URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2019, 13:32

Ministrul Sănătăţii vine la Oradea, de Ziua Ambulanţei: Circulaţie restricţionată în oraş, marş al autospecialelor din toată ţara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor va găzdui, duminica aceasta, sărbătorirea a patru ani de la declararea zilei de 28 iulie ca Zi a Ambulanţei, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, şi preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiş (foto), au prezentat vineri programul evenimentului, a cărui desfăşurare va începe, de fapt, sâmbătă, prin sosirea a aproximtiv 45 de ambulanţe din toate judeţele ţării în Piaţa Unirii din Oradea.

Duminică, festivităţile vor începe tot în Piaţa Unirii, de la ora 12.00, cu o ceremonie, după care, de la ora 13.15, o coloană formată din 70 de ambulanţe (cu tot cu cele ale SAJ Bihor), plus o şalupă a SAJ Tulcea, vor defila prin centrul oraşului, pe traseul Piaţa Unirii, strada Iuliu Maniu, Piaţa 1 Decembrie, Bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Nufărului, şoseaua de centură, Cantemir, Centrul Civic, Bulevardul Ştefan cel Mare, strada Transilvaniei, bulevardul Dacia, Bulevardul Decebal, strada Iuliu Maniu, Piaţa Unirii.

Ca atare, în întrega zonă centrală a oraşului, dar şi în Nufărul, Rogerius şi Decebal vor fi restricţii de circulaţie, până la ora 14.00, când festivităţile din Piaţa Unirii vor lua sfârşit.

"Avem şi o surpriză, un mic spectacol aviatic, adică un avion va survola centrul oraşului fluturând steagul Ambulanţei", a spus liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, Gheorghe Chiş.

După festivităţi, timp de o oră, mai multe echipaje de ambulanţă vor fi postate în 20 de locuri din oraş (din centrul până în cartiere), pentru a măsura tensiunea şi glicemia orădenilor care vor dori acest lucru.

Seara, peste 600 de angajaţi ai Ambulanţei şi oficialităţi locale vor participa "la un dineu, a Sala de Evenimente Armonia Venue", a mai precizat şeful Sindicatului Ambulanţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Super
Bani publici irosiți degeaba, toate în timp ce majoritatea cetățenilor, pe bani proprii, asigurați CAS, sunt plimbați din stânga în dreapta în anul 2019. Așa ne stă bine, să ne etalam prostia în timp ce ar fi multe de realizat... dineuri, festivități, bani la muzicanți... Acolo sunt fonduri? Apropo și acum le e frica angajaților ambulanței să intervină când sunt solicitați, asta în ideea în care încasează salarii babane? Nu vreau să generalizez, sunt și excepții, cine cunoaște înțelege...
Postat 26 Iulie 2019, 15:02 de Legalitate
pt?
Intelegem si apreciem munca celor de la SAJ. Fac sacrificii intr-o munca deloc usoara si placuta si sunt rasplatiti. Dar de ce trebuie pusi la defilare? Asta chiar nu inteleg? Salupe am mai vazut si unele chiar mai oachese nu trebuia adusa aia din Tulcea. Daca se dorea sa fie recompensati anumiti membri SAJ cu o excursie la Felix foarte bine, in cel mai rau caz se organiza un curs la o locatie selecta cu masa si balaceala. Terminati va rugam cu defilarile. Nu sunt bani pentru anumite dotari si plimbab tehnica militara telelu prin tara. Cand scapam de atitudini de defilare si de piept de cocos ? Actiunea din cetate a fost binevenita sa cunoasca si tinerii cam se si cum se face in SAJ poate prin gustul meseriei dar.....defilare??????
Postat 26 Iulie 2019, 14:21 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON