URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2023, 18:40

United Bihor s-a calificat la turneul final al Campionatului Național de fotbal feminin U15, care va avea loc la Aleşd

United Bihor s-a calificat la turneul final al Campionatului Național de fotbal feminin U15, care va avea loc la Aleşd Foto generic: United Bihor / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După mai mulţi ani de anonimitat a fotbalului juvenil bihorean în competiţiile organizate de F.R.F, echipa de junioare U15 United Bihor s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional. 

Chiar dacă senioarele nu au avut un sezon tocmai reuşit, cauzat şi de bugetul mult mai mic decât ar avea nevoie, junioarele de la echipa U15 s-au calificat la turneul final al Campionatului Naţional, după ce au  câștigat la pas Seria a 7-a.

Pe lângă calificarea fetelor, un succes remarcabil al clubului United Bihor este şi cel privind atribuirea de organizare a turneului, unde seriozitatea şi stabilitatea clubului au cântărit decisiv în acordarea de către FRF a dreptului de organizare.

Celelalte două turnee sunt organizate de două academii puternice din ţară, Farul Constanţa şi FK Csikszereda-Miercurea Ciuc. 

Turneul din Bihor va avea loc în perioada 3-4 iunie la Stadionul Crişul din oraşul Aleşd, iar echipele calificate, pe lângă bihorencele de la United, sunt F.F. Baia Mare, ACSM Politehnica Iaşi şi CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud. 

"Suntem de 9 ani în competiţiile naţionale de fotbal feminin şi an de an cu generaţii bune de junioare. În acest an avem o echipă U15 de mare viitor, care cred că ar putea aduce titlul Bihorului. Ne-am propus în primul rând să dezvoltăm fotbalul feminin bihorean, iar această calificare în elita naţională ne demonstrează că suntem pe drumul cel bun şi  se lucrează la club. Avem fete talentate, nu doar la U15, ci şi la categoriile mai mici şi sunt convins că peste câţiva ani, o parte dintre jucătoare vor aduce apreciere şi respect fotbalului bihorean", a declarat preşedinte ACS United Bihor, Csaba Ficuţ.

Potrivit acestuia, obiectivul pe termen mediu al echipei este de a creşte sportivele, „iar cele mai talentate să facă pasul spre cluburi unde îşi pot continua visul de a deveni fotbaliste profesioniste, la cluburi cum ar fi "U" Cluj, Farul Constanţa, Gloria 2018 Bistriţa, Poli Timişoara sau altele, unde instituţiile publice investesc”.

Ficuț speră, însă, ca pe viitor clubul să găsească „un investitor serios, care va vedea oportunitatea de a investi şi în fotbalul feminin bihorean".

Programul turneului final al CN de fotbal feminin U15, de la Aleşd:   

Sâmbătă, 3 iunie      

Ora 9:30   Politehnica  Iaşi  - CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud 

Ora 11:00  F.F. Baia Mare – ACS United Bihor  

Ora 17:00  Politehnica  Iaşi  - ACS United Bihor 

Ora 18:30  CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud – F.F. Baia Mare

Sâmbătă, 4 iunie        

Ora 9:00  F.F. Baia Mare - Politehnica  Iaşi 

Oara 10:30  ACS United Bihor- - CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud

Ora 12:00  Premierea echipelor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON