URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2022, 13:35

Penală, deci bună de șefă în PSD Bihor! Primărița din Brusturi, arestată și cercetată în două dosare, a fost realeasă șefa organizației PSD din comună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În PSD Bihor nu există dileme de moralitate, căci „penalii” sunt promovați în continuare. Primărița comunei Brusturi, Livia Bârlău, judecată penal pentru tentativă de omor și cercetată într-un alt dosar, pentru obținere ilegală de fonduri publice, a fost realeasă președinta organizației PSD Brusturi. Primii care au aplaudat-o au fost președintele PSD Bihor și deputatul Ioan Mang și fostul prefect Claudiu Pop, care nu se sfiesc să o descrie laudativ.

„Din toată inima”

Vestea privind realegerea lui Bârlău la conducerea PSD Brusturi a fost dată pe Facebook chiar de Mang și de Pop, care arată că se mândresc cu primărița, aceeași care ar putea ajunge la închisoare pentru că, împreună cu soțul ei, a snopit în bătaie un bărbat.

„Felicitări doamnei primar Livia Daniela Bârlău pentru realegerea în funcția de președinte a PSD Brusturi! (…) Mult succes în continuare doamnei primar și echipei PSD Brusturi, atât în activitatea politică, cât și în activitatea administrativă, desfășurată în folosul cetățenilor comunei”, a scris Mang, pe pagina sa de Facebook.

Fostul prefect Claudiu Pop a fost și mai darnic cu vorbele laudative. „O felicit din toată inima pe doamna președintă și primar al acestei organizații, Livia Bârlău, pentru tot ceea ce a făcut și face bun pentru locuitorii acestei minunate localități”, a scris Pop, recent reînscris în PSD Bihor, partid din care a plecat în 2019, pe motiv că a fost înlăturat de la conducerea organizației.

Cei doi au postat și fotografii în care sunt alături de Bârlău, în care ambii afișează un zâmbet larg.

În PSD Bihor sunt în desfășurare alegeri interne, primele fiind organizațiile care au dat și primari în 2020. 

L-au bătut și l-au abandonat

Livia Bârlău este unul dintre primarii controversați din județul Bihor. În noiembrie 2021, alături de soțul ei, Petre Bârlău, a fost reținută și apoi arestată pe motiv că împreună l-au desfigurat în bătaie pe un bărbat, Ioan Bodogai, fost procuror din Marghita.

Cei doi soți au fost acuzați de tentativă de omor, iar în decembrie au fost trimiși în judecată. Procurorii au arătat că Bodogai a fost lovit de ambii soţi Bârlău cu pumnii și picioarele, iar bărbatul a dat şi cu un cleşte lung de 40 cm. În urma agresiunii, victima a suferit mai multe leziuni grave.

Cei doi soți nu s-au rezumat să îl bată pe bărbat, ci l-au și abandonat în magazinul în care l-au agresat, fără să ceară ajutor medical.

Urmărită penal

Aceasta nu este singura problemă gravă a primăriței Bârlău. În luna mai a acestui an, Parchetul Bihor a anunțat că a început urmărirea penală a acesteia, într-un dosar în care este cercetat și primarul din Spinuș, Alexandru Fonai, pentru infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Primăriței din Brusturi i se impută faptul că a transmis la Ministerul Dezvoltării o autorizație de construcţie măsluită, în baza căruia Ministerul a virat către UAT Brusturi, în cursul anului 2019, suma de 4.383.983 lei, pentru lucrări la rețeaua de apă și canalizare. Neregulile au fost dezvăluite de BIHOREANUL încă din aprilie 2021, după ce un control derulat de Ministerul Dezvoltării a scos la iveală că Primăria a folosit documente false.

Așa cum a mai scris BIHOREANUL, PSD-ista a putut reveni la cârma Primăriei mulţumită Curţii de Apel Oradea, care i-a schimbat arestul la domiciliu în control judiciar, fiindcă altfel urma să-şi piardă mandatul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
psd bihor ingropat de mang &co
din pacate psd isi merita soarta cu asfel de oameni , mang daca ar avea onoare , bun simt , si respect fata de votanti psd din acest judet ar trebui sa faca cativa pasi in spate impreuna cu gasca lui pt ca trag partidul in spate , l-au mai adus si pe pop asta care ce sa faca la partid ca e un zero barat din era dragnea ....
Postat 05 Octombrie 2022, 10:06 de popionut
psd=mizerie
doar lada de gunoi e buna pentru psd-ei, acolo este locul lor! Mesenii de la 2 mici si o bere calda ii aleg si realeg pe cei din acest grup organizat de hoti(fsn-pdsr-psd) Avem conducatorii pe care ii meritam ca natie! Asta este natia romana iar liderii sunt reprezentantii ei, cei mai buni dintre cai buni ca de aia ii voteaza/alege natia, nu?
Postat 30 Septembrie 2022, 12:28 de scortosul
Grup de sugative
In frunte cu Sugativa sef Mang_litorul toata grupa din poza tradeaza fețe de fomisti si care orice ar face sa mulga bani , iar pe infractoarea Bârlau nu a ales-o populatia din zona ci s-a ales singura cu votantii de import adusi special de dansa cu flotant la Brusturi pt a manipula alegerile , practic pt asta a fost felicitata de capii PSD Bihor , Oricum pârnaia o va manca cat de curand , sa nu uitam de Emiluț saracutul doarme cum stie el mai bine oriunde il pui , e ca si cum nu ar exista , salariul ilnintereseaza doar , in rest nu se va remarca niciodata decat cu un somn bun
Postat 30 Septembrie 2022, 05:01 de Mare_blue17
@moderator
Stiu pluralul corect: mase-grup de oameni.
Postat 29 Septembrie 2022, 15:53 de pinonel
Degradare fara precedent a (e)bihoreanului: banii de la pnl produc cenzura!
Stim cine e doamna, ce a facut, stim cine e mang_litorul, nu asta e problema! Problema sunt banii pe care partidele, in cazul vostru, al bihoreilor, e vorba pnl, ii arunca in gura presei. In schimbul banilor atacati pe cine va porunceste birtinezul&gasca! Astept sa stergeti pe jos (si) cu gasca penala! P.S. Au ales-o mesele, ce vreti?! Aceleasi mese ii voteaza pe penali de 14 ani! Pr*sti, da' multi! Si mesele si alesii.
Postat 29 Septembrie 2022, 15:52 de pinonel
băi pinike!
Pixel agitat ce ești, 1 la mână: noi nu primim bani de la PNL, nu avem contracte cu partide. 2. scriem fix ce gândim și ceea ce considerăm că noi că „e problema”: madama în cauză e o penală, iar partidul care îi dă funcții trebuie să își asume această asociere. 3. nu are relevanță în context că au ales-o „mesele”, oamenii aleg în funcții și proști, și hoți, și ticăloși; în schimb, partidele ar trebui să se delimiteze. Noi scriem de penalii tuturor. Chiar și de tine bănuiesc că am scris, că nu degeaba ești așa de veninos și supărat!
Postat 29 Septembrie 2022, 16:35 de Florin Ciucas
De la Mang nu mai aveam oricum asteptari, nu ne surprinde
Insa de la Claudiu Pop, aveam alte pretentii, asteptari. Ne surprinte ca si el sa foe atat e mare sustinator al infractoarei
Postat 29 Septembrie 2022, 14:27 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON