URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2022, 20:27

Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO)

Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO) Foto: Roxana Condrea
Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO) Foto: Roxana Condrea
Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO) Foto: Roxana Condrea
Locomotiva unui tren s-a stricat la Vadu Crișului. „Sunt mulți copii, aerul condiționat abia se simțea” (FOTO) Foto: Roxana Condrea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traficul feroviar a fost blocat parţial, sâmbătă seară, în judeţul Bihor, după ce locomotiva unui tren în care se aflau şi mai mulţi copii s-a stricat.

Informaţia a fost transmisă BIHOREANULUI de o cititoare, Roxana Condrea, potrivit căreia este vorba despre trenul CFR Iaşi-Timişoara Nord, care venea spre Oradea.

"La Vadu Crişului s-a stricat locomotiva pe care au schimbat-o la Cluj. Eram deja în întârziere de peste 60 de minute până să se întâmple. Sunt foarte mulţi copii în tren", a precizat cititoarea.

"Sunt mai mulţi copii"

Fotografiile transmise de călători arată aşteptând pe peron zeci de copii, care călătoreau în grup, cel mai probabil plecaţi în tabără.

Foto: Roxana Condrea

"La 18.30 ne-au anunţat controlorii care este problema. În condiţiile în care la 18.15 ar fi trebuit să ajungă la Oradea în gară! Eu personal am chemat o maşină să vină să mă ia (şi mai sunt care au făcut ca mine) şi să mă ducă la Oradea. De la Iaşi eram în tren, de la 6 dimineaţa, şi n-am mai rezistat. În tren este foarte cald... Aerul condiţionat abia se simte. La ora 19.30 încă nu venise nici o locomotivă", a mai spus aceasta.

"Iniţial ne-am oprit printre nişte case în mijlocul localităţii Vadu Crişului. Efectiv eram în ogradă la oameni şi am stat acolo vreo 5-7 minute, apoi am pornit încet (undeva la 15 km/h) şi am mai mers aşa vreo alte 5 minute până am ajuns în Gara Vadu Crişului şi acolo ni s-a spus că s-a stricat locomotiva şi că va mai dura (nu se ştie cât) până vine alta. Probabil căldura...", a adăugat cititoarea BIHOREANULUI.

"Mai OK afară decât în tren"

Potrivit acesteia, controlorii au fost de bună credinţă, i-au întrebat pe călători dacă au apă, iar celor care nu aveau le-au spus că vor face ei rost.

"După ce ne-a spus ce se întâmplă şi ne-am dat jos din tren în ideea în care să stăm la umbră, mai adie vântul. Tot era mai OK afară decât în tren", a mai spus Roxana Condrea.

La un moment dat în zona în care aşteptau călătorii localnicii s-au mobilizat şi au mers cu apă şi îngheţată pentru copii. "Copiii s-au bucurat când au văzut apă şi îngheţată".

Foto: Roxana Condrea

Potrivit aplicaţiei Mersul trenurilor, care oferă date în timp real legate de traficul feroviar, trenul blocat la Vadu Crişului a ajuns la Gara din Oradea la ora 20.44, în loc de 18.15, cu o întârziere de mai bine de două ore.

Deocamdată nu sunt clare motivele pentru care s-a stricat locomotiva. Până la ora publicării acestei ştiri, CFR nu a emis niciun comunicat legat de incident.

Judeţul Bihor s-a aflat sâmbătă sub cod roşu de caniculă, fiind aşteptate temperaturi de peste 42 de grade la umbră. "Se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute", au avertizat meteorologii.

Bihorenii au primit inclusiv mesaje RO-ALERT în care au fost sfătuiţi să evite deplasările, expunerea la soare şi efortul fizic intens în exterior.

UPDATE: Răspunsul CFR

Printr-o informare transmisă la solicitarea BIHOREANULUI, duminică, Serviciul Marketing şi Relaţii cu Mass-Media al CFR Călători a precizat că trenul şi-a reluat circulaţia cu o locomotivă de ajutor cu o întârziere de circa 2 ore şi jumătate. De asemenea, reprezentanții biroului de presă au precizat că, din cauza temperaturilor foarte ridicate, există situaţii în care instalaţiile de climatizare nu funcţionează în parametri.

"Ieri, 23 iulie 2022, în jurul orei 18:56 în localitatea Vadu Crişului, la locomotiva trenului IR 1833 Iaşi – Timişoara Nord s-a produs o defecţiune tehnică.

Trenul şi-a reluat circulaţia în condiţii de siguranţă cu o locomotivă de ajutor, cu o întârziere de aproximativ 150 de minute.

În staţia Oradea, CFR Călători a oferit călătorilor sticle cu apă îmbuteliată.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumeşte pentru înţelegere.

Menţionăm că sunt situaţii în care, din cauza temperaturilor de peste 50 de grade C care se înregistrează la nivelul şinei şi a cutiei vagonului, instalaţiile de climatizare nu mai asigură răcirea în parametri normali", se arată în mesajul companiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Hal de exprimare
"...după ce o locomotivă în care se aflau și mai mulți copii care cel mai probabil erau în tabără... " E clar! Nu mai organizati tabere de copii in locomotive!
Postat 24 Iulie 2022, 10:42 de Musti
Traficul feroviar nu s-a blocat
Iarăși se scriu cuvinte de senzație. Dacă trenul a reușit să ajungă la peroane în gară, se poate trece pe lângă garnitură în ambele direcții, deoarece sunt mai multe linii, se vede și în poză, dar e ușor să prostești oamenii.
Postat 23 Iulie 2022, 21:09 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON