URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2012, 09:41

Mafioţi la Cadastru: Patru angajaţi ai Oficiului de Cadastru, cercetaţi pentru complicitate la ţepe imobiliare

Mafioţi la Cadastru: Patru angajaţi ai Oficiului de Cadastru, cercetaţi pentru complicitate la ţepe imobiliare CUMPĂRĂTOR DA, PROPRIETAR BA. Până să-şi intabuleze terenul cumpărat lângă sediul Proges (foto), şi pe care firma i-ar da acum 250.000 euro ca să se extindă, Nunzio Insinna (medalion) s-a trezit cu pământul suflat de afaceriştii cu pile la Cadastru. Păţit, italianul a ajuns să compare rechinii imobiliari din Oradea cu mafioţii din ţara natală
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În anii '90, ca mulţi alţi italieni, Nunzio Insinna se stabilea în România pentru afaceri, crezând că aici nu exista concurenţa acerbă din ţara sa. Curând realiza cât s-a înşelat. Mai exact, cât l-au înşelat alţii.

În boomul imobiliar al anilor 2000, când cumpăra terenuri pentru a le revinde cu profit, a luat o ditamai "ţeapă", pământul cumpărat de el fiind revândut după patru ani altor persoane, de către bărbatul căruia i-l plătise. Fapta ar fi părut o simplă înşelare a noilor cumpărători dacă Insinna nu afla că aceştia, înainte să ia terenul, ştiau că-i aparţinea lui. Plănuiau, însă, să rezolve problema cu ajutorul unor funcţionari de la Cadastru, aflaţi pe-o mână cu escrocii imobiliari, care le-au furnizat acte ca unor cumpărători cinstiţi şi de bună credinţă.

Pe la spate...

În primăvara lui 2005, Nunzio Insinna l-a cunoscut prin mica publicitate pe orădeanul Szeghalmi Attila, care scotea la vânzare jumătate din terenul de aproape 2 hectare primit prin Legea 18/1991 de tatăl său, Szeghalmi Jozsef, şi de sora acestuia, Gizella, în zona străzii Uzinelor. Pentru că femeia n-a vrut să se vândă şi partea sa, italianul a cumpărat de la Jozsef, cu 20.000 euro, 9.500 mp din terenul deţinut în comun de cei doi bătrâni. La semnarea actelor a cerut şi titlurile de proprietate, pentru a nu avea surpriza că, mai târziu, terenurile erau vândute a doua oară. Apoi, pentru delimitarea celor două jumătăţi şi pentru a se intabula pe partea cumpărată, a deschis un proces pentru ieşirea din indiviziune.

Între timp, însă, italianul a aflat că terenul său, dar şi jumătatea lui Gizella, erau vânate şi de alţii, pe care avea să-i cunoască ulterior: un medic pe nume Matiuţă Hunyadi Mircea, Petru Vidican (asociat în firma Tera Imobiliare cu Radu Perţ, fratele unui angajat OCPI, Liviu Perţ) şi Florian Jurcuţ, unul din cei mai versaţi afacerişti imobiliari, care era "creierul" operaţiunilor. Povestea ce urmează a fost descoperită pas cu pas de Insinna şi e demnă de un roman poliţist, incluzând şi suspiciunea unei crime.

O moarte suspectă

Italianul povesteşte că încă în 2006, la un an după ce cumpărase terenul, fiul lui Szeghalmi Jozsef, Attila, era contactat de Jurcuţ, oferindu-i o recompensă dacă îşi convingea mătuşa să-i vândă terenul ei. "Pentru că femeia a refuzat, Jurcuţ i-a propus lui Attila s-o declare lipsită de discernământ, iar curatorul stabilit de instanţă din familie să vândă terenul unei persoane indicate de el, fiindcă nu voia ca numele lui să apară în acte. Jurcuţ l-a dus pe Attila la o avocată care să se ocupe de problemă şi pe care a plătit-o el", povesteşte italianul.

După un an, fiindcă bătrâna nu se lăsa dusă la expertiza psihiatrică, Attila l-a înştiinţat pe Jurcuţ că renunţă la plan. "S-a răzgândit, pentru că autoritatea tutelară a Primăriei l-a considerat pe Szeghalmi Jozsef nepotrivit să fie curatorul Gizellei, fiind el însuşi bătrân".

Eşecul nu l-a descurajat pe Jurcuţ, care a schimbat tactica. "În primăvara lui 2007, Jurcuţ l-a trimis pe Matiuţă acasă la Attila, care îi fusese coleg de şcoală. L-a luat pe acesta, pe o anume Racz Elisabeta, cu care Gizella vindea legume în piaţă, şi pe fratele lui Florian Jurcuţ, Octavian, şi i-a dus pe toţi la el acasă". Aici, Matiuţă a scos o hârtie scrisă de mână şi datată în 2004, cum că Gizella i-a vândut casa şi terenul lui Racz, punându-i pe ceilalţi să semneze ca martori. Scopul avea să se vadă curând: Racz, având un avocat plătit tot de Jurcuţ, a intentat un proces Gizellei, pentru a fi recunoscută ca proprietară, urmând ca la final să cedeze terenul unei persoane indicate de Jurcuţ.

În timpul procesului, însă, în ianuarie 2009, Szeghalmi Gizella a murit, fiind găsită la o săptămână după deces. "Eu cred că moartea a fost suspectă, pentru că a fost găsită sub pat şi muşcată de şobolani, deşi avea câini în casă", spune italianul. Suspectă sau nu, moartea a fost cu noroc pentru cei interesaţi de teren, întrucât în doar două zile de la găsirea cadavrului Szeghalmi Jozsef a fost declarat moştenitor şi a vândut partea ei de teren lui Matiuţă.

Suveică notar-Cadastru...

Insinna afirmă că, în paralel, Jurcuţ pusese ochii şi pe terenul său. "I-a spus lui Attila că mi-a vândut prea ieftin şi că i-ar da mai mult dacă i-ar vinde terenul, încă o dată, lui. Când Attila i-a spus că nu-i legal, Jurcuţ l-a liniştit că rezolvă la OCPI să iasă totul legal". Povestea italianului n-ar valora nici cât apa de ploaie dacă în 2009, după ce a depus împotriva lui Attila o plângere penală, acesta n-ar fi recunoscut combinaţia în faţa procurorilor.

El a declarat, de asemenea, că Matiuţă l-a pus să scrie în numele tatălui său o cerere pentru ca OCPI să-i elibereze copii ale titlurilor de proprietate, originalele fiind din 2005 la Insinna. Scopul era ca aceste hârtii să fie legalizate de notar, iar apoi, în baza lor, Szeghalmi Jozsef să fie intabulat pe toate terenurile, pentru ca în final să încheie un contract de vânzare inatacabil cu asociatul lui Jurcuţ, Petru Vidican.

Copiile au fost obţinute fraudulos, din cercetările procurorilor reieşind că funcţionarul Ciprian Doble a scos cotoarele titlurilor de proprietate din instituţie pentru a le duce la un notar care să le legalizeze. Cu ele şi cu schiţele cadastrale semnate de un alt funcţionar, Claudiu Secară, a fost formulată la notarul Aurel Petriş o cerere de intabulare către OCPI, în numele lui Szeghalmi Jozsef. "Operaţiunea de intabulare pe terenuri deja vândute primea astfel o aparenţă de legalitate", spune italianul, precizând însă că funcţionarii de la Cadastru sunt culpabili.

Doble nu avea voie să scoată din instituţie cotoarele titlurilor de proprietate, la Parchet declarând că a făcut-o la rugămintea colegului Liviu Perţ, fratele lui Radu Perţ (asociatul lui Jurcuţ şi Vidican în firma Tera Imobiliare). La rându-i, Secară "le-a eliberat schiţele făcute pentru mine în 2005, când am partajat terenul cumpărat de la Jozsef de cel al Gizellei, deci ştia că o parte din pământ nu-i mai aparţinea lui Jozsef, care ceruse intabularea, ci mie", zice italianul.

... Cadastru-notar

"Rotativa" a continuat până la capăt, o altă funcţionară, Adriana Chirodea, înregistrând cererea prin care notarul solicita intabularea lui Szeghalmi Jozsef. Şi această operaţiune a fost nelegală, întrucât cererea nu conţinea toate elementele impuse de lege (neavând, de pildă, semnătura notarului), iar actul de indisponibilizare a terenului a fost ridicat de la OCPI pe 24 decembrie, adică în ajunul Crăciunului, zi nelucrătoare.

Mai mult, contractul de vânzare a terenului între Szeghalmi şi Vidican fusese deja înregistrat anterior, pe 21 decembrie. Or, spune italianul, notarul nu avea cum să autentifice contractul dacă nu avea extrasele CF pentru terenuri. "Totul era aranjat dinainte, doar graba şi neglijenţa i-a făcut pe cei implicaţi să nu fie atenţi la date", zice Insinna. Rezultatul scontat fusese totuşi atins, astfel că pe 8 ianuarie 2008, în colile CF Vidican apărea ca proprietar tabular pe toate terenurile familiei Szaghalmi.

03 Szeghalmi Attila.jpgLa întors 

BIHOREANUL a încercat să afle şi versiunea celorlalţi protagonişti, dar timp de două săptămâni Jurcuţ, pe care italianul îl consideră capul şi finanţatorul afacerii, a refuzat orice discuţie. Ba, la un moment dat, susţinând că ar fi fost "presat şi şantajat", l-a anunţat pe reporter că-i face plângere la Parchet fiindcă îi ceruse o întâlnire.

Pe de altă parte, Szeghalmi Attila (foto) îl consideră vinovat pe italian, care l-a făcut să vândă şi a doua oară terenul fiindcă din cei 20.000 euro promişi i-a dat doar 3.750. "Dacă îmi dădea toţi banii, nu mai vindeam şi a doua oară", a spus bărbatul, fără a explica de ce în actul de vânzare declarase la notar că a primit de la Insinna toţi banii. Attila spune că şi declaraţiile de la Parchet le-a schimbat. "Nu mai recunosc ce-am spus la început, fiindcă acolo am zis ce m-a învăţat avocatul".

Szeghalmi a mai avut grijă să-i scoată din culpă pe Matiuţă şi Jurcuţ, afirmând că primul "n-a făcut nimic ilegal, ci a cumpărat terenul mătuşii, care nu mai fusese vândut", iar Jurcuţ doar i-a găsit un cumpărător pentru casa bătrânei. În rest, cine l-a învăţat s-o pună sub interdicţie pe bătrână, în casa cui s-a semnat în 2007 hârtia de mână datată 2004 pentru vânzarea către Racz Elisabeta, n-a vrut să mai spună.

03 Matiuta.jpgHalucinaţii 

Mircea Matiuţă (foto) s-a dovedit mai volubil, numai că, în loc să spună cum s-au petrecut lucrurile, l-a pictat pe italian pentru alte păcate. "Nici n-ar trebui să ascultaţi ce zice ăla, că-i un mafiot din Sicilia. Şi-a lăsat acolo nevasta cu copiii, iar aici cred că face şi trafic de droguri şi că-i pe-o mână cu SRI, cu DNA şi cu Jurcuţ, ca să-mi ia mie pământul", a spus, halucinant, Matiuţă.

Ulterior, în alte discuţii, a insistat că "nu trebuie scris nimic", argumentând ba că "italianul e nebun", ba că "Vidican şi italianul se vor împăca". În final, i-a cerut reporterului un singur lucru: "Dacă italianul zice ceva rău de mine, fă-mă terci pe mine, dar nu băga nimic de Jurcuţ şi de ăia de la Cadastru". De ce? Poate fiindcă fără funcţionari nu ar mai fi posibile, pe viitor, alte afaceri pe acelaşi calapod...

Justiţie lentă 

03 Vig Hajnalka_1.jpgConvins că a fost victima unei grupări de infractori organizate, Insinna a cerut anularea operaţiunilor CF prin procese civile, dar a depus şi plângeri penale împotriva lui Jurcuţ, Matiuţă, Szeghalmi Jozsef şi Attila, precum şi a funcţionarilor OCPI Ciprian Doble, Claudiu Secară, Liviu Perţ şi Adriana Chirodea. Într-o primă fază, la Judecătorie, a câştigat procesul civil. Şi în ce priveşte plângerile penale Insinna a avut o victorie parţială, Parchetul Oradea aplicându-le celor doi Szeghalmi câte o amendă administrativă şi dispunând disjungerea dosarului, pentru ca Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Bihor şi Direcţia Generală Anticorupţie să continue cercetările.

Chestionată, la rându-i, despre neregulile comise de cei patru funcţionari, conducerea OCPI a confirmat că unele proceduri au fost încălcate, fiind interzisă, de pildă, scoaterea cotoarelor titlurilor de proprietate din sediul instituţiei ori înregistrarea unor cereri incomplete. Dar "se vor lua măsurile ce se impun numai după încheierea anchetei penale aflate în derulare", a spus Vig Hajnalka (foto), şefa Serviciului de Carte Funciară. Când anume nu se ştie, numai să nu fie la paştele cailor...


"MOGUL" ASCUNS
Regele imobiliarelor

Florian Jurcuţ este cotat drept unul din cei mai mari speculanţi imobiliari din Oradea, atât prin suprafeţele deţinute, cât şi prin metodele practicate. Fost mecanic auto, Jurcuţ cumpără de la bătrâni, pe bani mărunţi, drepturile litigioase asupra terenurilor pe care respectivii trebuie să le primească pe Legea 18, le transformă apoi în acte de proprietate efectivă, iar în final vinde terenurile la preţuri înzecite. Adesea, Jurcuţ a încurcat inclusiv municipalitatea, pretinzând să fie pus în posesie în zone, precum Lotus, unde Primăria avea proiecte de interes public.

În urmă cu doi ani, Jurcuţ a intrat şi în atenţia procurorilor, împreună cu Matiuţă, căruia i-a plasat un teren de 5 hectare în vecinătatea magazinului Real II, dar ajuns în cele din urmă în proprietatea unei unguroaice. La vremea respectivă, Matiuţă se plângea BIHOREANULUI că în spatele femeii ar fi stat notarul Irinel Dimitriu, ginerele deputatului PDL Ştefan Seremi, şi un ofiţer DNA, Mihai Ogbarschi, a cărui nevastă face şi ea afaceri cu terenuri. De altfel, bărbatul a şi depus împotriva lor o plângere penală, încă nerezolvată, pe motiv că - spune el - ar fi protejaţi de fostul şef al Parchetului Oradea, Vasile Popa, naşul lui Ogbarschi. Dat în judecată de notar, pentru calomnie, Matiuţă afirmă acum că Nunzio Insinna "este omul lui Ogbarschi", care "l-a trimis la ziar să se răzbune" pentru plângerea penală de acum doi ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
alt atzeapa
http://topinvestromania.wordpress.com
Postat 21 Mai 2014, 10:25 de ulian
inapoi in cizma voastra
nu va ajunge ce ne ati facut acum 2000 de ani nenorocitii lumii ce sunteti,ca ne ati corcit cu samanta aia blestemata dupa ce l ati rastignit de putin timp pe Mantuitor(la 100 de ani dupa),sa va arda focul Ghenei pe toti,daca erati ok ramane ati in tara voastra nu veneati pe aici sa inselati pe toata lumea si apoi sa strigati in gura mare ca voi sunteti cei inseleti.Vindeti adeziv mapei care se deslipeste,placi de granit dar din china de plastic,imitatie,si cate si mai cate magarii pe care toti romanii de la voi le au mostenit,uite unde a ajuns amarata de tara cu oameni deosebiti corciti cu samanta voastra blestemata,Dumnezeu sa se judece cu voi!
Postat 21 Aprilie 2012, 13:57 de dac cu dacia logan
Mafioții de la Cadastru sunt mână-n mână cu mafioții de la Primărie
Un biet contabil de la Primărie și-a tras trei proprietăți pe numele fiului său: SĂLĂJAN GABRIEL (pe străzile Vasile Alecsandri, Ady Endre și Iosif Vulcan ), propun verficarea corectitudinii. Tata SĂLĂJAN GAVRIL
Postat 21 Aprilie 2012, 09:50 de Sălăjan Gavril
carcotas
Asadar, fara o minima documentare, in Romania, un ziarist poate scrie orce despre oricine (poate contra cost) si la comanda cuiva ma refer in general, dar la acest ziar daca se poate numi asa ????? se intampla des. Ceea ce pot sa spun este ca in
Postat 20 Aprilie 2012, 19:50 de pamantul
MOGULUL ASCUNS
Stie domnul Cris ce am vorbit la telefon,sa creada ca ma tin de cuvant!
Postat 20 Aprilie 2012, 12:23 de jurcut
cadastralul
Dupa parerea mea Jurcut trebuia sa ia partea doctorului iar pentru ca acesta i a suflat o s a razbunat cu Kun sau nu l a sfatuit ce sa faca sa nu pateasca ce a patit italianul fiinca el stia sigur de tipul asta de escrocherie
Postat 20 Aprilie 2012, 12:20 de dragos marcel
cadastralul
ce tot comemteaza nemernicul ala de italian ca actele el le a facut,daca s false is false ca le a facut fara aprobarea proprietarului furandu i titlurile atat lui cat si surorii lui,cum sa nu fie data in judecata amarata de femeie si sa nu moara de inima rea biata femeie ca escrocul de italian a incercat sa i ia agoniseala si mostenirea iar fiindca i au esuat ambele planuri a facut peste 40 de procese,deci e un om conflictual,pe langa ca am sesizat DIICOT pt spalare de bani,ca el nu are voie sa cumpere teren 7 ani in Romania de la intrarea in Shengen si nu adeclarat banii la intrarea in tara ca am verificat,sume peste 10000 nu a declarat deci e clar ca nu a platit decat 3750 cum zice proprietarul sau cine naiba e! In calitate de sef la oficiul de cadastru va pot intradevar confirma ca numai ungurii i si vand proprietatile de mai multe ori,doar cu ei avem probleme de genul acesta.
Postat 20 Aprilie 2012, 12:16 de dragos marcel
bihoreanul te face sa razi
Masina mea audi a6 2,5 tdi full i a vandut o la Attila cu nr de inmatriculare BH 07 CLF,iar cand a gasit o italianul la magar(nu maghiar)ma chemat amaritul de doctor sa o iau inapoi la juma de pret ca se speriase nenorocitul ala de Attila ca nu si daduse seama ca vandu se terenul de 2 ori si pe banii aia cumparase masina.Disperat italianul i a pus matusa sub interdictie ca sa i ia partea a doua de teren a tarat o pe la expertize psihiatrice ca a vrut sa o ia in intretinere sa i ramana lui averea amaratei de batrane,dar Dumnezeu a intervenit, femeia de sarbatori a murit,in timp ce mafiotul facea Revelionul cu cealalta navasta in Corsica.Attila a facut mostenirea si l a sunat pe doctor sa ia terenulca si eu l am imprumutat atunci ca nu i ajungeau banii.Dar italianului nu i s a furat decat o parte de teren ca a ramas cu mai mult decat platise 3750 Euro,tot fiindca Dumnezeu nu a dormit nici atunci!
Postat 19 Aprilie 2012, 22:44 de mobiliarul
bihoreanul trei sferturi minciuna
Dupa cum zice si titlul trei sferturi din articol is minciuni. A mai aparut si in jurnalul bihorean dar aia au publicat doar ce au crezut ca ar putea fi adevarat,sigur au avut si ei povestile astea italienesti dar patronul ziarului de dincolo nu a ingaduit sa se tipareasca minciuni.Cine a vazut roman sa pacaleasca tigan,sigur aici e ceva putred,nui asa Adriane luate ar mama dracului sa te ia ca l stiu pe doctor de o viata a luat zeci de masini de la mine si nu l am auzit niciodata zicand cuvantul terci,de unde mama dracului ai mai scos si cuvantul ala,din ce dictionar?Mai ales ca nu el l a inselat pe italian si chiar l a certat pe Attila pt fapta lui ca eram acolo.Tu nu vezi Adriane ca numai ungurii vand de mai multe ori?
Postat 19 Aprilie 2012, 22:30 de imobiliarul
victima escrocilor italieni
Vad ca sunt comentarii asemanatoare cu cele din articolul in care m a publicat alaturi de minciuni la fel ca aici,in concluzie orice articol e la comanda si nu tine cont de adevar,in cazul de fata de baietii cu ochi albastri.Tot ce spune magarul ala de italian sunt minciuni si i mi asum afirmatiile,actele de la cadastru sunt ok,terenul vandut la Matiuta e cu totul alt teren,dar femeia care a decedat si despre care nu s a interesat nimeni a fost tarata de magarul ala din Italia la expertize si pusa tot de el sub interdictie ca sa i ia terenul pe nimic tot pe maxim 2 sau 3 mii Euro, ea decedand in conditii dubios de bine cunoscute de acesta iarna in timp ce acesta era in Italia,cand a venit in tara a ramas cu buzele umflate iar de nervi face pe nebunul manipulat de altii.El nu are nici o legatura cu partea a doua de teren decat ca e pus de cineva sa latre impotriva unui om nevinovat,lucruri pe care un cotidian care se respecta nu le ar publica doar ca simple birfe.Toate procesele le a pierdut si e dator cu sute de milioane cheltuieli de judecata.De nervi face afirmatiile alea actele din cadastru is facute de el,iar daca is false el e vinovat.Eu nu am facut decat sa vand legal.
Postat 16 Aprilie 2012, 00:19 de ATTYLA
Trezirea la realitate!
Romania, un stat de stat drepti, nicidecum un stat de drept. Regim mafiot, actiuni mafiote. Romani, va meritati soarta! Sa va fie de bine, iar la alegeri sa va folositi capul, nu dosul!
Postat 14 Aprilie 2012, 09:29 de SAFE
Matiuta
.Italianul este un om nevinovat,s-a casatorit in Romania are o afacere ca tot omul,din pacate a ajuns victima mafiotilor romani ca Matiuta,functionarii de la cadastru,judecatorii oradeni,Szeghalmi Attila.Functionarii de la cadastru au fabricat multe proprietati ungurilor..DNA nu se sezizeaza???????????
Postat 14 Aprilie 2012, 08:10 de oxi
mircea hunyadi matiuta
Matiuta este de meserie doctor fabricat de clanul Maghiar,totusi este si comerciant de masini luxoase,are si 3 case luxoase pe Roman Ciorogariu Ar trebui DNA sa vada de unde a reusit acesta sa faca bani, din salariul de medic la o clinica privata nu cred.Il cred in stare de orice pe acest parvenit ,italianul are dreptate dar judecatorii oradeni care sint si ei fosti elevi a clanului Maghiar vor da cistig de cauza fostilor colegi de facultate.Ar trebui Ministerul Justitiei sa faca curatenie printre judecatori sau sa-i mute prin rotatie in alte judete.
Postat 14 Aprilie 2012, 08:00 de sfantul
Si ne mai miram
... ca italianul ala care si-a omorit partenerul de afaceri si-a facut dreptate cu arma in mina? BINE A FACUT!!! Si acesti \"afaceristi\" (adica escroci) trebuie lichidati pina la ultimul!
Postat 12 Aprilie 2012, 22:32 de Si ne mai miram
sa fim discreti
si superiorii justitie pretind discretie din partea presei, cind vedem in ce hotii sunt incluse personalitati mari, reprezentive in Oradea si administratii ; cum de nu se gaseste loc la parnaie pt ei, poate ca discretia a fost prea mare pina acum? marii smekeri nici nu prea ajung in ziare (oricum nu primesc vreo sentinta cu executare - uz de fals, inselaciune, etc.) pt ca justitia ii acopera cu plapuma dreptatii , altfel cum ar mai sta in picioare?
Postat 12 Aprilie 2012, 11:17 de halal justitie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON