URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2021, 14:09

Tânărul bătut de poliţist în faţa unui club din Bihor: „Nu mai ţin minte nimic”. Nimeni n-a reclamat bătaia la 112! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Incidentul de la Chişcău, unde, vineri noaptea, un poliţist şi-a trântit la pământ prietenul, lovindu-l chiar şi după ce a leşinat, nu a fost semnalat la 112, singurul apel la numărul de urgenţă fiind pentru a reclama gălăgia, după cum susţin sursele BIHOREANULUI.

Echipajul de Poliţie ajuns la faţa locului nu a găsit, însă, pe nimeni în faţa clubului care era închis. Protagoniştii scandalului au dispărut cu toţii, tânărul bătut fiind transportat de prieteni acasă.

Hematom la nivelul capului

„Ştiu că am stat cu toţii la o masă şi am băut. Şi eu, şi el (poliţistul, n.r.) am fost băuţi. Prietenii mi-au spus că ne-am certat şi că eu aş fi lovit primul, i-aş fi dat un pumn, dar eu nu îmi aduc aminte nimic”, a declarat, pentru BIHOREANUL, Beniamin.

Pentru că s-a simţit rău în zilele care au urmat, marţi dimineaţa tânărul a fost dus de părinţi la spital, unde în urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral şi s-a ales cu un hematom la nivelul capului, în urma căzăturii.

„Mă doare foarte rău capul, dar în rest sunt bine, deocamdată. Am primit medicamente, iar peste 7 zile trebuie să mă întorc la control”, spune el.

"Mi-a zis să ne împăcăm"

Potrivit lui Beniamin, poliţistul l-a vizitat după incident, ca să-l roage să se împace şi să nu depună plângere împotriva lui. „Mi-a zis să ne împăcăm, nu mai ştia nici el de ce şi cum m-a bătut. Mi-a zis să nu ne facem de râs, să ajungem să dăm declaraţii pe la Poliţie”, a mai povestit tânărul, care însă a refuzat oferta. „M-am dus cu părinţii la parchet şi am depus plângere împotriva lui. Nu ştiu ce va fi mai departe”, a mai declarat Beniamin.

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, un poliţist din localitatea bihoreană Chişcău s-a ales cu dosar penal, marţi, şi este cercetat disciplinar, după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a încăierat cu un tânăr în faţa unui club, l-a trântit la pământ şi l-a luat la pumni.

Poliţistul, agentul principal Paul Jula (foto), lucrează la Secţia Rurală de Poliţie Valea lui Mihai şi petrecuse noaptea în clubul Cris cu un grup de tineri din Chişcău, inclusiv cu victima, Beniamin, care îi este prieten şi vecin. Între poliţist şi Beniamin s-a iscat o ceartă, iar la un moment dat poliţistul a tăbărât asupra tânărului şi l-a trântit la pământ, după care a continuat să-l lovească şi după ce acesta şi-a pierdut cunoştinţa.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa, a precizat că şefii instituţiei au dispus „efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern”, iar după finalizarea verificărilor, “în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun”.

“Vă asigurăm că oferim tot sprijinul necesar unității de parchet competente, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, care derulează ancheta proprie cu privire la acest caz. La nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Bihor nu sunt tolerate astfel de comportamente”, a mai subliniat comisarul-şef Fărcuţa.

Atenție, conţinut explicit!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Legea pumnului
Militica aplica legea plumbului in acest caz, probabil asta e nou cod de procedură . S a facut milițian ascultând Cheloo cu siguranta:)) Ce sa vrei de la unu ca asta cu 3 luni de școală!
Postat 30 Iunie 2021, 23:12 de Adrian_Preda
sese musamalizeaza tot ca nu a murit nimeni
si oricum tanarul politist mai are cativa ani pana la pensie si ar fi pacat sa piarda pensia pentru o prostie din care oricum nu a murit nimeni.
Postat 30 Iunie 2021, 14:34 de Traian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON