URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2022, 09:45

Tovarășa Livia Bârlău, doamna PSD-ului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru ţăranii din Brusturi, Revelionul a venit cu trei luni mai devreme. Prima doamnă a  comunei, nană Livia Bârlău, a fost realeasă şefa organizaţiei de bază a PSD. Deşi nu are decât două dosare penale, prin derogare a primit aprobarea de a rămâne şefa pesediştilor din zona Picleu-Ţigăneşti, chit că poate alţii, cu ani buni de puşcărie la activ, meritau cu prisosinţă să fie aleşi în onoranta funcţie.

Dacă o comparăm cu alţi primari, e clar că se deosebeşte, pentru că de obicei masculii care câştigă alegerile sfârşesc prin a dansa pe sub mese, pe când Livia a dănţuit pe masă de săreau şuruburile din scânduri.

Nu vă miraţi că domnul Mang a considerat că respectiva este persoana potrivită pentru a conduce destinele comunei! Ce să facă şi el acum, la apusul carierei? Doamna Bârlău a bătut un fost procuror cu un cleşte de tăiat sârmă, motiv pentru care are dosar de tentativă de omor, ba a şi stat o vreme după gratii. Putea oare domnul Mang să rişte să o enerveze pe distinsa colegă, "cea iute vărsătoare de sânge nevinovat"?

Da, ştim, am înţeles, există prezumţia de nevinovăţie, iar până când un om nu este condamnat definitiv, intră în categoria îngerilor. Dar oare probleme de moralitate nu se mai pun deloc în politică?

Primarii de comună sunt aleşi de obicei pe criterii de clan, nicidecum de ideologie, iar acum devin foarte importanţi, când se văd la orizont alegerile. Nu contează capacitatea lor de a atrage fonduri europene, ci aceea de atragere a asistaţilor sociali în secţiile de votare. Acesta este şi motivul pentru care aleşii comunali au primit bani în plus la salarii, că ei asigură victoria în alegeri...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Mang la spital!!!
nenilor si tantilor... nu il mai tufeti pe MANg la cap ca n-a facut niimiic.. el nu se ocupa cu maruntisuri.. el are de facut spital regional!!! unul din cele 8pt anuntate de colegii sai din mafie inca din 2016!! mai are putin si il termina! deci ciocu mic!!
Postat 06 Octombrie 2022, 08:58 de TanarSiNelinistit
SchMang&co....a cooptat toți PeDiștii renegați de la PeNeLe!
Cine se aseamănă, se adună! Greață ne este de voi!!!! Psihopatologie!
Postat 05 Octombrie 2022, 17:27 de vineri
Cum oprim pomparea de bani publici către presa obedientă?
E cea mai periculoasă situație pentru democrația din România în ultimii 30 de ani. În momentul de față, mare parte a populației României nu mai are acces la informații relevante despre politică, astfel încât să poată lua în cunoștință de cauză decizia politică de a vota. Așa e și în Oradea/Bihor! penalii au cumpărat presa locală și pun tunurile pe adversarii politici. Presa aservită nu suflă o vorba despre ticăl*siile penalilor, mult mai multe decât ale pesedeului! Media din România e plătita cu zeci de milioane de euro anual de către cele două mari partide, bani veniți din subvenția de la bugetul de stat. Aceste plăți se fac prin contracte netrasparente. P.S. A nu se crede că le iau partea mang_litorului &co, dar aș vrea să aflu și despre penali! Sau nu e voie?!
Postat 05 Octombrie 2022, 16:01 de pinonel
ca...
ca ca cum sefii horganizatiei ca cam asa si horganizatia de partid!Deci sa repet? Ati inteles? psd = o mareeee mizerie!!!
Postat 05 Octombrie 2022, 14:15 de scortosul
Pt Mopiletz
Nu compara tu oameni ca BOLOJAN care s facut ceva pt orasul si judetul in care traiesti cu paraziti ca Mang si Odon care doar au muls orasul pentru huzurul lor si al apropoatilor lor , un pod nu a fost Mango in stare sa faca de numai promisiuni si minciuni . O fi partidul pacatos dar Bihorul si Oradea a avut noroc cu Bolojan
Postat 05 Octombrie 2022, 13:18 de Mare_blue17
De ce? Pentru ca pot!
Nu pot sa nu remarc ce au in comun primarii din Brusturi, Lugas si alții de culoare “liberală”,mulți, din Bihor in frunte cu “cel dintâi”…, sunt expresia corupției si nesimțirii ce domnește in partidele care-i susțin! Dacă Mang, Odon si domnul Bolojan spun ca sunt OK … înseamnă ca ei știu mai bine!? Pana in 2024 nu mai este așa de mult. Dacă mai exista o bruma de rațiune si demnitate in poporul asta, ceea ce nu sunt foarte sigur, ar trebui sa se întâmple ceva!
Postat 05 Octombrie 2022, 11:12 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON