URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Martie 2021, 11:37

TIR-urile așteaptă 4 ore: Trafic intens la ieșirea din țară în Borș și Borș II

TIR-urile așteaptă 4 ore: Trafic intens la ieșirea din țară în Borș și Borș II (Foto: ilustrație generică, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trafic intens la vămile Borş şi Borş II, marţi, unde timpii de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară pentru TIR-uri au ajuns la 260 de minute. La ambele puncte de frontieră au fost deschise câte trei artere de control.

Circulaţia este îngreunată din cauză că automarfarele nu au circulat în statul ungar luni şi nici în weekend, fiind sărbătorită Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de biroul de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, numărul arterelor de control a fost mărit pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Borş şi PTF Borş II, unde se lucrează pe câte 3 artere, cât şi în P.T.F. Nădlac II, unde se lucrează pe 5 artere şi PTF Vărşand - 3 artere.

Cele mai aglomerate puncte de frontieră, potrivit aplicaţiei de trafic online a Poliţiei, sunt Borş, unde se aşteaptă 260 de minute, Nădlac, unde timpii de aşteptare sunt de 300 de minute, şi Vărşand, unde se aşteaptă şi 400 de minute!

"Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automarfarelor", se arată în comunicatul ITPF Oradea.

În primele ore ale zilei de marţi, de la ridicarea restricţiilor de circulaţie în Ungaria, agenţii de frontieră au verificat 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.

Traficul pentru autoturisme se desfăşoară într-un ritm normal, timpii de aşteptare fiind între 10 şi 20 de minute prin Borş şi Borş II, atât la sensul de intrare în ţară cât şi la ieşire.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea vămilor deschise pentru camioane spre Ungaria, pentru a preîntâmpina suprasolicitarea doar a unora dintre ele, dar şi folosirea aplicaţiei de trafic online pentru a verifica timpii de aşteptare. 

UPDATE: 

După ora prânzului, ITPF Oradea a anunţat, printr-un nou comunicat de presă, că pentru a fluidiza traficul spre ieşirea din ţară, la Borş II a fost deschisă încă o arteră de circulaţie, pe lângă cele trei deschise iniţial. 

La punctele de trecere a frontierei Borş, Borş II şi Vărşand sunt verificate 90 de automarfare pe oră, iar la Nădlac II peste 140 de automarfare pe oră. 

La ora 15.30, timpii de așteptare scăzuseră în punctele de frontieră din Bihor, potrivit datelor disponibile pe aplicaţia Trafic Online a Poliţiei de Frontieră. La Borș se așteapta 140 de minute, la Borș II 90 de minute, în timp ce la Nădlac (jud. Arad) timpul de aşteptare se menține la 300 de minute. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON