URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2011, 15:19

Tupeu de PDL-işti: Cer parcare gratuită pentru studenţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii PDL-işti au anunţat că vor să pornească o campanie de strângere de semnături în urma căreia să scutească studenţii orădeni de la plata taxelor de parcare pe locurile din jurul facultăţilor din Oradea. "Acţiunea se datorează numeroaselor plângeri venite din partea studenţilor cu privire la locurile de parcare cu taxa în jurul facultăţilor de care aparţin, dar mai ales din zona Universităţii Oradea (str. Universităţii)", se precizează într-un comunicat al Organizaţiei de Tineret a PDL Bihor.

În acelaşi comunicat, luând exemplul "seniorilor", tinerii PDL-işti încearcă să fie şi ironici, lăsând să se înţeleagă că municipalitatea şi-ar permite să piardă aceste sume de vreme ce are bani să amenajeze sensuri giratorii. "Dacă ne permitem să facem sensuri giratorii "Turbo" cu milioane de euro, nu putem scuti studenţii de plata unei taxe pe care până în acest an universitar nu au trebuit să o achite pentru a merge la cursuri?", scriu ei, omiţând că, de vreme ce au posibilitatea să se deplaseze la ore cu maşina nu se pot numi "caz social".

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Gheorghe Carp a afirmat că nici nu se pune problema ca cererea să aibă un răspuns favorabil, cu atât mai mult cu cât nici măcar profesorii universitari nu au gratuitate. "Studenţii merg la facultate să înveţe. Nu se dă niciun fel de gratuitate pentru nimeni. Să-şi plătească locul de parcare, iar dacă nu, să utilizeze mijloacele de transport în comun, unde transportul este subvenţionat de primărie", a declarat edilul, caracterizând iniţiativa ca fiind "cea mai mare tâmpenie".

După cum se ştie, studenţii care folosesc mijloacele de transport în comun beneficiază de facilităţi: cei cu mediile cele mai mari din fiecare an gratuitate pe mijloacele OTL, iar ceilalţi primesc o reducere de 50 de procente la obonamentele OTL, subvenţie acordată de Primărie.

Tariful pentru o oră de staţionare în parcările cu taxă din Oradea este de 2 lei pe oră.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
si gropile
am o masina, platesc parcari si alte taxe si cand imi distrug masina din cauza drumului tot eu platesc. din cauza unei gropi am distrus o roata, un rulment si un cauciuc ce pot sa fac?
Postat 22 Aprilie 2011, 20:52 de sefu
......
daca n-ai fi repetat OTPDL in fiecare mesaj si chestia cu comunismul as fi putut crede ca-s mesaje de la persoane diferite....
Postat 21 Aprilie 2011, 02:03 de alt anonim
Ireal
Sincer sa fiu parcarea pentru o zi in fata facultatii este 16 lei daca ne gandim mi se pare cam absurd sa avem o taxa asa mare...desi multi fac haz de necaz cum ca pdl-ul a cerut ridicare taxei de parcare. daca ne gamdim la pretul carburantului 5.2 lei pe litru eu cred ca este o suma destul de mare iar cu bani de parcare pe 5 zile alimentezi cam 15 litri de benzina faceti voi calculele mai departe asa ca Felicitari OTPDL Oradea pentru aceasta actiune...
Postat 20 Aprilie 2011, 23:45 de iReal
bravo
Bravo, o data ca cineva tine si cu noi cu studenti. mie nu mi se pare corecta taxa de ani de zile ii acolo parcarea si nu era cu taxa doare de acum 1 an e asa. Succes in continuare la cei de la OTPDL
Postat 20 Aprilie 2011, 23:32 de anonim
wsm
felicitari OTPDL tot asa mai departe , nu mi se pare corect sa platim taxa de parcare ca doar suntem studenti , nu avem de unde sa ne permite sa dam atati banii. Si vreau sa spun sa nu uitam ca nu mai suntem pe vremea comunismului sa circulam cu mijloace de transport in comun. Sunt foarte curios daca si D-nul Bolojan isi i-a tichet de parcare ca sa parcheze in fata la primarie, sau e la moda sa tragi masina in fata la primarie in locuri nepermise, ca doar asa e la moda acum.
Postat 20 Aprilie 2011, 23:23 de anonim
Astia de la PDL....
Astia de la PDL nu-si dau seama ca sunt cam penibil si ca in orasul acesta ei nu mai reprezinta nimic...........DE MULTI MULTI ANI deja!!!
Postat 20 Aprilie 2011, 11:40 de Radu
Pt cetateanul base
Parcarea este amenajata de ani buni,de ce doar acum s-a introdus taxa de parcare......a'propos cam 80-85% dintre masinile de la universitate sunt masini sub 10000 de euro...pai normal daca in comunism se mergea doar cu mijloacele de transport in comun la facultate...noi trebuie sa mergem si acum la fel....sa fim seriosi..ca doar cei cu fite merg la scoala cu masinile...da-mi alte exemple de facultati unde studentii platesc parcarea
Postat 19 Aprilie 2011, 23:19 de ralu_pop
error
precizare: parcarea interioara nu e gratuita pentru profesori, ne costa 1 milion. pe de alta parte n-ar fi o problema sa fie gratuita, doar e pentru angajati. o gramada de firme asigura parcarea pentru angajati. sa nu uitam ca exista o parcare interioara pentru studenti. e drept ca neasfaltata, dar utilizabila. mofturi astea cu parcarea gratuita. luati mijloacele otl daca e o problema plata.
Postat 19 Aprilie 2011, 22:40 de Szija
plimba ursu'
@Bear: vad ca chiar gandesti ca un "bear"! Pai nu a zis "capitanul" ca romania nu tre' sa fie o tara de asistati? nu tot ce zice "capitanul" asa e si executa "caporalii" si "ordonantele"? si-atunci? a cui o fi fost ideea? a lui Alinutz?
Postat 19 Aprilie 2011, 21:43 de teo
penibil
am masina, nu vreau transport in comun trebuie sa platesc, asa e peste tot... ma mira totusi prostia unora care se revolta ampulea. nu va convien nu va permite parcarea luati autobusul. punct. auzi ce cereri au tineri pdlisti, mai penibili de atat puteti fi oare?
Postat 19 Aprilie 2011, 20:51 de marius
cetateanul base
Fiti seriosi!!!!! In orice tara civilizata platesti daca vrei un serviciu in plus, numai la noi fac gura toti neavenitii (a se vedea SERBANESCU, GAITA @co), urland ca vor drepturi. Io nu cred ca un student care traieste numai din bursa (stiti cat e bursa??) isi permite sa ia masinutza lu tata, sa plateasca hamar de bani pe combustibil, nu de alta, dar nu i-ar ajunge. La fel cum nu cred ca toti fitincaii aia de-si lasa masinile in fata la universitate (si nu-s deloc ieftine, uitati-va numai la marci) nu isi pot permite sa plateasca un abonament de o suta si ceva de lei pe luna. Tinerii din PDL ar trebui sa le sara-n ajutor NU BAIETZEILOR DE BANI GATA care cred ca li se cuvine tot, ci la aia saracii, care se chinuie sa traiasca de pe o zi pe alta, ca n-au de unde sa-si plateasca o nenorocita de taxa sau o camera de camin. Rusine! Daca astia reprezinta "viitorul tarii", vai shamar!!!!! JOS PD-ul!!!! La canal cu voi!
Postat 19 Aprilie 2011, 19:14 de io cu bmw
Multumim d-le primar
Multumim domnule primar....pe langa multe "lucruri bune" pe care le faceti pentru tinerii oradeni,acesta chiar v=ar aduce o gaura foarte mare buget,dar cum nu prea va place sa faceti nimic pentru ei de ce sa incercati vreo alternativa in solutionarea acestei probleme...de exemplu daca am calcula 120 de lei pe luna combustibilul,unui student i-ar ajunge pentru a se deplasa la facultate si nu cred ca este o fita sau un lux sa mergi cu masina la facultate.Probabil daca ati putea ati impozita si bursele in loc sa faceti ceva si din bugetul local pentru unii studenti care poate ar merita ceva mai mult( dar din pacate nici guvernul nici autoritatile locale nu fac nimic) Inca o data multumim domnule ce primar "pentru ceea ce faceti pentru tinerii din oras"
Postat 19 Aprilie 2011, 19:06 de sava_alex
cu masina de fite si ajutat social
rusine, bine ca isi permit sa vina cu masini de fitse la facultate, dar se vor si asistati social ca sa aiba gratuitate la parcare. e clar ca primaria traieste si fara banii aceia, nu suntem in cazul guvernului boc, care da pensii speciale prietenilor si are deficit bugetar. banii din parcari nu merg pe salarii in primarie, ci pe investitii. taxa e ca sa se faca ordine in parcarea de la uniuversitate, vedeti toti ce haos e acolo. DE CAND E O RUSINE SA CIRCULI CU OTLul? e gratis pt multi studenti, pt restul, 50% redus. numai la noi auzi tampenii de genu: \"nu merg la ore la facultate pt ca nu pot parca in fata facultatii\"..
Postat 19 Aprilie 2011, 18:27 de unu
ziar de 2 bani
\"Tariful pentru o oră de staţionare în parcările cu taxă din Oradea este de 2 lei pe oră.\" ... :)) deeeeci daca sa zicem ca trebuie sa parchezi acolo pt. nuuuma 3 ore pe zi ca esti student si mai si vi la cursuri, te costa 6 lei pe zi, 30 de lei pe spt, 120 de lei pe luna... iti ia numa parcarea jumate din bursa lunara ... frumos bine inteles ca nu chiar esti caz social daca tu sau tati au masina dar totusi suma care se accumuleaza intro luna ustura. nu mi se pare corect...
Postat 19 Aprilie 2011, 17:01 de om
Arza-v-ar focul de mocofani
Ai dreptate mai ursule, eu platesc impozit ca am masina si folosesc drumurile din oras. Daca merg pe strada cu vehicolul sau ma opresc si trag pe dreapta, tot pe acelasi drum public local sunt. Atunci de ce trebuie sa platesc de doua ori ? Si ca merg si ca stau ? La tribunal mai vere, sa oprim hoardele care traiesc doar din taxele noastre.
Postat 19 Aprilie 2011, 16:58 de Bubu
Bihorene esti de toata jena
Ziarul temebelilor nu are nici un angajat, student sau fost student la Univ. Oradea, ca sa inteleaga ca un bursier care vine cu masina lui taica-su la scoala nu are bani pentru a-i baga in sacul fara fund a lui Bolojan, iar o initiativa de acest fel sprijina in fond educatia si pe cei ce ce acced la ea ? Primarul de ce nu plateste niciodata parcarea, oriunde se opreste cu masina ? Iar daca tot platim impozite pentru ca suntem cu masinile in mers pe drumurile publice oradene, de ce mai platim si atunci cind masinile stau pur si simplu, pe artere de trafic mic sau mare ?
Postat 19 Aprilie 2011, 16:00 de Bear
mda
Cica nu au nici profesorii gratuitate. Pai ei au parcarea interioara. Vreti sa spuneti ca nici aia nu e gratuita?
Postat 19 Aprilie 2011, 15:40 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON