URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2022, 17:38

Ne enervează: Vandalii care au "împuşcat" vitrina din sticlă care acoperă pasajul subteran din Bulevardul Magheru (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Copertina din sticlă securizată care acoperă pasajul pietonal subteran din Bulevardul Magheru a fost vandalizată.

Autori necunoscuţi au "împuşcat", cel mai probabil, în noaptea de joi spre vineri, panoul lateral de la intrarea în pasajul pietonal. Izbită cu forţă, sticla securizată s-a fisurat, transformându-se toată într-o aglomeraţie de cioburi.

"Probabil au tras cu ceva în copertină, un pistol cu bile, o praştie, ceva, pentru că proiectilul trebuie să fi fost compact şi cu forţă", a declarat pentru BIHOREANUL un angajat al Primăriei.

La fel de bine s-ar putea însă ca un vandal cu suficientă forță să fi lovit sticla cu un obiect ascuţit, o rangă sau o piatră.

Municipalitatea a sesizat deja Poliţia Municipiului, care are în grijă sistemul de supraveghere video din Oradea, pentru identificarea autorilor în vederea sancţionării faptei de distrugere şi recuperării prejudiciului creat.

Pasajul Magheru, reabilitat în anul 2020, a fost acoperit în primăvara anului trecut cu actuala copertină de sticlă, și a fost vandalizat în mod repetat de-a lungul timpului prin mâzgălirea cu grafitti.

Mâzgălelile au fost îndepărtate de firma angajată de Primărie să spele periodic copertina de sticlă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
adi13-bolnăvel-ivanel-petricel
Nu mai înghite pastilele de la Grivei
Postat 21 Noiembrie 2022, 16:10 de Sandu2100
Sandu2100 lingaul
Deci chiar esti bolnav cu capul
Postat 21 Noiembrie 2022, 14:46 de adi13
Drop/sandu
Deci e adevarat ca tu esti drop? Nu stiam ca si aici esti prezent cu prostiile tale.
Postat 21 Noiembrie 2022, 05:58 de Petre93
Petre93 aka adi13 aka KP
Și pe Bihon tot cu Sandu2100 ma semnez, interesant cum in urmă cu 3 săptămâni ați aterizat 4 pe aici și sugerați ca sunt Drop :::))) Nebunule baga bine la cap, ma semnez Sandu2100, pe Bihon sa făcut curat, va blocat conturile la ăștia ca tine și nu va lăsa să mai aveți alte conturi. Tu la orice articol sugerezi ca Bolojan sau Birta e de vină chiar dacă e vorba de panseluțe din Dubai, propaganda nu ține, nu toți suntem bolnavi cu capul ca tine.
Postat 20 Noiembrie 2022, 22:00 de Sandu2100
Sandu esti penibil
Daca tu esti drop de pe bihon locul tau e la nebuni. O sluga ca Birta. Numai slugi are Bolojan in jurul lui. Toate proiectele sunt bune in Birtin . Orasul e prea mare pentru niste vinituri. O mafie care toaca bani pentru firmele lor. Lucrari ce nu aduc nimic profit la buget. Bugetul e vai de el de nu ar fi bani europeni. Nici cat Filip nu s-ar fi facut de nu avea Oradea bani europeni. Asa ca du-te drop si trompeteaza la Grivei criminalilor
Postat 20 Noiembrie 2022, 19:51 de Petre93
adi13-bolnăvel
Am doar un cont, dar îmi plac fanteziile tale ::::))) ții capul ala degeaba pe umeri, e cazul sa faci ceva pt tine .
Postat 20 Noiembrie 2022, 17:32 de Sandu2100
La cate canere video sunt in oras
Vandalii ar trebui sa stie ca nu au cum sa ramana neidentificati. Big brother te vede si nu scapi
Postat 20 Noiembrie 2022, 16:50 de unu
sandu2100
Vezi cum te dai de gol sandu2100. Ca esti un postac platit, asta tie meseria. Asa cum scrii cu zeci de nume false pe facebook, acelasi rahat il scrii la toata lumea. Cum te pomenesc aici, cum in cateva minute raspunzi. Te-am testat la unele articole, si in cateva minute postai inapoi. Bai ratatule, tu nu ai viata, nu ai altceva mai bun de facut? Numai sa stai aici sa iti pazesti partidul si stapanul, cu comentariile tale rasuflate. Si pe facebook sunteti penibili deja gasca asta de postaci platiti de PNL, chiar odata spunea cineva ca are 10 conturi false si posteaza numai laude si injura pe cei care comenteaza impotriva. Cred ca tu esti decanul lor, poate chiar de la spitalul 6 de tot pomenesti de el. Bai prostule, acolo nu e vandalism e o piatra sarita de pe drum, de la maretul santier din zona. Iti repet prstule, nu confunda bugetul orasului cu banii lasati la buget de firme. Noi avem buget mare facut pe spatele oamenilor di suprataxe si supraimpozite, si bani europeni. Dar din firme suntem jumate ca o comuna de langa Bucuresti. Dar asta nu poti pricepe la cei 2 neuroni pe care ii ai. SLUGA
Postat 20 Noiembrie 2022, 16:44 de adi13
adi13-bolnăvel
Numai bolnavii ca tine vandalizeaza să-i faca in ciuda lui Bolojan și apoi se plâng de taxe :::))) as explica impozitul pe profit dar dacă nu știi clar pe ce loc e Oradea 15-17 sau 16 clar ca în capul tău Bolojan e de vină.
Postat 20 Noiembrie 2022, 15:03 de Sandu2100
Lucrari execrabile
Numai handicapatii ca sandu2100(drop) apreciaza aceste lucrari. Daca prostii ca el si din primarie, maine ar betona tot parcul 1 Decembrie, si ar spune ca a costa 1miliard de euro lucrare, sandu2100 ar fi in culmea fericirii ca s-au investit 1 miliard de euro si suntem cei mai din lume. Apropo sandu2100 cum explici, adica nu poti explica nimic. Cum explici ca Oradea la capitolul profit din impozite pe firme e undeva pe locul 15-17 in tara, iar comuna Voluntari e pe locul 5 , cu o suma dubla aproape triplu. La unii li se scoala putulica ca se toaca miliarde in lucrari complet inutile care nu aduc nici macar 1 leu inapoi ca profit si crestere economica.
Postat 20 Noiembrie 2022, 14:41 de adi13
PS
Ar trebui sa mergeti sa vedeti si cat de "vandalizata" este balustrada de la Pasajul Magheru in zona Aleea Strandului colt cu Berthelot. O consecinta a mintii "geniale" a proiectantilor care au desenat acea curba. Vin camioane mari si nu au cum sa ia curba Semnul de trecere de pietoni tot de acolo a fost pus la pamant de vre-o 4 ori, se si vede cum l-au tot mutat cate putin cand l-au pus la loc. Iar in pasajul pietonal, se vede cat de bine a fost montata sticla aceea, la fiecare ploaie curge apa in cap la pietoni pentru ca nu au montat si sigilat bine rosturile. Lucrare de 100 000 euro.
Postat 20 Noiembrie 2022, 13:29 de CI
Nu a fost vandalizat
Poate sa verifice politia camerele, nu vor gasi vandali altii in afara de vre-o masina. Sticla, se vede punctul de impact, este chiar intr-un colt in partea stanga jos. Exact acolo sunt pe jos doua pietricele. Vineri dimineata erau pe jos pe sosea plin de pietricele, deci 100% a sarit o pietricica.de sub roata unei .asini, pentru ca trec cu viteza si sticla s-a fisurat de la impact. Deci vinovatii sunt cei cu camioane care probabil au venit de pe santier si au cazut pietricele din ele. Chiar si astazi inca mai sunt pietricele pe sosea fix in acea zona, deci posibil sa mai apara o "vandalizare". Din asta se vede cum isi face RER treaba si cum curata drumurile noaptea, precum si cum verifica politia camioanele care ies de pe santiere, nu e prima data cand umplu soselele cu mizerie. Asteptam ancheta sa vedem cine a fost "vandalul".
Postat 20 Noiembrie 2022, 13:21 de CI
Romanul
Bine a zis rapsodul John Dollan: "CA ROMANU'NU-I NICIUNU'" Pentru aceasta populatie nu trebuie facut nimic!!
Postat 20 Noiembrie 2022, 09:20 de AnaConda
@petre93
Explicatia e foarte simpla, parandaratul e mai mare cu cat investia e mai mare si actuala adminsitratie e foarte creativa, ex. ca sa betoneze parcurile a venit cu piste pump and ride si din parcuri in care bicicletele erau interzise pana acum au devent parcuri doar pentru biciclete, asta arata si o forma patologica de labilitate dar cat timp parandaratul creste totul e ok.
Postat 20 Noiembrie 2022, 09:07 de Traian
Goana dupa fantasme.
Unii petrec in orasu asta mai mult timp cu ochii pe camere decat pe orice altceva. De ar fi educatia mai accesibila, poate nu am avea cazuri din astea, din ce in ce mai dese. Si nu putem spune ca avem un aflux de imigranti care sa ne pangareasca. Cat despre solutia aleasa, estetic era mai potrivit o sticla mata, nu dadea idei. Se stie, transparenta deranjeaza (ironic sau nu).
Postat 20 Noiembrie 2022, 07:40 de User anonimizat
Parcă achiziționase primăria aproape 500 de camere de supraveghere pentru oraș ...
... superperformante din moment ce multe dintre ele identificau plăcu[ele de înmatriculare și spectrul fețelor chiar în regim nocturn total. Bașca faptul că dotaseră, pentru municipalitate și poliție, un centru de monitorizare cu personal și zeci de monitoare de ziceai că-i din StarTrek. Eu înțeleg că mare parte din echipamentele achiziționate din banii contribuabililor se regăsesc pe la niște vile ale unora sau altora dar, totuși, la 148 metri de biroul șefului Poliției Bihorului și nici 214 m de cel al celui care a comandat achiziția cu pricina ... nu mai există nimeni care să le arate obrazul și să-i catalogheze ca fiind niște "neterminați" care prăduiesc degeaba banul public pe promisiuni fără niciun rezultat ?!?
Postat 20 Noiembrie 2022, 06:15 de KP
O porcarie
O porcarie ca mai toate lucrarile. Necesita mentenanta permanenta ceea ce primaria nu face. Tot timpul sunt murdare, pline de gainat. Le spala doar ploaia. Nu inteleg de ce tot ce face primarie e scump, slab calitativ si necesita intretinere permanenta. In loc sa faca ceva simplu, care sa nu poata fi vandalizat, cum erau vechile copertine.
Postat 20 Noiembrie 2022, 05:59 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON