URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2023, 17:05

Vatmanii din Viena sunt noii campioni europeni. Echipa din Oradea, pe locul 14 la Tram-EM (FOTO/VIDEO)

Vatmanii din Viena sunt noii campioni europeni. Echipa din Oradea, pe locul 14 la Tram-EM (FOTO/VIDEO) foto: Tram-EM European Tramdriver Championship / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa care reprezintă orașul Viena, formată din Sandra Kaider și Andreas Kainrad, a câștigat Campionatul European de Vatmani (Tram-EM), desfășurat în Piața Unirii din Oradea, grație unei ture spectaculoase reușite de vatmanița din echipă, în a doua jumătate a competiției.

Sandra a avut un parcurs bun prin cele șase probe, pe care le-a încheiat cu un „strike” la proba de bowling. 

Directorul OTL, Adrian Revnic, le-a înmânat celor doi austrieci învingători trofeul acestei ediții.

foto: Tram-EM European Tramdriver Championship / Facebook

Podiumul a fost completat de echipa din Gothenburg, din care a făcut parte și un român stabilit în Suedia, și de cea din Praga. 

Echipa Oradiei, formată din Károly Éva și Leonte Onița, s-a clasat pe locul 14, deși după prima rundă era pe locul 4. 

În Piața Unirii au concurat sâmbătă 25 de echipe mixte de vatmani care au reprezentat 25 de mari orașe europene. 

foto: Tram-EM European Tramdriver Championship / Facebook

A fost prima oară când România găzduiește această întrecere a vatmanilor, care au trebuit să-și arate rapiditatea, precizia și alte abilități specifice jobului lor. Fiecare dintre cei doi membri ai unei echipe au trebuit să parcurgă cele șase probe ale Tram-EM.

Ei au fost chemați și să facă spectacol, căci una dintre probele competiției a fost biliard cu tramvaiul, iar o alta popice cu tramvaiul. Vântul de sâmbătă după amiaza din OIradea i-a ajutat pe unii concurenți (la popice) și i-a încurat pe alții (la biliard). 

foto: Tram-EM European Tramdriver Championship / Facebook

Tram-EM le-a pregătit orădenilor și participanților și un concert: de la ora 21, pe scena din Piața Unirii va urca Irina Rimes.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
sandu mincinosu, Pinochio
Pai acum a fost ceva in vazul lumii, ceva ce nu se falsifica din burta pe hartie, cum e propagnada primariei. Cand e ceva pe bune ca sportul, baschet, fotbal, polo, care sunt zero barat , asa e si orasul zero barat. Doar sa vina ceva babeti sa faca 2 poze apoi pleca. Dar tu de pe buda ta din curte , habar nu ai Ciucle. Vezi Sandu ca minciuna are picioare scurte, incet lumea se satura de minciunile voastre.
Postat 06 Iunie 2023, 19:40 de adi13
adi13-bolnăvel
Te doare faptul ca tu ești ala cu gura mare " ca da spaga PMO " amu ai văzut ca nu da șpagă si te doare ca nu ai argumente :::::)))))
Postat 06 Iunie 2023, 14:02 de Sandu2100
Unde e propaganda?!
Nu se poate, nu au dat spaga propaganda sa iesim nr 1. E de ar fi sondajele alea pe bune nici in top 100 nu am fi, nici de ar fi national topul. Nu ma refer la tramvaie ci la "topurile"alea mincinoase
Postat 06 Iunie 2023, 13:53 de adi13
Sandu cel cu buda in curte
Se putea sa nu fie sluga sa faca propaganda?
Postat 06 Iunie 2023, 09:15 de adi13
Cum de nu suntem nr 1 ????
Noroc ca a fost cu plublic si martori, ca altfel propaganada, pe model Nord Correan ar fi spus ca suntem pe locul 1
Postat 05 Iunie 2023, 15:49 de Mihaita
KP, tu ai ceva cu cifrele...
"In Piața Unirii au concurat sâmbătă 25 de echipe mixte de vatmani care au reprezentat 25 de mari orașe europene". Oricum nu conteaza rezultatul, tramvaiele noastre nu o sa-si modifice programul si o sa circule la fel de rar indiferent de locul ocupat.
Postat 04 Iunie 2023, 07:42 de Kid
KP aka mama Omida
Tot vorbești aiurea-n tramvai ca liberalii Orădeni corupție ,firme de casă etc . Acum ne zici ca " municipalitatea liberală nu a putut cumpăra un loc pe podium " ::::))))) vezi draga moșului, ți tot timpul vorbești prostii și stimulezi Corupția. Faptele fac diferenta :::::))))) și acum o dai ca nu putea cumpăra municipalitatea locul 1 ::::))) Dacă câștiga OTL erai prima care sărea ca municipalitatea a cumpărat locul 1, acum ești supărată :::::))))) TRANSPARENȚA SE VEDE LA ORADEA , TU nu vezi, ca nu ai cum.
Postat 03 Iunie 2023, 23:22 de Sandu2100
15 echipe ... un onorant loc 14 la un campionat al întregii Europe.
Iar asta pe "teren propriu" unde vatmanii OTL cunosc de mulți ani încoace fiecare bughiu ieșit din rând. De data asta ... municipalitatea liberală nu a putut cumpăra un loc pe podium, ca să se laude că-i în top.
Postat 03 Iunie 2023, 21:52 de KP
Foarte fain
Felicitări tuturor echipelor
Postat 03 Iunie 2023, 17:54 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON