URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2017, 16:31

Un nou pas greşit pentru Luceafărul: 1-2 acasă, cu Ripensia Timişoara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia Luceafărul Oradea a mai făcut un pas greşit în începutul de campionat al Ligii a II-a, ediţia 2017-2018. Deşi a evoluat din nou pe teren propriu şi în compania unui adversar în faţa căruia pornea cu prima şansă, formaţia bihoreană a pierdut meciul cu Ripensia Timişara, din cadrul etapei a II-a.

Jocul, care s-a desfăşurat pe Stadionul Iuliu Bodola, în prezenţa a aproximativ 400 de spectatori, s-a încheiat cu scorul de 1-2, după ce la pauză tabela de marcaj a indicat egalitate, 0-0.

Partida s-a desfăşurat aproximativ după acelaşi registru ca şi în prima etapă, când bihorenii au remizat cu cei de la Sportul Snagov. Orădenii au dominat, au atacat mai mult şi-au şi creat cele mai multe ocazii, doar că au înscris o singură dată, pe când oaspeţii de două ori.

Echipa timişoreană, deşi este nou-promovată, s-a prezentat bine la Oradea, cu o bună aşezare în teren, închizând bine spaţiile de joc şi speculând orice situaţie pe care a avut-o.

Prima ocazie de poartă a apărut în minutul 9, când orădeanul Ţegle a şutat de la 25 de metri, pe lângă bară. În minutul 17, atacantul orădean Marius Matei s-a accidentat însă serios şi a fost înlocuit cu Herghelegiu.

Luceafărul a continuat să fie "vioara întâi", iar în minutul 23, Cl. Codoban a şutat frumos, de la 22 metri, la colţul lung, dar pe lângă poartă. Apoi, atacurile la poarta timişoreană s-au intensificat, iar în minutul 28 Bedea a şutat pe jos, de la 16 metri, dar a reţinut portarul Gakos.

Oaspeţii au ripostat în minutul 30, printr-o lovitură liberă, care a fost executată de Ad. Ungureanu, de la 38 de metri. Acesta a încercat să surprindă portarul, dar balonul s-a dus puţin peste transversală.

În minutul 35, la cealaltă poartă, Claudiu Codoban a şutat, de la 18 metri, puţin pe lângă bară, pentru ca în minutul 43, acelaşi Codoban să execute o lovitură liberă, de la 23 de metri, pe poartă, dar goalkeeper-ul bănăţean a fost la post. Ultima ocazie a primei reprize s-a petrecut în minutul 45 şi l-a avut în centru tot pe decarul orădenilor, Cl. Codoban, care, de la 16 metri, a reluat pe jos, la colţul lung, dar a scos portarul în corner.

Repriza a doua a început furtunos, cu ocazii de ambele părţi. Astfel, în minutul 48, după un contraatac al timişorenilor, Ndiaye a trimis din 10 metri într-un apărător bihorean, pentru ca în minutul 50, Paul Păcurar, de la Luceafărul, să prindă un şut bun, de la marginea careului mare, scos de lângă bară de portarul Gakos însă. Nu a trecut decât un minut şi orădenii au deschis scorul. După o incursiune pe stânga în care a lui I. Ban, acesta i-a trimis din lateral în faţa porţii lui Herghelegiu, care din 4 metri a îndeplinit o simplă formalitate, înscriind pentru 1-0.

Atacurile gazdelor au mai continuat până prin minutul 65, timp în care Feher, nou-intrat pe teren, a prins un şut de la 25 de metri, pe lângă poartă, în minutul 61, după care, oaspeţii au ieşit mai hotărâţi la atac, iar în minutul 67, după o lovitură de colţ, executată de pe partea stângă, portarul Poiană a boxat, mingea a ajuns la A. Dumiter, care din poziţie centrală, de la 10-11 metri de poartă a trimis în plasă.

Deşi Luceafărul a încercat să preia conducerea din nou, s-a văzut surpinsă încă o dată tot la o fază fixă şi tot la o lovitură de colţ, dar de această dată de pe partea dreaptă. Din nou mingea a fost respinsă, până la marginea careului mare, de unde, din vole, S. Bobină a trimis puternic lângă bară, ducând echipa timişoreană în avantaj, scor 1-2.

Din păcate pentru bihoreni, nu au mai reuşit să revină, tot oaspeţii rămânând mai periculoşi până la final, iar în minutul 84, Ndiaye putea face 3-1, doar că lobul său de la 8 metri a trecut peste portar, dar şi peste poartă.

Luceafărul a pierdut astfel jocul cu echipa Ripensia şi rămâne cu un singur punct în clasament, deşi pornea mare favorită în primele două jocuri din această ediţie de campionat.

"A fost un meci pe care am vrea să-l uităm cât mai repede, un meci care pe mine m-a dezamăgit foarte mult din punct de vedere al rezultatului. Ca şi calitate de joc a avut o calitate bună, am avut cursivitate şi chiar ne-am creat câteva ocazii de a marca, foarte bune. Am întâlnit însă un adversar foarte bine aşezat în teren, care în momentul când a avut posibilitatea, ne-a taxat. Am pierdut acest meci pe două faze fixe, din care nu pot să cred cum au reuşit să ne surprindă, ţinând cont că lucrăm foarte foarte mult la faza defensivă şi mai ales la fazele fixe", a declarat, la finalul partidei, antrenorul secund al Luceafărului, Florentin Petre.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua sâmbătă, 19 august, în deplasare, la Tg. Mureş, cu ASA.


Luceafărul Oradea - Ripensia Timişoara 1-2 (0-0)

Au marcat: Herghelegiu (min. 51) / A. Dumiter (min. 67) şi S. Bobină (min. 75)
Stadion: "Iuliu Bodola" din Oradea. Spectatori: 400

Luceafărul:Poiană – Balea, Al. Mutu, Cordoş, I. Ban – A. Ţegle, P. Păcurar (min. 68 P. Chiş Toie) – C. Roşu (ctp.), Cl. Codoban (min. 60 M. Feher), Ad. Bedea – M. Matei (min. 19 Herghelegiu). Antrenor: Cornel Ţălnar

Ripensia: Gakos - Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Hecsko, Toma - Dumiter, Bobină, Zaluschi (min. 90+3 A. Horcea), Ungureanu (min. 64 Fl. Nanu) - Matiş (min. 80 L. Tudor) şi Ndiaye Mediop. Antrenor: Remus Steop
Au arbitrat: Cristian Codrea - Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (toţi din Baia Mare)


Etapa a II-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri:

Ştiinţa Miroslava - Dacia Unirea Brăila 4-4

Sâmbătă:

Sportul Snagov - CS Baloteşti 1-0

CS Afumaţi - AFC Hermannstadt 0-1

Dunărea Călăraşi - CS Mioveni 1-1

Olimpia Satu Mare - Academica Clinceni 1-1

UTA Arad - Metaloglobus Bucureşti  0-0

Pandurii Târgu Jiu - Chindia Târgovişte 3-3

Foresta Suceava - ASA Târgu Mureş 0-6

Luceafărul Oradea - Ripensia Timişoara 1-2

Ora 16 ASU Politehnica Timişoara - FC Argeş


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON