URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2023, 19:31

Taxați de Paște, pe șoselele din Bihor: 200 de şoferi amendaţi, 30 de permise reţinute, dosare penale pentru alcoolemii de comă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 200 de şoferi au fost amendați, 30 au rămas şi fără permise de conducere, iar unii s-au ales cu dosare penale pentru consum de substanţe interzise la volan, în urma acţiunilor intreprinse de poliţiştii rutieri pe şoselele din judeţ, în timpul minivacanţei de Paşte.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de biroul de presă al Poliţiei Bihor, în perioada 13 - 17 aprilie, patrulele Poliţiei Rutiere Bihor au aplicat în total 209 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 82.940 lei, 30 de şoferi au rămas fără permise de conducere, 11 şi fără certificate de înmatriculare. 

„Din totalul sancțiunilor aplicate, 123 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 20 pentru lipsa centurii de siguranță, opt sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, trei sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați cinci bicicliști, două sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, iar 44 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere", se arată în informarea transmisă. 

Poliţiştii au întocmit şi trei dosare penale pentru șofat sub influenţa drogurilor. Este cazul unui sătmărean în vârstă de 31 ani, oprit pe DN19, în Biharia, al unui tânăr de 19 ani din Finiş, depistat pe DN76, în Drăgăneşti, şi al unui orădean în vârstă de 22 ani, testat pe drumul judeţean 191/B, în Voivozi. "În urma testărilor preliminare de drog, ale căror rezultate au fost pozitive în toate cele trei cazuri, există suspiciunea că atât bărbatul de 31 de ani, cât și cei doi tineri de 19 și 22 de ani ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv", se precizează în comunicatul Poliţiei Bihor. Toţi trei au fost conduşi la sediul Serviciului judeţean de Medicină Legală Bihor, unde li s-au prelevat probe biologice. 

Agenţii rutieri au avut de furcă şi cu şoferii băuţi, în timpul minivacanţei. Un orădean în vârstă de 58 ani, cu o alcoolemie de 0.94 la mie în aerul expirat, a ignorat culoarea roşie a semaforului, la intersecţia străzilor Nufărului şi Grigore Moisil, a pătruns cu autoturismul în intersecţie, acroşând o altă maşină. S-a ales cu dosar penal, la fel ca un şofer de 33 ani din Şimian, găsit la volan cu o alcoolemie de 1,23 la mie în aerul expirat pe o stradă din Valea lui Mihai, un bărbat de 46 ani din Auşeu, care conducea pe un drum comunal din Măgeşti cu o concentrație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi un bihorean din Vaşcău, prins la volanul maşinii în Şuştiu, cu o alcoolemie de 0,55 la mie. 

"Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă", au mai transmis reprezentanții Poliției Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON