URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2020, 21:32

Traficul pe E60, blocat în Bihor din cauza inundaţiilor. 40 de apeluri la 112 din zona Aleşd (FOTO / VIDEO)

Traficul pe E60, blocat în Bihor din cauza inundaţiilor. 40 de apeluri la 112 din zona Aleşd (FOTO / VIDEO) Şoseaua E60 a fost blocată temporar joi seara în Bihor la ieşire din Aleşd spre Tinăud (foto stânga). În localităţile din zona Alşed apele fac ravagii (foto dreapta). Imagini: Aleşd Online şi Bihoreanul
Traficul pe E60, blocat în Bihor din cauza inundaţiilor. 40 de apeluri la 112 din zona Aleşd (FOTO / VIDEO) (sursa foto: Adrian Fora, Aleşd Online)
Traficul pe E60, blocat în Bihor din cauza inundaţiilor. 40 de apeluri la 112 din zona Aleşd (FOTO / VIDEO) (sursa foto: Adrian Fora, Aleşd Online)
Traficul pe E60, blocat în Bihor din cauza inundaţiilor. 40 de apeluri la 112 din zona Aleşd (FOTO / VIDEO) Imagini din satele din zona Aleşd primite de BIHOREANUL
Traficul pe E60, blocat în Bihor din cauza inundaţiilor. 40 de apeluri la 112 din zona Aleşd (FOTO / VIDEO) (foto: ISU Crişana)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traficul pe E60 în judeţul Bihor a fost blocat, joi seara, din cauza inundaţiilor. Temporar, pompierii chemaţi la faţa locului au oprit traficul pe drumul european pentru a putea înlătura apa acumulată pe şosea. Astfel, în zonă s-au format cozi de maşini şi camioane.

Joi seara, ISU Crişana a primit nu mai puţin de 40 de apeluri la 112 din zona Aleşd. Localnicii cu chemat pompierii să-i ajute la evacuarea apei acumulate în urma ploilor torenţiale.

"Pompierii au acţionat pentru evacuarea apei acumulate pe o porţiune din DN1 (E60), la ieşirea din localitatea Aleşd spre Tinăud. Şoseaua nu mai e blocată, traficul a fost reluat. Se acţionează în continuare în Aleşd, Tinăud, Peştiş şi Groşi", a precizat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, la ora 21.20.

Potrivit acesteia, la nivelul staţiei de pompieri Aleşd a fost crescută capacitatea operaţională, fiind mobilizaţi şi pompieri care se aflau în timpul liber.

Astfel, peste 20 de pompieri acţionează în zonă cu două autospeciale de intervenţie cu capacitate de evacuare a apei, un autocamion de intervenţie şi 4 motopompe. 

O serie de imagini primite de BIHOREANUL arată că în satele din zona Aleşd apele fac ravagii.

UPDATE:

După ce au permis ca maşinile adunate în zonă să reia circulaţia timp de câteva minute, echipajele de Poliţie au oprit din nou traficul, în jurul orei 21.35, pentru ca pompierii să poată continua intervenţia.

(sursa video: Aleşd Online)

UPDATE 2: 

După ora 22, ISU Crişana a transmis o informare potrivit căreia joi, între orele 19.25 şi 21.30, "în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” au fost primite peste 50 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situații de urgență provocate de fenomenele meteorologice periculoase manifestate la nivelul județului Bihor".

Maiorul Camelia Roşca precizează că pentru gestionarea evenimentelor produse în localitățile Aleșd, Tinăud, Peștiș și Groși "acţionează în momentul de față peste 20 de pompieri militari pentru evacuarea apei din curțile și subsolurile gospodăriilor afectate de inundații". 

Reprezentanta ISU precizează că echipajele de pompieri militari au evacuat apa acumulată pe porțiunea din DN 1/E60 situată la ieșirea din localitatea Aleșd spre Tinăud.

(sursa video: Aleşd Online)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Blocam E60
Ce penibil că ati blocat un drum european pt marele om de afaceri, care are la degetul mic toată politia si lumea din zona. Acuma nu mai plătește pt oamenii ucisi de plod, plătește pt vidanjarea mizeriei de local.
Postat 19 Iunie 2020, 00:03 de Pop-Ionel
Corectie
Poza dreapta din titlu este din localitatea Grosi nu din Tinaud
Postat 18 Iunie 2020, 22:18 de ilesebastian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON