URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2022, 18:26

Surpriză pentru micuţii pacienţi: Terapeuţii Fundaţiei Mihai Neşu au devenit supereroi şi prinţese (FOTO)

Surpriză pentru micuţii pacienţi: Terapeuţii Fundaţiei Mihai Neşu au devenit supereroi şi prinţese (FOTO) (Sursa foto: Facebook - Mihai Nesu Foundation)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Terapeuţii Centrului de recuperare al fostului fotbalist Mihai Neşu le-au oferit pacienţilor lor o zi de neuitat.

Zi cu surprize

Aceştia s-au costumat, joi, în personajele preferate din desenele animate ale copiilor, ca de exemplu Iron Man, Spider-man, Minnie Mouse, prinţesele Albă ca Zăpada, Belle, Rapunzel, Pocahontas, prinţul Aladin, dar şi un mic eschimos.

Reacţiile micuţilor au fost diverse, unii au fost uimiţi, alţii au plâns. "A fost o zi pe cinste!", au scris reprezentanţii organizaţiei pe pagina de Facebook a Fundaţiei Mihai Neşu.

Beneficiarii au intrat repede în poveste, strigându-și terapeuţii "Spiderman Andrei", "Jasmine Dia", "Minnie Deni", a mai transmis ONG-ul.  

Copiii cu dizabilități neuromotorii fac în continuare terapii la parterul unui bloc din cartierul Cantemir, în timp ce în localitatea Cihei, la câţiva kilometri de Oradea, muncitorii lucrează în fiecare zi pentru a da viaţă Complexului de recuperare "Sfântul Nectarie".

În prezent, se lucrează la biserică şi la clădirea unde pacienţii vor face terapii (foto)

BIHOREANUL a mai scris că, după finalizare, centrul lui Mihai Neşu va fi unic în România, fiind construit exclusiv din donaţii.

Acesta va fi un loc unde copiii şi tinerii cu dizabilităţi vor putea face terapie cu animale, hidroterapie, vor avea o grădină senzorială, iar preţurile vor fi modice, părinţii urmând să achite doar 30% din costuri.

Complexul ar urma să ajute zilnic circa 150 de bolnavi, dublu peste capacitatea centrului pe care îl deţine acum Fundaţia lui Neşu la parterul unui bloc din cartierul Cantemir.

Ajută-l pe Mihai

Pentru ca visul său să devină realitate, fostul sportiv are nevoie în continuare de donaţii. Cei care doresc pot susţine proiectul trimiţând un mesaj cu textul "Cred" la numărul 8844 abonându-se astfel lunar să redirecţioneze 2 euro către ONG.

De asemenea doritorii mai pot cumpăra şi hanorace colorate sau tricouri inscripţionate cu sigla Fundaţiei Mihai Neşu de pe site-ul ONG-ului.

O altă metodă de donaţie este transferul oricărei sume de bani în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari.

Orădeanul Mihai Neşu a pus bazele unui centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţii motorii şi neurologice în 2015, la patru ani după ce a fost protagonistul unui eveniment nefericit care i-a schimbat radical viaţa. În mai 2011, pe când avea 28 de ani, a fost rănit grav în timpul unui antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, când un coleg a căzut peste el.

La vremea respectivă a stat mult timp în spital, suferind o fractură de vertebră cervicală care l-a paralizat de la gât în jos.

De atunci a făcut progrese. În ianuarie anul trecut, ONG-ul a anunţat pe pagina de Facebook că Mihăiţă poate mânca singur, folosindu-şi mâna dreaptă, după ce ani de zile şi-a putut folosi doar muşchii gâtului şi degetele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON