URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2020, 18:35

Credeţi-i pe cuvânt: USR-PLUS Bihor susţine că are cei mai curaţi şi pricepuţi candidaţi pentru locale, dar... nu îi deconspiră

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Bihorul este primul judeţ din ţară în care Alianţa USR-PLUS a încheiat discuţiile referitoare la formarea echipei comune de candidaţi la alegerile locale", a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, departamentul de comunicare al PLUS Bihor. Culmea, însă, numele "oamenilor noi" care vor încerca să obţină voturile bihorenilor sunt, deocamdată, secrete.

Potrivit comunicatului, filialele judeţene ale USR şi PLUS Bihor "au ajuns la o înţelegere finală în ceea ce priveşte listele comune de candidaţi pentru alegerile locale, atât în municipiul Oradea, cât şi în judeţ", chiar marţi, iar "ponderea pe liste a candidaţilor din cele două partide este una echitabilă, accentul fiind pus pe competenţa şi integritatea celor care vor reprezenta Alianţa USR PLUS în structurile locale".

"Ne vom prezenta în faţa bihorenilor cu o echipă puternică formată din oameni oneşti şi profesionişti. Vrem să impunem în politica bihoreană valorile pentru care noi am intrat în politică, sa scăpăm de pesedism, adică de hoţie, de indiferenţa faţă de problemele oamenilor şi de incompetenţă. Noi credem că totul pleacă de la oameni, oamenii pe care vrem să-i schimbăm şi oamenii pe care-i propunem în loc", este citat în comunicat preşedintele USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, preşedinte USR Bihor.

La rându-i, preşedintele USR Bihor, Ioana Mihăilă, transmite prin comunicatul de presă: "Discuţiile cu colegii de la USR Bihor s-au derulat în modul cel mai fluid, pentru că am stabilit de la bun început că interesul comun este de a ne prezenta cu cea mai competentă şi valoroasă echipă. Suntem pregătiţi să muncim împreună în precampanie şi în campanie, pentru a aduce în faţa alegătorilor proiecte consistente de dezvoltare a Bihorului".

În ciuda asigurărilor că Alianţa USR-PLUS şi-a stabilit cea mai valoroasă garnitură de candidaţi, paradoxul este că identitatea acestora este "protejată", comunicatul nedivulgând numele niciunui viitor candidat, chiar dacă cele două partide i-au şi stabilit. Cum ar veni, "oamenii noi" trebuie crezuţi, pur şi simplu, cel puţin deocamdată, pe cuvânt...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Toata increderea
Stim ca aveti oameni extraordinari in partid care vor pune cetateanul pe primul loc, asa cum nu se intampla acum. Aveti toata increderea ! Ne vedem la vot
Postat 29 Ianuarie 2020, 00:00 de Nnc
USR
Sau cum arata niste rebuturi politice. Duceti-va tot invartindu-va.
Postat 28 Ianuarie 2020, 21:57 de TKO
Ce este greșit?
Salutare, Aceasta o fi strategia, bine ca au o strategie nu vad o problema, sa vedem ce urmează, aici alianță chiar are un challenge adevăra, unde trebuie sa te bați cu un PNL puternic, mai este si opozitia PSD, UDMR care nu sunt nici ei de neglijat chiar dacă nu sunt pe placul majoritatii. De asta cred ca are logica secretul lor, iar o competitie e foarte bună în orice domeniu, duce spre progres, bine ca merg împreună, își sporesc șansele.
Postat 28 Ianuarie 2020, 20:47 de onestepahead
Cei mai curați ...
... în sensul în care nu s-au îmbogățit încă din politică !?! Dar se pregătesc intens, viitorii mercenari ... pe principiul că e doar pentru cine se nimerește !?!
Postat 28 Ianuarie 2020, 19:35 de CrisDumi
Mana taiata !
Decat sa-l votez pe dehelean,mai bine imi tai mana. Ambele maini.
Postat 28 Ianuarie 2020, 18:50 de Kuler
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON