URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2023, 12:03

Un conac din Bihor, scos la vânzare pentru jumătate de milion de euro. Cum arată și ce istorie are proprietatea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conacul de vânătoare din satul bihorean Abrămuț, pe care contele Zichy Vasonckeoy Ferenc, fost ministru al Comerțului în Imperiul Austro-Ungar, l-a dăruit fiului său în anul 1899, a fost scos la vânzare.

Potrivit Romania Sotheby’s International Realty, o agenție imobiliară dedicată proprietăților de lux, conacul cu șase camere are un preț de pornire de 495.000 de euro.

„Astăzi proprietatea este cunoscută și drept conacul Hajas după numele proprietarilor actuali, însă în titlul de proprietate este denumit castel. A fost cumpărat în 2010 și restaurat conform planului original păstrându-se tâmplăria originală dar punându-se geam termopan la ferestrele de lemn”, se arată în anunțul Romania Sotheby’s International Realty.

Imobilul este situat pe drumul dintre Marghita și Săcuieni, la 200 de metri distanță de drumul principal, între satele Petreu și Cristur.

„Modest la prima vedere ca o domnișoară de pension, conacul își ține acoperișul-pleoapă ațintit în pământ, refuzând să se dezvăluie din prima. Lui trebuie să i se facă curte, să fie străbătut cu piciorul pe aleile de cărămidă și cu ochiul pe broderia în lemn a pridvorului. Înăuntru, pianina tace sfioasă, dar mândra sobă promite foc și pară”, mai anunță agenția imobiliară.

În interior, conacul are mobilier de lemn masiv, „care captează atmosfera sfârșitului de secol XIX”, dar și toate cele necesare confortului: electricitate, încălzire centrală, apă, panouri solare pentru apă caldă și infrastructură completă.

Grădina care înconjoară construcția are peste 30 de soiuri de trandafiri, acompaniați de stejari, arțari și arbușți ornamentali cu peste 150 ani vechime.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Este de vânzare de foarte multă vreme.
Mulți interesați la acest preț extrem de mic pentru ceea ce oferă, ca teren, clădiri, acces, infrastructură, etc, etc. O singură problemă ar mai fi, care îi descurajează pe cumpărători ... ghiciți voi, Bihoreanul, care le știți pe toate din mers.
Postat 09 Ianuarie 2023, 09:51 de KP
posibila reteta
Fonduri transfrontaliere? se ia gunoiul de catre o primaria in concesiune pe 5 ani(sub diferite pretexte), se repara pe fonduri transfrontaliere 2 ani, inca 3 ani se bibileste, se da o utilitate pubica ca muzeu,..bla,bla,.... si dupa se incheie perioada de concesiune se scoate la vanzare pe persoana fizica cu RK-ul gata facut! Posibila reteta numai buna de stiut de cine poate!
Postat 08 Ianuarie 2023, 23:27 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON