URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2011, 08:25

Topul nemulţumirilor: Ce îi supără pe orădeni după primul mandat al lui Bolojan

Topul nemulţumirilor: Ce îi supără pe orădeni după primul mandat al lui Bolojan ÎN GROPI. Deşi în ultimii ani au fost reparate zeci de străzi şi construite din temelie altele noi, majoritatea cu fonduri europene, starea lor proastă continuă să-i enerveze la culme pe orădeni. De felul cum arată drumurile sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi 62,7% dintre respondenţii sondajului realizat chiar de partidul primarului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cerşetoria, câinii vagabonzi, fluenţa traficului, starea drumurilor şi curăţenia sunt principalele probleme ale oraşului, consideră orădenii. La polul opus, locuitorii oraşului sunt mulţumiţi în mare măsură de amenajarea spaţiilor verzi şi de iluminatul public.

Toate acestea rezultă dintr-un sondaj realizat la comanda PNL, prin care liberalii au vrut să afle, cu un an înaintea următoarelor alegeri locale, în ce măsură actualul primar Ilie Bolojan este un candidat pe care orădenii să-l prefere altora.

De control

Sondajul cerut de PNL Oradea a fost realizat de operatori locali, după criterii stabilite de firma Gallup, între 31 mai şi 14 iunie, pe 1.174 de locuitori ai oraşului cu vârste de peste 18 ani, deci cu drept de vot.

Deşi iniţial asemenea cerinţe nu erau incluse în setul de întrebări adresate celor peste o mie de respondenţi de la care liberalii voiau să afle la început doar ce şanse are primarul la alegerile de anul viitor în comparaţie cu potenţialii contracandidaţi, primarul Ilie Bolojan a insistat ca între aspectele supuse testării să se numere şi activităţile de zi cu zi ale municipalităţii, tocmai pentru a şti cu cât mai multă precizie în ce domenii rezultatele sale sunt apreciate de orădeni şi în care, dimpotrivă, aceştia au în continuare nemulţumiri. Astfel, în chestionar au fost introduse întrebări referitoare la iluminatul public, curăţenia oraşului, transportul în comun, locurile de joacă pentru copii, starea drumurilor, fluenţa traficului rutier, problema cerşetoriei şi a câinilor vagabonzi, modernizarea pieţelor, funcţionarea spitalelor, situaţia parcărilor din centru şi din cartiere, ordinea şi siguranţa publică.

Drumurile noastre sparte...

Pe unele străzi din oraş, şofatul e o caznă. Cel puţin asta relevă rezultatele sondajului. Potrivit acestora, 62,7% dintre cei chestionaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de starea drumurilor, şi implicit de felul în care administraţia a gestionat această problemă. Şi, ar spune unii, pe bună dreptate. Din cele aproximativ 800 de drumuri ale oraşului, 300 sunt încă nemodernizate. Asta chiar dacă în 2009 Primăria a făcut un împrumut de 15 milioane de euro pentru investiţii în infrastructura drumurilor. "Anul acesta şi anul viitor sunt pregătite pentru asfaltare înă 80 de străzi. O parte dintre ele sunt deja în lucru", spune însă Ilie Bolojan, precizând că situaţia nu se putea schimba radical şi integral în doar trei ani.

Muncă de Sisif

Pe locul doi în clasamentul nemulţumirilor e cerşetoria, problemă pe care 62,6% dintre orădeni o consideră nerezolvată. Pe cartiere, cei mai supăraţi sunt locuitorii din centru (72,7%), acolo unde milogii îşi fac veacul pe timpul zilei, urmaţi de cei din Decebal (70,1%) şi din Velenţa (66%).

În asemenea condiţii, se poate spune că măsurile luate până acum în această chestiune se dovedesc ineficiente, fie că este vorba despre campania "Spune NU cerşetoriei" derulată în 2009 (şi soldată în şase luni cu identificarea a 1.030 cerşetori, din care 936 veniţi din alte localităţi), fie că e vorba despre raziile periodice ale Poliţiei Locale.

"Numărul cerşetorilor e mai mic decât în anii precedenţi şi a scăzut mult şi numărul orădenilor care îi încurajează dându-le bani. Pârghiile legale pe care le avem pentru a rezolva aceste probleme nu sunt însă foarte multe, astfel că rezultatele se vor vedea greu, în timp", admite primarul Ilie Bolojan (foto), solicitat de BIHOREANUL să interpreteze acest rezultat al sondajului.

Sterilizaţi

O altă mare problemă, conform răspunsurilor date de orădeni, este cea a câinilor fără stăpân, chiar dacă şi numărul acestora s-a redus în ultimul timp. Dintre respondenţi, 59,1% s-au declarat nemulţumiţi de modul în care municipalitatea a gestionat chestiunea, pe cartiere cei mai mulţi fiind locuitorii din Nufărul (67%), urmaţi de cei din Velenţa (63,8,4%) şi Ioşia (63,3%).

Şi aici, însă, gravitatea problemei s-a mai atenuat în ultimii ani. În 2003, când municipalitatea a concesionat Fundaţiei pentru Protejarea Câinilor Comunitari un teren pentru centrul de adopţii SOS Dogs, în oraş erau 4.200 de câini vagabonzi. Până în 2006, SOS Dogs a redus numărul acestora prin sterilizare la 1.224, iar în 2010 numărul câinilor abandonaţi a ajuns la 630.

În căutarea unei soluţii, primarul spune că va propune Consiliului Local o hotărîre prin care toţi proprietarii de câini să fie obligaţi să-i sterilizeze, cei care refuză urmând să achite o taxă specială care va ajunge la SOS Dogs. Asta fiindcă majoritatea câinilor care ajung pe străzi sunt de fapt puii câinilor cu stăpâni care nu-i păstrează după ce se nasc.

Fără fluenţă

Nici de traficul rutier nu sunt foarte încântaţi orădenii, deşi municipalitatea a făcut eforturi în acest sens, amenajând mai multe sensuri giratorii, străzi noi (precum cea din prelungirea străzii Toamnei, care leagă cartierul Nufărul de zona Universităţii) şi poduri (nu mai puţin de şase, din care trei peste Criş şi două peste Peţa), ceea ce va îmbunătăţi considerabil fluenţa circulaţiei. "În acest moment, arterele pe care le avem nu pot prelua în condiţii normale tot traficul din Oradea. Au fost deja finalizate două poduri peste Peţa iar când şi celelalte poduri vor fi finalizate, situaţia se va schimba", e convins primarul.

Până atunci, 58,1% dintre orădeni rămân nemulţumiţi, cei mai mulţi fiind cei din Centru (70,5%), din Decebal (59,6%) şi Rogerius (58,5%).

Şi parcările nou construite în Oradea vor contribui la decongestionarea traficului, doar în 2011 fiind date în folosinţă 3.100 de parcări în cartiere, şi alte câteva sute în centru, în apropierea unor instituţii publice.

Dacă în 2008 locurile de parcare erau principala cauză de nemulţumire a orădenilor, (86,6% se declarau nemulţumiţi de această problemă în urmă cu trei ani), acum doar 32,2% se mai arată nemulţumiţi de parcările din centru şi 33,2% de cele din cartiere.

Mai curaţi

O altă evoluţie pozitivă faţă de acum trei ani o văd orădenii în salubrizarea oraşului. Dacă 2008, aproape trei sferturi (72%) erau nemulţumiţi de curăţenie, acum doar 27,6% au rămas cu aceeaşi părere. "Au fost făcuţi câţiva paşi în ceea ce priveşte această problemă dar mai avem mult de lucru şi aici", spune primarul Ilie Bolojan.

De salubrizare cei mai mulţumiţi se declară acum locuitorii din zona Cantemir (53,5%), urmaţi de cei din Rogerius (50%) şi din Decebal (47,4%). "Încercăm să menţinem străzile curate, să folosim utilaje corespunzătoare şi să automatizăm cât mai mult din munca de salubrizare. În loc să avem muncitori care mătură praful dintr-o parte în alta, acum folosim utilaje care îl aspiră. Însă le putem folosi doar pe străzile care nu sunt foarte înguste şi unde nu avem maşini parcate", explică Ionel Ban, director de producţie la RER Ecologic Service.

În concluzie, chiar dacă sondajul spune multe cu privire la nemulţumirile cetăţenilor, evoluţia generală a lucrurilor se arată pozitivă. Cel puţin aşa spun majoritatea orădenilor, dintre care 61,5% cred că direcţia în care merge oraşul este bună. Dacă e aşa sau nu, vor trăi şi vor vedea cu toţii...


DE NOTA 10
Gestionate ca la carte

Comparând sondajele din 2008 cu cel de acum, cea mai mare îmbunătăţire în ce priveşte modul în care primăria gestionează problemele oraşului se remarcă la capitolul locuri de parcare. Cu trei ani în urmă, 86,6% dintre orădeni considerau că lipsa locurilor de parcare este cea mai importantă problemă a oraşului, pentru ca acum 58,6% să considere mulţumitor modul în care municipalitatea a gestionat problema.

O altă activitate despre care orădenii apreciază că s-a îmbunătăţit considerabil faţă de 2008 este transportul în comun. Dacă atunci 43,3% dintre locuitorii oraşului erau nemulţumiţi, anul acesta s-au declarat nemulţumiţi doar 6,6%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
cetatean
dragilor se FURAAAAAAAA mult in romania ....cu prieteni,neamuri cu TVA cu neplata taxelor catre stat,cu handicapati (sanatosi tun),dar nu stiu de ce nici un politician nu recunoaste public asta ...in fine ,oare de ce acesti bihoreni nu fac ceva pentru acest colt de tara....de ce pana acum nu sa facut acel aeroprt asa cum se cuvine? daca aeroportul ar fi modernizat pt curse internationale venitul Oradei ar creste cu 80%.din Germania ar ateriza saptamanl turisti pt Baile Felix,din Spania ,din Italia,nordul Europei...exemplu concret este faptul ca sute de Italieni din nordul Italiei (Milano,Bergamo,Brescia)ar dori sa isi trateze dantura in Ro,sau sa faca un weekend..dar aeroport NUI la Oradea,trebuie aterizat la Budapesta,Cluj sau Timisoara...domnu Bolojan faceti asta cat mai curand e in folosul nostru a tuturor si nu numai...si a celor cu BANI....!!!,apropo mai trageti-i cate o palma peste spate si domnului Blaga Vasile sa fie mai activ cu colega sa Elena Udrea sa impulsioneze si reabilitarea drumului ((EUROPEAN.....????????')) dintre Oradea si Deva ca e vai si amar..sau macar sa'l faca pana la Petrileni cand merge acasa , asa castiga timp si nu'l scutura JEEP-ul...RUSINE...
Postat 08 Septembrie 2011, 23:39 de ioan
Mr
Niciun primar din istoria contemporana a Oradiei nu a facut atat de mult pentru acest oras ca Bolojan! Nu se poate contesta acest fapt! Pot exista cruitici, nemultumiri, dar acesta este indiscutabil adevarat. Este un om ferm, cu o gandire europeana. Sper ca va duce la bun sfarsit toate initiativele pentru ca Oradea sa-si redobandeasca locul intre orasele Europei.
Postat 06 Septembrie 2011, 00:33 de manole
ebihorel sterge dar nu poti si repara gafele prefectului
Guvernul Romaniei a numit la recomandarea prefectului de Bihor ca suprefect pe sotia presedintelui de la SC PROIECT BIHOR SA -ADELINA MARIANA COSTEA si mai ciudat este faptul ca PREFECTUL BIHORULUI Ghilea este actionar majoritar al SC CONSTRUCTII BIHOR SA nu este un abuz ca un inalt functionar public sa se foloseasca de numele JUDETULUI BIHOR ? pana unde merge tupeul in Romania? BOLOJAN ILIE in calitate de cetatean nu te dereanjeaza comportamentu PREFECTULUI de a obtine foloase materiale si financiare pe seama REALIZARILOR si numele Bihorenilor ?
Postat 04 Septembrie 2011, 12:23 de rusinica!
Gaz si apa geotermala
Nemultumirile principale sunt ca nu a modernizat CET, ca nu s-a introdus gazul metan si/sau apa geotermala in tot orasul, ca a ridicat cateva rable abandonate si a amendat doar cativa din cei care si-au anvelopat apartamentele, majoritatea scapand basma-curata - ramanand cu impresia ca aceste actiuni au fost doar exercitii de imagine si nu altceva. Suntem printre orasele cu cea mai scumpa gigacalorie desi aici avem resurse alternative pentru incalzire. Altfel Oradea arata mult mai bine dar in profunzime e putreziciune, interese oneroase si coruptie.
Postat 02 Septembrie 2011, 06:45 de Stefan
tOTI SUNT LA FEL
Toti sunt la fel isi urmaresc interesele , inainte de a avea functiile si puterea pe care o au ar trebui sa se gandeasca ca sunt oameni iar cand iau o decizie sa nu o i-a urmarind propriile interese.De la consilieri la prefect au ajuns sa devina slugile primarului si viceprimarului , acestia din urma aruncandu-le farimituri ( diverse lucrari de milioane ) , in schimbul voturilor din HCL sau tacerii . Au ajuns sa-si piarda demnitatea si respectul de sine in fata valorilor materiale si sa ne umileasca pe noi oamenii de rand.Sa le fie rusine de toate actiunile si tertipurile pe care le joaca de ochii lumii \"domnilor \" Bolojan, Carp, Ghilea , etc......... si acolitilor lor. Cine stie cand si cine ne v-a scapa de asemenea personaje si de interesele lor meschine .
Postat 31 August 2011, 20:20 de AAAAAAAAAAA
dar aspiratoarele ce sunt?
ce batator de covoare exista curatatorie de covoare, aspirator de aceea e praf ca batei covorul, aspirati l
Postat 31 August 2011, 16:34 de @ion
Bolojan si batatoarele de covoare
Bolojane, daca majoritatea dintr-o asociatie de proprietari au nevoie de batatoarele de covoare tu de ce te incapatanezi si vrei sa le scoti?
Postat 31 August 2011, 15:12 de ion
sau poate nu votez
ce ma rad sa ajunga si Bolojan ales fara contracandidat:)))))))) astea da valori sociale
Postat 31 August 2011, 14:02 de anka
@anka
...anka ce-o sa faci ,Bolo castiga din primul tur cu 71% ????????? :))))))
Postat 31 August 2011, 12:37 de gogu.
dear...
@anka: mai ai si tu rabdare vreo 9 luni(daca nu cumva localele vor fi impinse mai spre toamna!) si voteaza tu atunci cu porches, de exemplu!
Postat 31 August 2011, 10:25 de dante
pentru ofticati
ce bine ca pot vota in nici un caz numele BOLOJAN:))))
Postat 31 August 2011, 09:49 de anka
DEMISIA BOLOJAN!
ce bla-bla am vazut ce poate acum ia valiza si pleaca.PUNCT.
Postat 31 August 2011, 09:47 de anka
observatie
Ati facut o analiza la comanda ! "Ati uitat" de turbo-sensurile giratorii , bordurile , locurile de parcare facute aiurea etc. La locuri de parcare vezi parcarea din spatele primariei ce zace goala fara clienti . O alta "IDEE GENIALA" este si trasarea locurilor de parcare din Spitalul Municipal cu galben-adica maxim 2 ore de stationare . Si angajatii care vin la lucru ce fac ? Muncesc doar doua ore pe zi ? Mai bine ati scrie realizarile pentru ca nu v-ar trebui prea mult timp : podul peste Cris de langa podul de pontoane , un oras un pic mai curat si cam atat . In rest a facut tot ce a vrut si impotriva locuitorilor orasului . Cam asta e . I-a ajuns ! Sa mai fie primar si cineva din Oradea nu din Alesd , Beius sau nu stiu de pe unde .....
Postat 31 August 2011, 07:44 de marian
SONDAJ
ORICINE AR FI LA CONDUCERE PE POST DE PRIMAR, NU POATE SATISFACE VOINTA TUTUROR LOCUITORILOR UNUI ORAS. TOT TIMPUL AU FOST SI VOR FI NEMULTUMITI. UN SONDAJ NICIODATA NU E LA FEL. DEPINDE CE FEL DE OAMENI NIMERESTI CU CE PARERE. MIE PERSONAL IMI PLACE BOLOJAN CA A TINTIT FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE IN FOLOSUL ORASULUI. SI TOTUSI E "VIZIBIL" CA A FACUT CEVA PENTRU ORASUL NOSTRU. (VEZI NUMAI PODURILE CONSTRUITE, SUNT APROAPE DE FINAL), SAU MALUL CRISULUI AMENAJAT,...
Postat 31 August 2011, 00:26 de andre
off...
OFF... ANKA, EU NU STIU PE CE LUME TRAIESTI, DAR INDICAT AR FI SA CAUTI URGENT UN MEDIC, ITI PROPUN UN PSIHOLOG, SAU PSIHIATRU, IN CAZUL TAU AR FI URGENT UN TRATAMENT.... HAI SA ITI DAU TOTUSI UN SFAT, CITESTE MAI MULT. CITIREA DEZVOLTA PSIHICUL, VOCABULARUL SI TE AJUTA (DUPA O VREME) LA EXPRIMARE. CITESTE SI NU ADAUGA COMENTARII FARA SENS. MULTUMESC IN NUMELE TUTUROR!
Postat 31 August 2011, 00:17 de andre
hmm
Macar daca ai invata sa scrii anka, trebuie sa ne straduim sa intelegem ce ai vrut sa zici, pe langa ca nu are sens...
Postat 30 August 2011, 23:13 de hmm
eu ma respect tu produ ca vedem noi cu ce ramai:))))
ce grija are gogut de mine, mancu i cioculetu :)) ce treaba ai tu ce fac eu pe banii mei? nu i treaba ta si nu citi ce scriu eu, nu i frumos nu ai permisunea sa te epuizezi.Primar o sa l alegem pe patronul de la RDS, patronul X, patronul Y sunt cei mai buni dar sa aiba afacere daca triseaza ne imbogatim repede totii , simplu ca buna ziua!
Postat 30 August 2011, 21:19 de @gogu
@anka
...............fa anka,tu chiar nu ai nimik de lucru acasa????nu ai familie,sot.....toata ziua postezi tot felul de prostii-m-am plictisit sa le citesc. anka pe cine sa votez primar in Oradea?cine ar fi dupa tine persoana potrivita.?
Postat 30 August 2011, 21:09 de gogu.
Nu am nimik cu salariatii votati de noi poporul de noi
intodeauna cand afci o analize urmaresty esenta nu aparenta ce te lasa altii sa vezi, aici cad multii in capcana, vb cu foarte multi oamenii inveti lucruri care nici macar nu ti trec in minte apraent ce vedem ca Bolojan face aia, aia si aia dar efectele care se produc le vedem sau ca betivii le ignoram:))) pricepeti sau nu ? oricine face aia sau aia dar efectele cum sunt real , life nocive sau sanatoase? Eu nu am nimik cu bolojan inafara de faptul ca trag de el sa faca calitatea e un salariat al contribuabililor nimik mai mult nici nu ma cobor sa vorbesc cu subordonatii salariatului meu, de ce il platim? sa faca treaba , avize celor care se cred SEFI au contribuabili care le platesc salariul, mai mult respect daca noi nu cotizam a rivederci functie , asta trebuie sa pricepeti. mai mult ma amuza ca daca ma duc la o institutie publica femeile se dau de gol ne ignora demonstreaza ca nu le e fisca ca isi pierd postul inseamna ca cotizeaza nu mai trebuie ca pe noi cei care cotizam sa i servesca:)) se dau de gol singure. barbatii nu ,sunt politicosi, colaboreaza se simte diferenta foarte mult
Postat 30 August 2011, 19:17 de anka
birocratia impiedica progresul dar incurajeaza regresul si cineva are de castigat
vrem sa recunoaste sau nu vrem sa recunoastemn BIHORUL e in urma fata de alte judete ca calitate profesionala dar asta e cineva trebuie sa dea tonul prea multa birocratie , prea multii analfabeti si o spun fara rautate.
Postat 30 August 2011, 18:29 de anka
oo de PDL nu mi spune acolo sunt de imagine nu au nimik intelectual
interesant ma uit pe lista tinerilor din PDL vad nume dar nimic promovat in ziare despre ei activitatiile lor pe Hodut il stim la ITM care e varza ca indrumare si informare publica pe SITE ca face decontari si deplasari :))) asta e un semn de intrebare???? intodeauna solicit informatii de la BUCURESTY si ma consult cu avocati din Bucuresti dar nu ne putem forma inca o opinie cat de cat civilizata bun sau rau, pana caum e foarte slabut are ac atu munca la negru dar modul cum sunt folosite aceste instrumente de control lasa de dorit spun unii AGENTII ECONOMICI contribuabili, si ei au un cuvant de spus.
Postat 30 August 2011, 18:28 de anka
oo de PDL nu mi spune acolo sunt de imagine nu au nimik intelectual
vine boierul Balga si atat in rest pauza, Adelina eu avut ocazia sa o vad de cateva dar nuuu nici vorba nu e calitate a prins anturajul si asta e ca UDREA nu e CALITATE, MINTE DE LE RUPE , Biro nu e puternica nu are forta , nu emana energie deloc, ALIN BOBITAN unde la PNL? PORCHES e taran nici vorba un superficial tot ce vine din PDL nu merita TIMPUL irosit, altiii
Postat 30 August 2011, 18:15 de anka
tinerii
@anka: nu vezi tinerii? dar sunt o multime: bitea, adelina coste, porches, alin bobitan, ionela pop bruchental, pentie jr., mocan....nu-i vezi tu dar ei exista! si nu sunt comunisti deloc, ei s-au format after! dar sunt mai rau ca ei...
Postat 30 August 2011, 18:03 de dante
daca tot timpul ni l bagati pe gat pe BOLOJAN
normal ca omul ce aude si crede altii care mai sunt nu de alta dar sa putem alege ca e democratie ori ba! Mereu BOLOJAN, BIROO, GHILEA, MANG maii dar altiii ce se intampla vorba cuiva numai COMUNISTY nu vad un tanar , o speranta in bine! Nici eu nu sunt multumita de Bolaojan, centrul arata aiurea, asociatile de propietari sunt ca si cand nu exista, vedeti zona Magheru,Centru , nufarul, iosia , praf pe geamuri asa ceva sa ne feresca D-zeu mai rau ca o zona de minerit suntem, asta ne va costa plamanii, viata.
Postat 30 August 2011, 16:21 de anka
Bolojan
Nu prea-mi place de Bolojan de când nu ne lasă să ne facem parcare în spatele blocului. Acolo-i numai pământ plin de praf, totul e aiurea, când plouă de de jale; avem bani la asociație, vrem noi să angajam un constructor și să facem o parcare meseriașă (asta pentru că primăria nu vrea să ne facă una). Deci, primăria nu vrea să facă parcare și nici nu le lasă s-o facem noi singur. Dincolo de asta, deși nu-mi place de Bolojan, când văd că Oradea nu primește bani de la București decât cu țârâita, adică PDL-ul nu ne dă bani deși Oradea plătește la greu, tot pe Bolojan o să-l votez. Măcar a adus fonduri europene dacă Bucureștiul nu-i în stare să aibă grijă de propria țară...
Postat 30 August 2011, 16:19 de Kuku
pentru toti frustratii
pentru orice sofer e important sa nu isi nenoroceasca masina pe drumuri desfundate. e drept: nu toate drumurile sunt facute, dar se lucreaza la ele. treptat se vor face si mai multe. indiferent cum o taiati, tot bolojan a facut mai multe. pentru mizeria pe care filip a facut-o pe clujului ar trebui expulzat in siberia. iar pentru mizeria in care a lasat centura ar trebui expulzat pe luna. daca va uitati in jur, trebuie sa fii fie ignorant fie rauvoitor sa nu recunosti ca Bolojan a facut mai multe. in loc sa va plangeti mai bine ati scoate in evidenta lucrurile care merg sau care s-au facut.
Postat 30 August 2011, 15:59 de leaf
da PNL - nu bolovan!
Am mai spus-o si o repet - culoarea politica nu schimba omul...nu l-am votat si nici n-o sa-l votez - ii doresc sa-l bantuie toti copacii si toate zonele verzi distruse in ciuda legii si a promisiunilor anterioare... Da, sunt pentru PNL dar nu pentru un comunist ca bolovan! :( V-a aruncat praf in ochi ca sa-i inchideti sa nu vedeti ce se intampla in realitate - intreaba oradenii cand vrea sa impuna ceva nou dar, zica cine ce-o vrea, el tot cum vrea el face - nu vedeti???
Postat 30 August 2011, 15:27 de o oarecare
vreau oameni capabili
Are Bolojan multe belele nu numai piramida. Acolitii sunt cea mai grea problema a lui, inclusiv pupincuristi de la presa. Nu a invatat nimic din mandatul actual referitor la respect si omenie. Intentii are dar multe sunt catastrofale datorita celor care il inconjoara. Multi nu va dati seama cum se realizeaza cea ce se vede in oras dar o sa aflati intr-o buna zi. Nici incapatanarea nu il avantajeaza. Nici eu nu voi vota cu el.
Postat 30 August 2011, 14:53 de nemultumit
vai de noi cu conducere cu tot
Referitor la parcari este dezastru din punctul meu de vedere. Precizez ca am abonament de parcare anual. Am facut abonament anul trecut in decembrie valabil un an in conditii in care in oras atunci erau locuri multe in care aveai dreptul sa parchezi cu abonament. Acum locurile unde se poate parca cu abonament unde eu circul au ramas la un sfert din ce era in decembrie. Abonamentul meu este egal cu zero, in conditiile in care eu am platit deja. Ma simpt furat de Bolojat et compani.Exemplu: la spitalul neurologie unde parchez masina daca ma duc la serviciu si stau 12 ore in conditiile in care toate parcarile sunt marcate galben ce pot sa fac cu abonamentul? La banca daca stau mai mult de doua ore ce fac cu abonamentul? etc. Precizez ca am abonament anual platit si ma simpt furat de primarie de cate ori platesc taxa de doua ore pe galben iar unde stau mai mult de doua ore astept solutii de la desteptul care a gandit modul de marcare a parcarilor la institutiile unde multi contribuabili lucreaza si au abonament de parcare. Nu vreau sa critic mai mult pe Bolojan ca apoi o sa spuneti ca sunt pdist cea ce nu este adevarat. Nu voi mai vota cu Bolojan. (datorii mari in primarie, piramida, )
Postat 30 August 2011, 14:41 de contribuabil suparat
:/
Pe mine ma deranjeaza cativa acoliti care s-au convertit la cinste imediat ce au mirosit victoria lui Bolojan. Gen Carp si altii.....
Postat 30 August 2011, 14:01 de 09
PDL partid DEZOORGANIZAT
deci very sorry , partid de toata jena si o morailtate decazuta, votati PDL< votati adulterul! :))) votati ursi in calduri! asta e viitorul local.
Postat 30 August 2011, 13:20 de anka
dar esti sigur ac nu vor candida si altii
am spus decat :)) si voi o haliti asa de ripide :)) ai de mine ce muce de barbatii:)))) daca sunt altii linistit votam din altii dar sa nu fie PDL un partid dezorganizat in BIHOR nu am crezut dar faptele vorbesc mai mult decat vorbele :)))
Postat 30 August 2011, 13:18 de bravo Dante!
@dante
:))))))))))))))))))))))))))
Postat 30 August 2011, 13:12 de gogu.
ba da
@gogu: ba da, doar ca de data asta a nimerit si ea ca orbul braila!
Postat 30 August 2011, 13:08 de dante
@anka
....fa anka,tu nu esti proasta......
Postat 30 August 2011, 12:43 de gogu.
oricum decat primar PDL ist
tot pe Bolojan il votam e rezistent la stres :)))
Postat 30 August 2011, 12:31 de anka
bun asa
pai trebuie sa fii orb sa nu vezi ca lucrurile se misca intr-o directie normala. si asta in pofida faptului ca pedistii n-au dat un leu pentru oras de cand sunt in fruntea tarii. ba mai mult, au facut tot posibilul sa boicoteze fiecare initiativa a primarului, vezi cazul prefectului care s-a opus refacerii fatadelor cladirilor de patrimoniu.
Postat 30 August 2011, 11:16 de man
top 3 personal negativ
1. mentinerea personajului "3 in 1"in Primarie(in loc sa-i fi zis, du-te frate in coreea de sud si nu te mai intoarce) 2. "locomotiva"lui csuzi(cea mai inestetica chestie din centrul civic) 3. p-ta unirii pietonala
Postat 30 August 2011, 09:48 de dante
top 5 personal pozitiv
1. ca nu mai vad un PD-L-ist in fruntea Primariei 2. salubrizarea 3. podurile: petza, densusianu, sovata 4. drumul asfaltat vaporului-cimitir municipal 5. piramida
Postat 30 August 2011, 09:36 de dante
a facut bine
Din pacate banii nu vin asa cum ar trebui, mai ales cei de la Bucuresti. Noi cotizam, dar ciocoii portocalii de la Bucuresti nu ne dau inapoi cat ar trebui, pentru ca orasul e condus de un PNList. Ar trebui sa le crape obrazul de rusine. Oricum, iata ca foarte multe lucruri s-au realizat in oras, nu toate perfect, dar din drumurile distruse din perioada lui Filip, multe s-au reparat. Cea mai importanta dintre acestea este centura, care va fi toata la patru benzi. Odata cu terminarea podului Densusianu si a pasarelei de langa metro, traficul va fi fluidizat mult mai mult. Degeaba se plange lumea de giratia turbo, e mult mai buna, chiar si la ore de varf decat fosta intersectie. Da, e pacat ca nu se fac mai multe drumuri, dar nici banii nu vin asa cum trebuie. Eu nu am fost niciodata cu PNListii, dar pe Dl. Bolojan l-as vota atata timp cat face treaba. Si, din fericire, face.
Postat 30 August 2011, 09:09 de leaf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON