URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2024, 16:39

Traficant de droguri din Bihor, arestat pentru că şi-a bătut şi sechestrat soţia în casă. În trecut şi-a ameninţat cu cuţitul fosta iubită

Traficant de droguri din Bihor, arestat pentru că şi-a bătut şi sechestrat soţia în casă. În trecut şi-a ameninţat cu cuţitul fosta iubită foto: arhiva BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din Bihor, judecat pentru trafic de droguri la Oradea şi anchetat sub aceleaşi acuze de DIICOT Vrancea, a ajuns în arestul Poliţiei, dar pentru altă ispravă: şi-a bătut soţia, de care e în divorț, iar apoi, ca să se "răcorească", a închis-o în locuință şi a ieşit la plimbare la volanul maşinii, deşi n-are permis de conducere. 

Bărbatul în vârstă de 39 ani e din comuna Popeşti, se numeşte Stelian Lup şi a fost arestat preventiv luni, pentru 30 zile, pentru o salbă de infracţiuni: violență în familie prin lovire și alte violențe, respectiv amenințare, dar şi lipsire de libertate în mod ilegal, plus conducere fără permis.

Divorț cu scandal

Acuzaţiile vizează un incident din noaptea de 6 spre 7 februarie, victima fiind soţia bărbatului, Cristina, o tânără de 25 ani, cu care este în divorţ.

Cei doi au locuit în Ciuhoi, iar femeia, care se mutase de acasă, a revenit în locuinţa comună în seara de 6 februarie, însă discuţiile au "alunecat" din nou spre divorţ, transformându-se în ceartă.

Furios, Lup a lovit-o şi a închis-o în locuinţă, iar apoi a plecat la plimbare la volanul unei maşini, deşi nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, revenind acasă după aproximativ o jumătate de oră.

În urma altercaţiei, "femeia a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale", susţin poliţiştii într-un comunicat transmis marţi pe marginea cazului. 

Deşi femeia a reclamat agresiunea încă din data de 7 februarie, când a obţinut şi un ordin de protecţie împotriva soţului, acesta a rămas în libertate.

Poliţiştii l-au reţinut doar duminica trecută, "după administrarea probatoriului", şi nu doar pentru lovirile reclamate de femeie, ci şi pentru că a închis-o în casă, fără voia ei, respectiv pentru că s-a urcat fără permis la volan.

Luni, Stelian Lup a fost prezentat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi și libertăți a admis cererea, dispunând ca bărbatul să fie încarcerat pentru 30 de zile.

Narcos de Bihor

Stelian Lup are un cazier încărcat. În 2015, a fost trimis în judecată, tot pentru un incident asemănător. Supărat pe fosta iubită care l-a părăsit, Lup a intrat în locuinţa acesteia, înarmat cu un cuţit de bucătărie, ameninţând-o că o omoară.

Norocul fetei a fost că în casă se afla şi un prieten comun al celor doi, care l-a dezarmat şi l-a scos din casă. Atunci, spun sursele BIHOREANULUI, bărbatul nu a mai fost condamnat pentru atac, fiindcă a reuşit să-şi împace victima, deşi aceasta a susţinut în faţa anchetatorilor că a amenințat-o și cu alte ocazii. 

Ulterior, în 2020, Stelian Lup a ajuns din nou în anchetă, de astă dată alături de fratele său, Marius, de nevasta cu care acum e în divorţ, Cristina, respectiv de un administrator de plajă din Constanţa, Mihai Rusu.

Cei patru sunt anchetaţi de procurorii DIICOT Vrancea şi judecaţi, deja, la Tribunalul Bihor, la sesizarea procurorilor DIICOT Oradea, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc.

Concret, susţin procurorii, în cursul anului 2020, cei patru traficanţi au distribuit substanţe interzise în mai multe judeţe. Drogurile ar fi fost trimise, din Spania, de Marius Lup, cu maşinile unor firme de coletările şi erau vândute către revânzători, în cantităţi mari, inclusiv lui Mihai Rusu, prin intermediul căruia bihorenii au aprovizionat plajele de pe litoral cu stupefiante - ecstasy, cocaină şi ketamină.

Potrivit procurorilor DIICOT Oradea, care i-au şi trimis în judecată, în perioada decembrie 2019 - august 2020, soţii Lup au primit cel puţin 500 grame cocaină, 150 grame ketamină, 150 grame pulbere de MDMA și 12.000 pastile ecstasy. Un gram de cocaină, de pildă, vindeau cu 60 de euro, o doză de ketamină cu 35 de euro, iar o pastilă de ecstasy cu suma de aproximativ 3-4 euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON