URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2021, 18:06

Vacanţe de poveste în Bihor: Echitaţie, ateliere creative, întreceri sportive, via ferrata, rafting şi alte provocări în natură

Vacanţe de poveste în Bihor: Echitaţie, ateliere creative, întreceri sportive, via ferrata, rafting şi alte provocări în natură (foto: Camps 4U)
Vacanţe de poveste în Bihor: Echitaţie, ateliere creative, întreceri sportive, via ferrata, rafting şi alte provocări în natură (foto: Camps 4U)
Vacanţe de poveste în Bihor: Echitaţie, ateliere creative, întreceri sportive, via ferrata, rafting şi alte provocări în natură (foto: Camps 4U)
Vacanţe de poveste în Bihor: Echitaţie, ateliere creative, întreceri sportive, via ferrata, rafting şi alte provocări în natură (foto: Camps 4U)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vacanţa mare a sosit - cu trenul din Franţa, se jură unii - mai târziu decât de obicei. Chiar şi aşa, elevii au aproape o vară întreagă înainte pentru întâlniri cu prietenii, excursii în familie, dar şi pentru experienţe noi, aventuroase şi educative.

Acestea pot fi trăite în tabere, desfăşurate în Oradea, precum şi în destinaţii naturale superbe din judeţul Bihor. Între altele, gazdele taberelor îi poftesc pe copii la lecţii de echitaţie, ture de via ferrata, rafting, precum şi ateliere creative şi de cunoaştere a propriilor emoţii.

Poveşti scrise de cai

Complexul de agrement "Poveşti scrise de cai" din Săcădat, în apropiere de Oradea, organizează minitabere de o zi în acest sezon estival, invitându-i pe copii în lumea animalelor nobile. Prima a avut loc sâmbăta trecută şi a inclus ateliere creative, precum şi o incursiune în lumea căluţilor, ghidată de gazda Raul Magda şi încheiată cu plimbări călare (foto).

Programul este dedicat deocamdată copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani, iar următoarele sesiuni vor fi anunţate din timp pe pagina de Facebook a centrului de echitaţie. "În acest sezon, dorim să găzduim şi tabere de o zi pentru copii cu vârste mai mari şi tot pentru aceştia tabere cu cazare la cort", spune Georgiana Magda, soţia lui Raul.

La echitaţie

Firma Camps 4U organizează, în aceeaşi notă, în perioada 18-24 iulie, o tabără de echitaţie "La caii liberi", un complex din Bratca. Tabăra este dedicată copiilor cu vârste între 10 şi 18 ani şi cuprinde iniţiere sau perfecţionare în echitaţie, tir cu arcul, jocuri interactive, carnaval şi alte surprize.

Cu cazare la cort, tabăra - care include trei mese pe zi, două gustări, asistenţa unui personal calificat, echipamentele de echitaţie, precum şi poze-amintire - costă 1.400 lei, în timp ce cu cazare la căsuţe costă 1.600 lei. "La caii liberi" găzduieşte şi alte tabere pe parcursul acestei veri, iar detaliile se găsesc pe pagina de Facebook a centrului.

Micii detectivi

Fundaţia Life Tineret organizează şi în acest an taberele "Detectivii naturii", în parcul Cetăţii din Oradea şi, o zi pe săptămână, în destinaţii captivante ca Stâna de Vale sau Defileul Crişului Repede. Micii detectivi învaţă să respecte natura prin diverse activităţi, dar se implică şi într-un club de lectură, participă la ateliere de limba engleză, jocuri de inteligenţă, ateliere de creaţie şi întreceri sportive.

"Detectivii naturii" se adresează copiilor cu vârste între 6 şi 13 ani, preţul participării la programul lung (luni - vineri, orele 8 - 17) fiind de 300 lei, iar la programul mixt (orele 8 - 13, cu excepţia ieşirii în judeţ, când programul se întinde pe aproape toată ziua) de 250 lei. Masa de prânz se plăteşte separat (40 lei pentru 4 mese). Taberele încep din 28 iunie şi continuă săptămânal până pe 3 septembrie.

Tărâmul copiilor

În acest an, complexul Kings Land de la Ineu organizează, cu o serie de mentori, între care actorul Igor Lungu şi interpreta Mihaela Simai, tabere de zi pentru copii cu vârste între 7 şi 13 ani. Între activităţi se numără echitaţie, golf, pescuit, plimbări cu hidrobicicleta, ateliere de creaţie, activităţi muzicale şi ateliere de gătit. 

La "Kids Land", căci aşa se numeşte tabăra, micuţii rămân pe perioada zilei, iar seara se întorc în Oradea, transportul fiind asigurat de organizatori. Pe săptămână, preţul taberei se ridică la 650 de lei.

Tabăra... înţeleaptă

Şi în 2021, psihologul orădean Corina Lupău organizează tabăra "Wise Camp", pentru copii cu vârste între 7 şi 15 ani, la baza didactică "Gaudeamus" din Stâna de Vale. Pe lângă activităţi distractive, cum ar fi vizite în parcul de aventură Happy Land (cu bob alpin şi trasee prin copaci), jocuri şi petreceri, copiii vor lua parte, în perioada 25-30 iulie, şi la activităţi de autocunoaştere, cunoaştere a emoţiilor, comunicare şi muncă în echipă.

Cele mai multe locuri sunt deja ocupate, însă doritorii pot încerca să-şi rezerve un loc contactând organizatorii prin pagina Wise Camp. Costul experienţei se ridică la 1.100 lei.

Aventuri de vară

În vacanţa tocmai sosită, micuţii sunt provocaţi să fie aventuroşi. În mai multe rânduri pe parcursul sezonului estival, Camps 4U organizează în Vadu Crişului tabăra "Descoperă Aventura", la care pot participa copii cu vârste între 6 şi 18 ani. Ce le propun gazdele? Drumeţii, via ferrata, tiroliană, incursiuni în peşteri, rafting pe Crişul Repede, tir cu arcul, orientare turistică, seri de karaoke, foc de tabără şi cântece de munte. Cu cazare la cort, preţul unei tabere de 7 zile este de 1.100 lei, iar cu cazare la căsuţe de 1.300 lei. Înscrieri se pot face pe site-ul taberecopii.ro.

Tabere cu o sumedenie de activităţi în natură organizează şi Adventure Camps, tot în Bihor, însă la Şuncuiuş, despărţindu-le pe grupe de vârstă. De exemplu, pentru adolescenţi cu vârste între 14 şi 17 ani tabăra va avea loc în perioada 26-30 iulie, cu cazare la pensiunea Casa Bucătarului, preţul pentru cele cinci zile ridicându-se la 1.190 lei. Pe lângă trasee de via ferrata, adolescenţii vor putea escalada pe stânci şi participa la jocuri de orientare cu busola. Toate acestea legând noi prietenii şi făcându-şi amintiri de preţuit...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON