URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2018, 16:54

Primăria Oradea răscumpără o parte din terenul vândut în 2014 americanilor de la Emerson

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea va răscumpăra parte din terenul din Parcul Industrial I vândut în 2014 americanilor de la Emerson şi rămas nefolosit.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, oraşul va reintra în posesia unei suprafeţe de peste 94.300 metri pătraţi pentru suma de 754.600 euro, în baza unei clauze de preemţinute convenţională.

Răscumpără cu cât a vândut

Aceasta prevede că dacă firma nu îşi finalizează investiţia conform contractului de vânzare-cumpărare a amplasamentului municipalitatea poate cumpăra terenul rămas disponibil la acelaşi preţ, de 8 euro pe metru pătrat.

"Având în vedere existenţa unei infrastructuri realizate integral în Parcul Industrial Eurobusiness I Oradea, şi a interesului manifestat de investitori privind dezvoltarea unor proiecte de anvergură pe suprafeţe mari de teren şi cu impact major pentru dezvoltarea oraşului, considerăm oportun pentru atragerea de noi investitori ca Municipiului Oradea să achiziţioneze terenul cu suprafaţa de 94.332 mp", a declarat Alina Silaghi, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea.

Achiziţia terenului a fost aprobată de Consiliul Local iar tranzacţia urmează să aibă loc în zilele următoare. Imobilul va fi preluat de municipalitate şi dat în administrarea Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea pentru a fi pus la dispoziţia altor investitori.

Nidec în loc de Emerson

Potrivit comunicatului municipalităţii, vânzarea suprafeţei de 25 hectare de teren din Parcul Industrial I către firma Emerson Oradea a fost aprobată prin HCL 812 din 30 octombrie 2014.

Investitorul, care preconiza să devină cel mai mare angajator orădean, şi-a asumat la încheierea contractului investiţii de 80 milioane euro şi înfiinţarea a 2.500 locuri de muncă.

Ulterior, în decembrie 2014, compania a cerut amânarea termenului limită pentru atingerea parametrilor pentru decembrie 2022, cu un termen intermediar - decembrie 2018 - pentru finalizarea unui procent de 40% a investiţiei.

Până atunci însă, în septembrie 2016, grupul Emerson a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques japonezilor de la Nidec Corporation, într-o tranzacţie de 1,2 miliarde dolari care a inclus şi parte din operaţiunile din România.

Producător de talie mondială de motoare electrice, după preluarea tuturor facilităţilor, Nidec a revizuit planurile de dezvoltare ale Emerson şi a propus municipalităţii orădene renunţarea la o parte din terenul deţinut - 9,4 hectare - şi modificarea proporţională a angajamentelor asumate la preluarea acestuia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Ai dreptate Roger
Chiar ca..Numai "pacaliti" la firme americane[stii poate la care ma refer :)] Pe langa ca se favorizeaza dupa "credinta" la ocuparea unui post mai sunt si al dracu de prosti.M-am saturat de fetite cu batic/cordeluta(desi nu il(o) poarta la lucru)care-ti zambesc fals.Duca-se naibii de ipocriti.
Postat 07 Septembrie 2018, 22:21 de CetateanulTurmentat
CrisDumi
Oare ce te face sa crezi ca e ok sa ma jignesti? Daca nu suporti comentariile altora nu le mai citi. Nu ma cobor la nivelul tau si nu iti voi raspunde cu aceeasi moneda, dar nici nu crede ca ne-am tras de sireturi sa iti permiti sa ma faci prost. Poate un moderator ar putea sa-ti taie putin elanul, asa poate ca nu vei mai considera ca sub protectia anonimatului poti sa te apuci sa jignesti dupa cum iti vine cheful.
Postat 05 Septembrie 2018, 21:39 de Cata78
RE: CrisDumi
I-am eliminat jignirile si i-am dat un cartonas galben. La urmatorul, primeste rosu :)
Postat 06 Septembrie 2018, 13:03 de Moderator
tocmai Dumm vorbeste de prostie
La prostie chiar tu esti etalonul, dar hotul striga hotii...cea mai buna aparare este atacul.
Postat 05 Septembrie 2018, 20:00 de Neutryno
Re: cata78
Bolojan a vândut imobilul cu 712.800 Euro "ieri" și îl răscumpără cu 754.600 Euro "astăzi" !?! Așa că, la așa afacere, contribuabilul orădean acoperă "gaura" de 41.800 Euro făcută de Ilie "Nero" Bolojan !?!
Postat 05 Septembrie 2018, 11:28 de CrisDumi
sa vina nemtii! si pocaitele sa ramana la hr in nidec si plexus!
sa vina nemti in parcul indstrial, ca de firmele americane care angajeaza doar pocaiti pe pozitii bine platite si operatori pt 1300 lei/luna ne-am saturat. nidec-ul angajeaza la birouri pt salarii de 1900-2200 lei, ceea ce este o jeeeena pt cineva care isi imagineaza/se considera producator de talie mondiala.
Postat 04 Septembrie 2018, 23:05 de roger
Cand gandesti cu dosul...
Pai si nu e buna afacerea? Adica cu cat a crescut pretul la imobiliare din 2014 pana in 2018? Cam cu 30-50%? Nu ma obosesc sa fac calcule ca nu are rost, e clar ca la aces moment Primaria poate sa vanda cu mai mult decat cumpara.
Postat 04 Septembrie 2018, 21:24 de Cata78
Bune afaceri face Primăria lui Ilie.
Cumpără cu 754.600 Euro astăzi, ce a vândut cu un mandat de primar înainte de asta ... cu 712.800 Euro !?!
Postat 04 Septembrie 2018, 18:52 de WinDoss
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON