URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2023, 17:31

Un nou scandal între fraţi în Bihor: Un bărbat şi-a lăsat fratele într-o baltă de sânge

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 57 ani din localitatea bihoreană Felcheriu, comuna Oşorhei, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat în propria casă de fratele său. Un vecin al victimei, care a încercat să intervină, s-a ales cu leziuni uşoare.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, victima, Petru A., a fost atacată luni, la prânz, de faţă cu mai mulţi vecini.

"Omul a venit de la Oradea, a intrat fără să spună nimic şi a început să dea cu pumnii şi picioarele în fratele său", a povestit unul dintre localnici, martor şi el la incident. 

Victima a fost lovită cu brutalitate chiar şi după ce a căzut la pământ, fiind lăsată într-o baltă de sânge de atacator.

Unul dintre săteni a încercat să-l oprească pe bătăuş, însă nu a făcut decât să-l întărâte şi mai tare. Agresorul l-a lovit şi pe el. În final, când a obosit să împartă pumni şi picioare, bătăuşul, Dumitru A., 49 de ani, a plecat. 

Îngroziţi, oamenii au sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj medical care a preluat victima şi a transportat-o la spital. Bărbatul are numeroase traumatisme şi fractură la nivelul capului, fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor, care au deschis un dosar penal, însă agresorul este cercetat în stare de libertate.

"A fost o altercaţie, ca urmare a unui conflict mai vechi. În caz s-a deschis dosar penal la Secţia 5 de Poliţie Rurală Oradea şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, raportat la infracţiunea de lovire sau alte violenţe", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa. 

Cercetările se derulează sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Raiul nu e pe pământ
Încă un caz, ca alte cazuri tipice, când omul nu are "nici un Dumnezo". Și pentru că omul fără Dumnezeu nu are nici o motivație să mai fie civilizat Zeul l-a azvârlit afară din Rai. Nici nu vreți să vă inchipuiți ce prăpăd ar fi făcut Cain printre îngeri când s-ar fi enervat. Pentru că Zeul nu merge pe mâna celui viclean și pentru că îl interesează ordinea și dreptatea l-a exilat pe om în această pușcărie numită planeta Pământ. Civilizarea umană nu se poate clădi decât pe temelia celor 10 porunci. Fără Zeul adevărat orice civilizare e o utopie care se sfârșește în dictatură. Adică un altfel de "dumnezo". Dacă ați uitat de Ceaușescu mergeți să-l vedeți pe dumnezăul din Korea de Nord!
Postat 08 Noiembrie 2023, 12:40 de User anonimizat
Scandal, circ, omor
Daca justitia va face dreptate (oamenii abilitati prin lege), va fi bine, daca nu, nu. In cazul in care si cei din justitie sunt corupti, atunci nu va face nimeni dreptate. Pe zeu nu-l intereseaza. El merge pe mana celui mai puternic sau mai viclean, cel care invinge, la fel cum fac femelele din toate speciile. Traim in lumea in care cainele mare il "calareste" pe cel mic, si nu invers sau pestele mare il inghite pe cel mic. E o constatare neplacuta dar adevarata De ce nu-l intereseaza pe zeul religiilor ? Pt ca nu exista! El/ei exista doar in mintile misticilor religiosi. Sute de milioane de indivizi numiti conventional "oameni" din aceasta specie de primate au murit de-a lungul timpului, si continua sa moara, cu dreptatea-n mana si cu ochii atintiti spre cer in speranta unei interventii divine. Degeaba! Aceasta specie de primate numita homo sapiens-sapiens are insa un potential de civilizare mai mare decat al restului primatelor sau a altor specii. Asa numita "scanteie divina", ofera aceasta posibilitate de civilizare, insa vor mai cadea multe victime nevinovate pana cand acest lucru se va intampla, pana la deplina civilizare a acestei specie agresiva, turbulenta, violenta daca se va intampla vreodata, daca aceasta specie nu se va autodistruge si va disparea in totalitate sau aproape in totalitate.
Postat 07 Noiembrie 2023, 19:42 de OrbanKula
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON