogden. Jucătorii echipei oaspete s-au instalat la conducere, dar, pe finalul primului sfert, CSM CSU a întors situaţia pe tabelă şi a intrat în avantaj la prima pauză cu 31-25.

Sfertul II a fost echilibrat, însă „roş-albaştrii” s-au menţinut la conducere tot timpul, pentru a intra în avantaj cu cinci puncte în pauza mare, scor 57-52.

După ce germanii au început mai bine sfertul al treilea, CSM CSU a reacţionat şi, cu Erick Neal şi Donatas Tarolis în prim-plan, s-a desprins pe tabelă la peste zece puncte. Ca urmare, în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 78-66.

Secvența decisivă a consemnat un nivel de apărare mai bun și pentru oaspeți, dar Oradea a reușit să mențină nivelul din sfertul III și a rămas în control pe tabela de marcaj până la final. Finalul a fost gestionat perfect, iar CSM CSU a obţinut o mare victorie, scor 95-84, care o menţine cu şanse reale de calificare pentru faza următaore din FIBA Europe Cup.

„Consecința chimiei între jucători”

„Este o victorie pe deplin meritată. Am fost mai buni. Victoria este o consecință firească a ceea ce s-a întâmplat azi pe parchet. Mă bucur că am învins în condițiile în care am fost presați de rezultat deoarece o înfrângere ne-ar fi scos din calculele calificării. Cred că am arătat tărie mintală în această seară ca echipă. Apreciez jocul nostru colectiv drept foarte bun. Este consecința chimiei excelente între jucători, precum și a muncii eficiente pe care o desfășurăm la antrenamente și la ședințele de analiză video. Victoria este cu atât mai dulce cu cât a fost obținută în fața unui nume cu rezonanță în baschet. Brose rămâne o echipă puternică, dar astăzi am fost mai buni, chiar dacă nouă ne-a lipsit Justin”, a declarat la finalul partidei Donatas Tarolis, cel mai eficace jucător al CSM-ului, cu 27 de puncte marcate.

El a fost urmat de Mark Ogden, cu 19 puncte, Kris Richard cu 15 puncte, Erick Neal cu 14 puncte, şi de Stephen Holt, autor a 11 puncte.

De partea cealaltă, de la Brose Bamberg s-a remarcat, în principal, Christian Sengfelder, cu 23 de puncte marcate.

Următorul meci european va fi în Polonia

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea și Brose Bamberg au câte două victorii şi două înfrângeri în Grupa L din TOP 16 FIBA Europe Cup, ocupând locurile 2-3. Conduce în clasament Anwil Wloclawek, care a ajuns la un bilanţ de 3-1. Ciprioţii de la Keravnos BC sunt pe locul IV, cu o victorie şi trei înfrângeri.

În penultima etapă, pe 1 februarie, CSM CSU Oradea va juca în Polonia, cu Anwil, iar în ultima partidă, pe 8 februarie, va avea joc acasă cu Keravnos.

Până atunci însă, vineri, 27 ianuarie, de la ora 16, tot la Oradea Arena, urmează meciul din campionatul intern cu Laguna București.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON