URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Martie 2020, 12:20

Un poliţist din Bihor a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru o mită de... 40 de lei

Un poliţist din Bihor a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru o mită de... 40 de lei foto: generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sentinţă aspră pentru un poliţist bihorean care a fost trimis în judecată în urmă cu 2 ani, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru luare de mită, după ce a luat 40 lei şpagă de la un şofer pe care l-a oprit în trafic şi l-a găsit fără un triunghi reflectorizant în maşină.

Bărbatul, Vasile Sebastian Moş, fostul adjunct al şefului de post din Dobreşti, a fost condamnat, miercuri, la 4 ani de detenţie. Soluţia, care nu este încă definitivă, s-a pronunţat într-un dosar pornit în 2016 de procurori, ca urmare a unui denunţ înregistrat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor de către un şofer pe care poliţistul îl oprise în trafic. 

Incidentul s-a produs în noaptea de 14/15 iunie 2016, în timp ce şoferul circula pe traseul Arad - Oradea - Deva - București, la volanul unei autoutilitare. 

Şoferul a fost oprit, înainte cu aproximativ 10 kilometri de a intra în Beiuș, de un agent de Poliţie care i-a solicitat documentele pentru control. Ulterior, agentul a făcut şi unele verificări în maşină, constatând că autoutilitara avea un singur triunghi reflectorizant și nu două, aşa cum prevede Codul Rutier. "Din acest motiv, întâi i-a comunicat şoferului că va fi amendat cu 500 de lei, iar pe urmă i-a spus "să dea și el ceva" ca să nu îl sancţioneze, solicitându-i explicit suma de 200 de lei”, declara BIHOREANULUI fostul purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, în martie 2018, când poliţistul a fost trimis în judecată.

Şoferul nu avea în portofel decât 40 de lei, însă poliţistului i-a ajuns şi atât. Moş a băgat banii în buzunar, fără să mai întocmească procesul verbal de sancţionare.

În faţa anchetatorilor, poliţistul a negat faptele, însă în baza dovezilor strânse, procurorii au considerat că acuzaţia care i-a fost adusă este întemeiată, motiv pentru care au înaintat Tribunalului dosarul penal întocmit pe numele său.

Tribunalul Bihor a dispus, joi, condamnarea poliţistului la detenţie, confiscarea de la acesta a mitei de 40 lei, interzicându-i, totodată, pentru o perioadă de 5 ani, să mai ocupe funcţia sau profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea faptei.

Oricum, odată cu trimiterea în judecată a poliţistului, acesta a fost pus la dispoziţie, până la pronunţarea unei soluţii definitive în caz. Moş are un termen de 10 zile să atace soluţia, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
nicio mila
40 de ani pt 4 lei,nci asa nu ar fi prea aspru pt un functionar public pus sa vaneze...coruptia, printre altele.
Postat 30 Martie 2020, 12:32 de raoul
De râs sau de plâns?
Este condamnabilă purtarea polițistului însă o sentință de 4 ani în acest caz, când unii sunt prinși cu milioanele de euro și primesc pedepse mult mai mici este regretabil. Duamna ministră, care a primit 100.000 de euro mită este plânsă de televizuni și de o parte a populației fiindcă a fost încătușată, de unde deduc că ne merităm soarta
Postat 26 Martie 2020, 16:19 de bde
Cu toti coruptii trebuie la fel procedat
Pana la sentinta definitiva trebuie suspendati din orice functie. Daca sunt bugetari, pe langa pedeapsa de acum, trebuie sa piarda si dreptul la pensie daca este definitiva sentinta. Sa simta ca sunt pedepsiti. Ce spun copii coruptilor? Chiar daca justitia este oarba copii lor vad comportamentul parintilor. Cum aschia nu sare departe de gard, virusarea este iminenta. Exceptiile intaresc regula.
Postat 26 Martie 2020, 15:42 de scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON