URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2021, 18:20

Un nou director. Cine l-a înlocuit pe Mihai Jurca la cârma Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, care funcţionează în subordinea Primăriei, are un nou şef după ce Mihai Jurca a câştigat concursul pentru funcţia de city manager al OradieiNoul director executiv al APTOR este Alexandru Chira, în vârstă de 35 de ani, care anterior a fost manager de dezvoltare al Asociaţiei. 

Specialist în turism, marketing și management

Decizia privind numirea lui Alexandru Chira a fost luată în luna decembrie a anului trecut într-o şedinţă a Adunării Generale a Asociaţilor APTOR. Asociaţii sunt municipiul Oradea, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, Zona Metropolitană Oradea, Lotus Center, DoubleTree by Hilton, Ramada şi President. 

Alexandru Chira a fost cooptat în APTOR în toamna anului 2019 pe poziţia de manager de dezvoltare. "Principalele mele atribuţii erau să fiu o punte de legătură între strategia oraşului de turism şi principalii jucători din industrie, cum ar fi hotelierii, agenţiile mari de turism, asociaţiile de turism", explică el. Între altele, Chira s-a ocupat, în 2020, alături de Mihai Jurca, de dosarul privind obţinerea atestării ca areal balnear a unor zone din Oradea.

Născut în Alba, Alexandru Chira a studiat în Cluj-Napoca. El a absolvit specializarea Managementul Afacerilor în Industria Hotelieră la Facultatea de Business din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, urmând apoi un masterat în Marketing şi Management la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, în cadrul aceleiaşi universităţi. 

Acesta a avut joburi în domeniul bancar, dar şi la multinaţionale. Din 2012, s-a mutat la Oradea, unde a lucrat iniţial la hotelul DoubleTree by Hilton, în domeniul vânzărilor, iar în 2016 s-a mutat la Ramada pe poziţia de director de vânzări. 

Sub umbrela incertitudinii

APTOR lucrează în această perioadă la conturarea unui calendar de evenimente pentru anul 2021, dat fiind că asociaţia este responsabilă pentru marile evenimente publice din Oradea, cum ar fi Târgul de Paşti, Târgul de Crăciun, Oradea FestiFall, Festivalul Medieval, European Music Open, etc. "Este un an care stă sub umbrela incertitudinii şi va fi caracterizat, cu siguranţă, prin foarte multă flexibilitate în organizarea evenimentelor", spune noul director. 

Anul trecut, în contextul pandemiei Covid-19, din întreg calendarul de evenimente, a putut fi organizat doar festivalul TIFF Oradea, cu proiecţii de filme. 

Merită precizat că, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local din luna decembrie a anului trecut, city managerul Mihai Jurca a fost desemnat reprezentantul Oradiei în A.G.A. APTOR, fiind numit totodată preşedinte al Asociaţiei. Cu alte cuvinte, fostul director va fi implicat în continuare în proiectele asociaţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"Specialist" în ... turism ?!?
Ha, ha, ha ... de când Oradea are așa specimen rar ?!? În România, de fapt ... specialiștii în turism sint atât de rari, încât îi poți număra pe degete. Mai mult decât atât ... experții și specialiștii noștri, >n toate domeniile, dau imaginea generală a țării. Imagine cam tare proastă, spre negativă rău-rău. Iar cei care sunt cu adevărat profesioniști pe fruntea cărora se poate scrie "specialist" ... nu-i vei găsi în administrația publică ori ca bugetari !?! Cine-i specialist în turism spre exemplu ... e unul ca Murad, spre exemplu, nicidecum unul care a trecut de la UO la Primărie, ca funcționar.
Postat 14 Ianuarie 2021, 10:32 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON