URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2022, 21:07

Vești promițătoare: Un virus care "omoară" cancerul a fost testat cu succes inclusiv pe pacienți cu forme grave

Vești promițătoare: Un virus care 'omoară' cancerul a fost testat cu succes inclusiv pe pacienți cu forme grave VINDECAT. "Mi s-a spus că nu mai sunt opţiuni pentru mine. A fost devastator, aşa că a fost incredibil să mi se ofere şansa de a mă alătura studiului", a declarat pentru BBC, Krzysztof Wojkowski. foto: BBC
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un virus care "omoară" cancerul a fost testat cu succes de oamenii de ştiinţă britanici inclusiv pe pacienți cu forme grave. Potrivit BBC, noua terapie, care ar putea oferi şanse de viaţă pacienţilor cu cancer în stadiu avansat, foloseşte o formă slabă a virusului herpes simplex pentru a distruge tumorile.

„A eradicat cancerul”

Primele teste pe oameni, deşi încă la început, au vindecat de cancer un pacient  şi au obţinut diminuarea tumorilor în alte câteva cazuri.

"Am făcut injecţii la fiecare două săptămâni, timp de cinci săptămâni, ceea ce a eradicat cancerul. Sunt sănătos de doi ani", a declarat pentru BBC constructorul londonez în vârstă de 39 de ani Krzysztof Wojkowski.

Diagnosticat de cancer al glandelor salivare încă din 2017, bărbatul a participat la studiul iniţiat de Institutul de Cercetare a Cancerului de la Royal Marsden NHS Foundation Trust după ce, în ciuda tratamentelor și a intervenţiilor chirurgicale, boala sa a continuat să avanseze.

3 din 9 pacienți și-au revenit

În cadrul studiului au fost înscrişi circa 40 de pacienţi, dintre care unii au primit injecţia cu virusul, numită RP2, iar alţii au primit tratamentul combinat cu nivolumab, un medicament împotriva cancerului.

Conform rezultatelor testelor, prezentate în cadrul unei conferinţe medicale organizate la Paris, 3 din 9 pacienţi cărora li s-a administrat virusul, printre care şi Krzysztof Wojkowski, au cunoscut o evoluţie pozitivă în sensul diminuării tumorilor.

La fel, 7 din 30 de pacienţi cărora le-a fost administrat virusul combinat cu nivolumab au cunoscut o îmbunătăţire a stării de sănătate.

„Este rar să vedem rate de răspuns atât de bune”

Profesorul Kevin Harrington, coordonatorul studiului, a calificat rezultatele studiului ca fiind "cu adevărat impresionante" inclusiv în stadii avansate ale cancerului de esofag sau unei variante mai rare de cancer ocular.

"Este rar să vedem rate de răspuns atât de bune în studiile clinice în stadiul incipient, deoarece scopul principal este testarea siguranţei tratamentului şi implică pacienţi cu cancere foarte avansate pentru care tratamentele actuale au încetat să funcţioneze", a declarat profesorul Harrington pentru BBC.

Administrate direct în tumoră, injecţiile cu RP2, au combătut boala prin distrugerea celulelor canceroase şi prin activarea sistemului imunitar. Efectele secundare ale tratamentului, cum ar fi oboseala, sunt în general uşoare.

Rămâne de văzut, însă, evoluția acestui studiu, respectiv dacă și când va fi implementat el la nivel de protocol de tratament.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Vaccinul anti-Covid a făcut ca rata de creștere a mortalității să fie cu 30% mai mare pe toată planeta.
Ăsta, anticancerigen ... cam ce urme lasă? Experimental ar trebui să treacă vreo 10 ani ca să se vadă toate efectele. BigPharma nu se lasă.
Postat 26 Septembrie 2022, 13:17 de KP
Doamne ajută
Mi se pare necruțătoare această maladie. Lovește fără să te aștepți de la tineri la persoane vârstnice. Dacă acum 20-30 de ani dacă întrebai pe cineva puțină lume cunoștea pe cineva care a murit din cauza acestei boli, în ziua de astăzi cu toții cunoaștem pe cineva care a decedat din cauza acestei boli necruțătoare. Ar fi o veste extraordinară să se aprobe o dată un leac, o soluție pentru acești oameni, mai ales la cum a evoluat medicina în ultimii 30 de ani.
Postat 26 Septembrie 2022, 06:54 de Vio_427
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON