URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2023, 17:21

Val de pensionări în Poliţia Bihor! Pleacă peste 50 de ofițeri și subofițeri, în frunte cu adjunctul Adrian Bucur și șeful BCCO, Mugur Poinar

Val de pensionări în Poliţia Bihor! Pleacă peste 50 de ofițeri și subofițeri, în frunte cu adjunctul Adrian Bucur și șeful BCCO, Mugur Poinar foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Val de pensionări la Poliţia Bihor, unde peste 50 de ofiţeri şi subofiţeri din instituție şi-au cerut trecerea în rezervă în ultima lună, mulţi dintre ei cu funcţii de conducere.

Valul de plecări este pus pe seama lipsei de coerenţă şi a incertitudinii din sistem, dar şi a prevederilor actuale, conform cărora pensiile militare în plată la 1 ianuarie 2024 beneficiază de o indexare de 13,8%, la rata inflației din 2022. Ca atare, pentru a profita de majorare, 51 de poliţişti şi-au depus în ultimele săptămâni cereri pentru trecerea în rezervă.

Printre proaspeţii pensionari se află comisarul-şef Adrian Bucur (foto), adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor. În vârstă de 57 ani, ofiţerul a intrat în Poliţie în 1 ianuarie 1992, iar de-a lungul vremii a fost purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Oradea, apoi şef al IPJ Bihor, vreme de 3 ani, iar din 2013 este adjunct al şefului IPJ Bihor.

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, comisarul-şef Mugur Poinar, este şi el proaspăt pensionar. În vârstă de 51 de ani, Poinar a intrat în sistem în 1994, a condus Biroul de Investigaţii Criminale, a fost adjunct al Poliţiei Municipiului Oradea, iar din 2009 a fost şef al BCCO Oradea, cu o pauză în perioada 2014-2017, când a condus structura din Timişoara.

Pe lista proaspeţilor pensionari se numără şi Eugenia Tarţa, sora fostului ministru de Interne Vasile Blaga, şefă a Serviciului Management Resurse Umane din Poliţia Bihor, dar și şeful Poliţiei Marghita, Călin Chiş, şefa Biroului pentru Protecţia Animalelor, Nicoleta Alb, şeful Poliţiei de Proximitate, Ioan Avram, ori şeful Poliţiei Rurale Tileagd, Ioan Matiuţă. 

Potrivit purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, în total, dintre cei 51 de polițiști care au încetat raporturile de serviciu în luna decembrie, la împlinirea vârstei și vechimii în serviciu, 11 agenți și 6 ofițeri aveau funcții de conducere. 

Doar în ultimul an, din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor s-au pensionat peste 80 de ofiţeri şi subofiţeri.

Printre cei mai cunoscuţi sunt fostul şef al Poliţiei Salonta, Călin Moş, şeful Serviciului Criminalistic, Florin Lăzău, şeful Biroului de Combatere a Marii Criminalităţi Economice, Victor Ţirban, sau şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, Tiberiu Bochiş.

Locul celor cu funcţii de conducere a fost luat de poliţişti desemnaţi, până la organizarea unui concurs în vederea ocupării funcţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
delo
dela , hadiverile e ca astia de dupa 90 e 9/10 a cuiva si cu manivelele , si daca se poate se dau la o parte ca vin altii mai flamanzi , si decat sa se incurce mai bine nu ..cam asta e mersul in sistem.
Postat 31 Decembrie 2023, 11:18 de sodelica
Nu se pensionează cine trebuie.
Șeful IPJ Bihor, chestorul afiliat "germenilor" Micula, rămâne pe post. Dacă ar avea habar că i se pregătește demiterea la nivelul lui Predoiu, care ascultă orbește tot ce i se spune de la Cotroceni, chestorul ar fi fost primul pe lista cererilor voluntare de pensionare.
Postat 30 Decembrie 2023, 07:34 de KP
Doar niște naivi pot crede că valul de pensionări ține de actualizarea cu 13,8% a punctului de pensie.
La ce inflație a creat guvernarea PNL din 2019 încoace (cca. 30% în total), în contextul în care polițiștii nu au beneficiat decât de o actualizare de 3,5% la cuantumul pensiei în tot acest timp, cei 13,8% sunt apă de ploaie. Pensionații ăștia trebuie să le mulțumească pentru tăcerea lor de până acum, lui Johannis și lui Ciucă, lui Orban și lui Câțu, mai nou lui Ciolacu și lui Boloș... care au îmbrățișat teoria social-democratei Olguța Vasilescu, care urăște epoleții ca pe liberali din prima zi în care PSD a avut premier și/sau ministru de finanțe. Numai niște proști pot spune că vor crește pensiile, când ele se actualizează de fapt sub rata inflației. Nu-i mărire, ci scădere.
Postat 30 Decembrie 2023, 07:27 de KP
misiune neindeplinita
iata se pensioneaza si domnul Adrian Bucur iar situatia aramas nerezolvata. Ma refer la contrabanda cu tigari netrimbate din piata rogerius.LAsesizarea facuta dumnealui personal a raspuns ca nu are ce sa le faca pentruca...poate ne spune ce mi-a spus si mie de ce nu are ce sa l-e faca.Apoi a zis ca totusi va desfiinta cuibul de vanzatori ilegali.Se vorbeste in targ ca tigarile de contrabanda o parte sunt plsate acestui cuib spre vanzare iar asa zisele razii au ca scop primirea uiumului pentru ,,munca deosebita,, depusa de acesti falnici aparatori ai cetatenilor corecti.Pensie lunga
Postat 29 Decembrie 2023, 20:22 de fiecine
Saracii
Cu vreo 2000 de eurici..sa tot fii în pensie..
Postat 29 Decembrie 2023, 19:54 de zorro
Treizeci de ani de serviciu
E o cifra cat de cat rezonabila. Treizeci si cinci ar fi si mai bine. Oamenii sunt in putere la 55-60 de ani. Exceptiile intaresc regula.
Postat 29 Decembrie 2023, 18:58 de Timi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON