URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2017, 12:55

Crapă! Pavajul din Piaţa Unirii a început să cedeze la doar un an de la darea în folosinţă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pavajul din Piaţa Unirii a început să cedeze la doar un an de la darea în folosinţă. O parte din plăcile albe de piatră trani din zona centrală a platoului au crăpat.

Viceprimarul Mircea Mălan a declarat că defecţiunile apărute nu pun la îndoială calitatea lucrărilor de reamenajare a pieţei pentru că au fost provocate de maşinile de mare tonaj care au intrat în zona pietonală a pieţei cu ocazia diferitelor manifestări.

"Au apărut fisuri în piatra de tip trani montată în zona pietonală, acolo unde s-a intrat cu maşini de gabarit mare. Exact aceeaşi piatră, amplasată în jurul statuii, nu prezintă nicio fisură", a argumentat Mălan.

Potrivit edilului, plăcile de piatră trani, destinate exclusiv traficului pietonal, au fost montate direct pe nisip, fapt pentru care vor putea fi înlocuite cu uşurinţă. "Piatra deteriorată va fi înlocuită după încheierea anotimpul rece", a declarat Mălan.

Edilul a mai spus că lucrările de la Piaţa Unirii au o garanţie de zece ani, astfel că piesele defecte vor fi înlocuite fie pe cheltuiala constructorului fie pe a celor identificaţi ca fiind vinovaţi de distrugerea ei.

Mălan a mai spus și că şoferii care intră cu maşinile în Piaţa Unirii au distrus grilajele metalice pentru curăţarea picioarelor de la intrarea în palatul Vulturul Negru, acestea fiind înlocuite în repetate rânduri.

Finalizate în primăvara anului 2016, lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei, au fost realizate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti din care au care mai fac parte firmele Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
BĂĂĂ.....
@sandu1200: BĂ, DE CÂND S-A DECLARAT STĂPÂNUL ORAȘULUI ȘI EL A DECIS / DECIDE TOTUL!
Postat 30 Noiembrie 2017, 11:56 de TDS
Tds
Ma, ce treaba are Bolojan cu pavajul
Postat 29 Noiembrie 2017, 22:21 de sandu1200
UUUPSSSSSSSSSSSSS.
Ei...cum e mai, lingaii de serviciu...noi platim si voi??consumati??? ce-ar fi sa mai platiti si voi..
Postat 28 Noiembrie 2017, 16:53 de Tinas
Nu te pricepi "scortosul" !
Edilii tin ascuns rezultatul expertizei: De la gerul iernii a crapat.(la fel ca si ciuperca si cate se mai vad incet-incet...)
Postat 28 Noiembrie 2017, 14:07 de Nofan
!!!!!
Sugestie: să crească impozitele cu 30% ca să știm o treabă!
Postat 28 Noiembrie 2017, 13:52 de TDS
Veche!
Din iarna trecuta(2016-2017) s-au observant crapaturi, crapaturi "cusute" cu silicon pe sute de metri! Noroc cu siliconul ca are intrebuintari multiple de la tate, buci la reparat pavajul in noua piata oradeana!! Piata siliconata, noul tip de piata! Piata construita pe fonduri si reparata acum pe banii nostrii! Sigur a expirat garantia acum!!!
Postat 28 Noiembrie 2017, 13:44 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON