URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iunie 2023, 14:50

Sute de șoferi au fost prinși că au încălcat legea pe șoselele din Bihor, în minivacanța de 1 Iunie. Doi dintre ei consumaseră droguri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În primele zile ale minivacanței de 1 iunie și Rusalii, polițiștii au prins și sancționat nu mai puțin de 369 de participanți la trafic care au încălcat legislația rutieră, printre ei numărându-se șoferi care au urcat la volan băuți sau chiar drogați, precum și șoferi care au călcat prea tare accelerația. 

De asemenea, unii dintre cei opriți pe șosele urcaseră la volan fără ca măcar să aibă permis de conducere. 

„Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, în perioada 31 mai - 2 iunie a.c., au fost aplicate 369 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 170.135 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare”, a precizat comisarul-șef Alina Fărcuța, într-un comunicat de presă. 

Din totalul sancțiunilor aplicate, 219 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 58 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, opt sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate patru opriri neregulamentare, două depășiri neregulamentare, au fost sancționați 18 bicicliști, șapte pietoni, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. 

De pildă, doi șoferi au rămas fără permis vreme de trei luni după ce au fost prinși că goneau pe strada Nufărului din Oradea, unde limita maximă este de 50 km/h. Unul avea viteză de 101 km/h, iar celălalt 103 km/h. 

Șoferii suspectați că au consumat droguri și au urcat la volan sunt ambii tineri, unul de 21 de ani și unul de 26 de ani. Primul a fost prins în noaptea de joi spre vineri în Șauaieu, iar celălalt vineri, la ora 23, pe strada Făcliei din Oradea. „În urma testărilor preliminare de drog, ale căror rezultate au fost pozitive, în ambele cazuri, există suspiciunea că tinerii ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv. Celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv”, se arată în comunicatul Poliției.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ii torn eu pe doi idi*ti!
Pe DN1(E60) in zona localitatii Sabolciu, ora 15.00. Pe sensul spre Cluj se angajeaza in depasirea unei coloane luuungiii si pe linie continua un BMW. Cei care se deplasau in acelasi sens s-au facut ca nu vad si nu s-au tras pe dreapta si nici n-au franat. Veneam din sens opus, am redus si am tras mult dreapta sa treaca idi*tii. Sunt usor de identificat dupa ora si tipul de autovehicul: o speciala de militie. Fara semnale luminoase sau/si acustice pornite.
Postat 03 Iunie 2023, 16:36 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON