URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2018, 09:17

Furtună peste Oradea: Ploaia şi vijelia au inundat străzi şi au doborât copaci cu nemiluita (FOTO/VIDEO)

Furtună peste Oradea: Ploaia şi vijelia au inundat străzi şi au doborât copaci cu nemiluita (FOTO/VIDEO) sursa foto: Facebook / Info Trafic jud. Bihor
Furtună peste Oradea: Ploaia şi vijelia au inundat străzi şi au doborât copaci cu nemiluita (FOTO/VIDEO) (sursa foto: Info Trafic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Furtuna de miercuri dimineaţa din Oradea a lăsat urme. Din cauza cantităţilor însemnate de apă, mai multe străzi au fost inundate, circulaţia fiind îngreunată, în timp ce vântul puternic a doborât mai mulţi arbori în diverse zone ale oraşului, unele străzi fiind blocate până la înlăturarea acestora.

Oradea s-a aflat sub cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse care au cumulat 25-30 l/mp şi grindină de mici dimensiuni între orele 6.10 şi 7.10, iar ulterior sub cod galben. 

Potrivit unei scurte informări transmise de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, au căzut copaci pe străzile V. Conta, Horea, Dunării, Spartacus şi Uzinelor.

Nu au fost, însă, singurii arbori doborâţi. Strada Mihai Eminescu a fost blocată miercuri dimineaţa din cauza unui copac căzut pe mijlocul carosabilului. De asemenea, lângă strada Iuliu Maniu a căzut un copac blocând o străduţă lăturalnică. La fel s-a întâmplat şi pe strada Alexandru Roman, unde un copac a căzut perpendicular pe axul drumului, blocând complet accesul spre şi dinspre Calea Aradului.

Parcul Bălcescu (foto) a fost grav afectat. Mai mulţi copaci cu trunchiurile găunoase au fost rupţi sau chiar puşi la pământ peste alei şi peste bănci. De altfel, trei alei sunt complet blocate din acest motiv.

"Am tras la o parte crengi şi de 100 de kilograme de pe alei, dar sunt altele atât de grele încât trebuie utilaje. S-au rupt copaci marcaţi pentru toaletare la începutul primăverii, dar din cauza criticilor nu au mai fost toaletaţi. Dacă picau crengi peste oameni era nenorocire", a spus un angajat al firmei care administrează parcul.

Pe străzi precum Olimpiadei, Louis Pasteur, Aleea Rogerius, Oneştilor circulaţia a fost îngreunată sau chiar blocată de apa adunată pe şosea.

Au existat de asemenea şi fire de curent doborâte, pe strada Albacului, în zona dispensarului medical, unde o bandă de circulaţie a fost acoperită de creanga unui copac, dar nu numai.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU, miercuri dimineaţa toţi pompierii orădeni au ieşit pe teren pentru a răspunde sesizărilor primite la 112. Unele echipaje acţionează cu motopompe pentru a scoate apa din subsoluri inundate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
PSSSSSSSSSSST
Sanducule....hahaha..esti al meu...hahahahah
Postat 14 Iulie 2018, 23:23 de Tinas
Sequoia gigantea
Co'ect, arborii sunt o problema pentru masinile parcate sub ei,uneori mai omoara si oameni, necesita intretinere periodica,necesita diverse comisii generatoare de costuri...E bine ca astfel de fenomene nu se mai pot intimpla in P-ta Unirii sau in fata teatrului.Se pot planta in mod regulat pomi cu numai 1000lei/bucata, cu garantie inclusa.
Postat 13 Iunie 2018, 21:47 de excalibur
Unchiuvali
Ecologiști lui peste sa lupte pt păduri sa ii vad ca vin acolo, dar ei vorbesc despre tăiat copaci, când în ORADEA sa plantat foarte multi copaci
Postat 13 Iunie 2018, 17:52 de Sandu1201
Ref. "ecologistii lui peste"
"Ecologistii lui peste" se lupta nu pentru interese prsonale (ca voi, poate), ci pentru ca cetatenii acestui oras, printre care te numeri si tu, sa traiasca civilizat. Sigur ca educatia (civilizatia) unora nu se poate poate realiza in cativa ani. Peste cativa zeci de ani (daca vei mai fi atunci Andy draga), vei realiza ca ecologistii lui peste au avut dreptate la vremea lor. Afirmatia din articol ca acei pomi ar fi fost insemnati pentru taiere dar aceasta nu s-ar fi facut din cauza protestelor ecologistilor, nu mi se pare verosimila. Ecologistii nu au protesta pentru toaletari (corecte) ci pentru taierile cu totul ale arborilor sanatosi. Afirmatia de mai sus mi se pare tendentioasa, razbunatoare fata de succesele ecologistilor. La o asemenea furtuna chiar arbori sanatosi nu rezista de multe ori. Asa ca, Andy draga, tu si cei ca tine, mai ganditi inainte de a vorbi ...
Postat 13 Iunie 2018, 16:29 de unchiuvali
Andy
Ecologiști lui peste , stau baricadati in casa de teama sa nu le pice un copac in cap. Ei fac gura mare pt un copac , când poate ei sunt părtași la furtul pădurilor
Postat 13 Iunie 2018, 12:37 de Sandu1201
ecologistii
Unde sunt acum ecologistii cu gura mare? As vrea sa aud macar unul ca iese in fata cu explicatii.Nu zic ca ar trui lasata primaria sa face ce vrea dar ar putea exista un dialog, o consultare. Dar daca de fiecare data cand sunt consultati ecologistii spun ca nu atunci e in zadar.
Postat 13 Iunie 2018, 11:50 de andy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON