URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2023, 14:50

Sute de șoferi au fost prinși că au încălcat legea pe șoselele din Bihor, în minivacanța de 1 Iunie. Doi dintre ei consumaseră droguri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În primele zile ale minivacanței de 1 iunie și Rusalii, polițiștii au prins și sancționat nu mai puțin de 369 de participanți la trafic care au încălcat legislația rutieră, printre ei numărându-se șoferi care au urcat la volan băuți sau chiar drogați, precum și șoferi care au călcat prea tare accelerația. 

De asemenea, unii dintre cei opriți pe șosele urcaseră la volan fără ca măcar să aibă permis de conducere. 

„Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, în perioada 31 mai - 2 iunie a.c., au fost aplicate 369 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 170.135 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare”, a precizat comisarul-șef Alina Fărcuța, într-un comunicat de presă. 

Din totalul sancțiunilor aplicate, 219 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 58 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, opt sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate patru opriri neregulamentare, două depășiri neregulamentare, au fost sancționați 18 bicicliști, șapte pietoni, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. 

De pildă, doi șoferi au rămas fără permis vreme de trei luni după ce au fost prinși că goneau pe strada Nufărului din Oradea, unde limita maximă este de 50 km/h. Unul avea viteză de 101 km/h, iar celălalt 103 km/h. 

Șoferii suspectați că au consumat droguri și au urcat la volan sunt ambii tineri, unul de 21 de ani și unul de 26 de ani. Primul a fost prins în noaptea de joi spre vineri în Șauaieu, iar celălalt vineri, la ora 23, pe strada Făcliei din Oradea. „În urma testărilor preliminare de drog, ale căror rezultate au fost pozitive, în ambele cazuri, există suspiciunea că tinerii ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv. Celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv”, se arată în comunicatul Poliției.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ii torn eu pe doi idi*ti!
Pe DN1(E60) in zona localitatii Sabolciu, ora 15.00. Pe sensul spre Cluj se angajeaza in depasirea unei coloane luuungiii si pe linie continua un BMW. Cei care se deplasau in acelasi sens s-au facut ca nu vad si nu s-au tras pe dreapta si nici n-au franat. Veneam din sens opus, am redus si am tras mult dreapta sa treaca idi*tii. Sunt usor de identificat dupa ora si tipul de autovehicul: o speciala de militie. Fara semnale luminoase sau/si acustice pornite.
Postat 03 Iunie 2023, 16:36 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON