URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2020, 19:01

Turiştii care rămân două nopţi în Oradea vor intra gratuit la muzee şi vor circula gratuit cu tramvaiele şi autobuzele OTL

Turiştii care rămân două nopţi în Oradea vor intra gratuit la muzee şi vor circula gratuit cu tramvaiele şi autobuzele OTL (sursa foto: Photo by Adam Freundlich, Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu sprijinul mai multor parteneri locali, Visit Oradea (Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune) a introdus din 15 iulie o serie de gratuităţi pentru turiştii care rămân minimum două nopţi consecutive în "una dintre unităţile de cazare clasificate" din municipiu, cu condiţia ca hotelurile să semneze un protocol de colaborare în acest sens cu organizatorii campaniei.

Gratuit la muzee

Gratuităţile au scopul de a atrage cât mai mulţi turişti în oraşul de pe Crişul Repede. 

Concret, cu sprijinul Muzeului oraşului Oradea, Muzeului Ţării Crişurilor şi Oradea Heritage, oaspeţii care îndeplinesc condiţia menţionată mai sus vor putea să viziteze gratuit Muzeul oraşului Oradea din Cetate, Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea, Muzeul de Rezistenţă şi Represiune în Bihor, Sinagoga Neologă Sion, Muzeul Art Nouveau din Casa Darvas La Roche (care va fi inaugurat în august), Muzeul Ţării Crişurilor (sediul principal de pe Armatei Române), Muzeul Memorial Aurel Lazăr, Muzeul Memorial Ady Endre, Muzeul Memorial Iosif Vulcan. 

Transport public gratuit

Potrivit unui comunicat transmis luni, Visit Oradea va oferi persoanelor care se cazează timp de două nopţi consecutive în oraş şi transport gratuit pentru 48 de ore în întreaga reţea de transport public a OTL, mai precis pe tramvaie şi autobuze. Contravaloarea biletelor va fi suportată de Visit Oradea, asociaţia din subordinea Primăriei menită să dezvolte turismul în municipiu. 

"Pentru a eficientiza înregistrarea acestor gratuităţi şi pentru comunicarea directă cu muzeele şi serverele OTL, Visit Oradea, în parteneriat cu Oradea Tech Hub, a creat o aplicaţie online, oradealifenouveau.ro, care poate fi folosită de toate unităţile de cazare din oraş. Le mulţumim cu această ocazie celor de la Tech Hub pentru profesionalism şi promptitudine, precum şi pentru dezvoltarea aplicaţiei pro bono", au transmis reprezentanţii asociaţiei. 

Turiştii pot beneficia de aceste gratuităţi doar dacă vor fi înregistraţi în aplicaţia oradealifenouveau.ro de către personalul hotelier.

Cum vor fi aplicate gratuităţile

Aplicaţia oradealifenouveau.ro oferă conectivitate directă între unităţile de cazare, muzee şi serverele OTL. Aceasta a fost gândită pentru a asigura o comunicare eficientă între furnizorii de servicii pentru turişti, fără ca turiştii să aibă de a face cu aplicaţia.

"Unităţile de cazare vor înregistra turiştii care doresc să se bucure de aceste gratuităţi în aplicaţie. Odată ce turistul este înregistrat, acesta va primi un mesaj automat prin email, mesaj care conţine codul unic pentru gratuităţi şi pe care turistul îl poate primi tipărit, la cerere, de la unitatea de cazare. Pe baza acestui cod, turistul va putea obţine acces gratuit la muzee. Personalul de la muzee va verifica în aceeaşi aplicaţie valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singură dată şi nu poate fi transferat, acesta fiind nominal", au explicat reprezentanţii Visit Oradea. 

În ceea ce priveşte gratuitatea de 48 de ore pentru reţeaua de transport public din Oradea, turistul va beneficia de ea activând-o printr-un SMS trimis la un număr special OTL. Controlorii OTL vor putea vedea, în caz de verificare, valabilitatea codului unic prezentat de turist.

Reprezentanţii Visit Oradea mai precizează că gratuităţile sunt oferite fiecărui turist în parte şi nu pe cameră rezervată. Campania este valabilă până pe 30 septembrie 2020. 

Până acum, 11 dintre cele 32 de unităţi de cazare din Oradea au transmis că vor să ia parte la această campanie. Şi ceilalţi sunt invitaţi să se alăture, contactând Visit Oradea la adresa turism@oradea.ro. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
1 - 2
o masura inteligenta de marketing/promovare pt Oradea in aceasta perioada. raman 2 chestii de discutat: 1. ce (cand) se poate face ca Muzeul Tarii Crisurilor sa scape de aerul imputit/imbacsit care te intampina de la intrare si peste tot in muzeu? 2. care e starea toaletelor publice din oras?
Postat 20 Iulie 2020, 20:18 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON