URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2020, 18:01

Surpriză la PNL: Bolojan nu va mai candida la Primăria Oradea. Vrea conducerea Consiliului Judeţean Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Intrate în linie dreaptă cu pregătirile pentru alegerile locale din 27 septembrie, partidele din Bihor sunt pe cale să se confrunte cu un factor-surpriză: actualul primar al Oradiei, Ilie Bolojan, intenţionează să candideze, după 12 ani de mandat în fruntea oraşului, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, decizia în acest sens ar urma să fie formalizată în reuniunea Biroului Permanent Judeţean al PNL Bihor la finele acestei săptămâni, când reprezentanţii liberalilor din Oradea, întruniţi în Biroul Permanent Municipal, ar urma să se pronunţe şi asupra unei alte candidaturi-surpriză, la Primăria municipiului, pentru actualul viceprimar Florin Birta.

Surse din interiorul PNL Bihor afirmă că aceste decizii ar fi întemeiate pe rezultatele unor sondaje care au indicat că tandemul Bolojan-Birta va aduce cele mai multe voturi atât la Consiliul Local Oradea, cât şi la Consiliul Judeţean Bihor, în ambele foruri liberalii fiind creditaţi cu aproximativ 50% din mandatele legislaturii 2020-2024.

Un alt element decisiv ar fi, însă, hotărârea lui Bolojan de a aplica şi la Consiliul Judeţean modelele de management bazate pe eficienţă pe care le-a utilizat şi în conducerea Primăriei Oradea, fruntaşă la accesarea de fonduri europene pentru diverse proiecte de dezvoltare locală.

Până cu o lună în urmă, PNL Bihor avea patru variante de candidatură pentru şefia CJ, şi anume managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, prefectul Dumitru Ţiplea, consilierul judeţean Călin Gal şi viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Tinas
Bihorul se dezvolta
Postat 08 August 2020, 23:53 de Sandu2100
Hahahah
Ramane Sandel/a fara papa hahahahah asa ceva...lasa ma ca te duce dupa el ..haahaahdar vezi ca doar el isi cumpara imunitate,,,daca intelegi...tu mai rozi pt garson...hahahaha
Postat 08 August 2020, 21:41 de Tinas
Nelu_Cornel_Pantis
Ciolacu e primul
Postat 07 August 2020, 17:33 de Sandu2100
Pentru agitatorii lui Bolojan care incita la ura - a se citi Codul Penal
Art. 369 - "Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă"
Postat 07 August 2020, 17:13 de Nelu_Cornel_Pantis
Sunt șocat.
NU-MI VINE SĂ CRED! SĂ MĂ CIUPEASCĂ CINEVA, CRED CĂ AM UN COȘMAR! Bun, acum având situația dată, consider că ar fi nevoie de o largă coaliție pro-europeană chiar și în Oradea, deși nu credeam că se va ajunge aici. Această alianță să fie formată din PNL și Alianța 2020, pentru că un candidat nou de la PNL solitar nu ar beneficia de aura și notorietatea pe care Bolojan o are, chiar și dacă s-ar ști că a pus și acesta umărul la dezvoltare, pentru că logica alegerilor locale e bazată pe marketing-ul de persoană. Este foarte important ca la fel ca și în București să încercăm să "barăm" o eventuală victorie a PSD et co, pentru că din câte am văzut la noi, ura față de PSD e una puțin mai calmă și există riscul ca mulți locuitori să fie duși de nas de un discurs bine articulat al unui candidat PSD, fără a ține cont că vine de la acest partid. Ar fi păcat ca frumusețea noastră de oraș să ajungă să fie condusă de ciumați. Ar fi păcat ca soarta locuitorilor din Poarta Occidentului să ajungă să fie conduși de anti-europeni! Ar fi păcat ca la doar 490 de kilometri și 5 ore de mers cu mașina de Viena, cel mai civilizat oraș al Planetei, noi după ce Ilie Bolojan a făcut eforturi în a ne apropia orașul din ce în ce mai tare de ceea ce înseamnă Europa Centrală, zonă care se învârte în jurul culturii germanofone, să vină PSD și să îndepărteze orașul de acest standard, ducându-l în direcții mai estice. În ceea ce privește Ilie Bolojan, îi doresc succes în lupta pentru județ. Cu siguranță și locuitorii din alte localități ale județului știu de realizările lui și vor vota ca atare, pentru că deja orașul e cunoscut la nivel național pentru felul în care s-a ridicat, impresionând oameni din toate colțurile țării și Europei, deci nu aș avea emoții în ceea ce privește niște alegeri naționale, dar aminte județene. Sper ca lumea să asocieze imaginea noului candidat PNL ca un continuator al lui Bolojan și că Iliuță al nostru va reuși să-l tracteze spre victoria finală! Sunt foarte mândru pentru că orașul a ajuns așa de lăudat și voi vota cu mare entuziasm tot ceea ce ar propune PNL, pentru că știu că respectiva persoană a făcut parte din echipa care a pus umărul la acest miracol, ce sper să fie replicat nu doar la nivel județean, ci național! Îi doresc prin această cale mult succes și lui Nicușor Dan în cursa grea pentru Primăria Generală a Capitalei! Am încredere în tine, Nicușor! Ești un om ,care știe fiecare colțișor al Bucureștiului și sunt convins că vei face lucruri mărețe! Să nu uităm să urâm PSD-ul până la moarte și dincolo de ea!
Postat 07 August 2020, 13:11 de galsven
Sperăm...
implementarea nu doar în Oradea a cât mai puțină șpagă,corupție și jmeckerie la nivel de autorități locale,dacă Bolo va ajunge la județ...
Postat 07 August 2020, 12:46 de crisan
Soparla
Sper sa nu fie decat o "soparla" politica!! Oradea are nevoie de un primar de talia lui BOLOJAN.
Postat 07 August 2020, 08:18 de AnaConda
Nu-i bai
Că aduce Bolojan firmele de construire ale PSD-ului din Vaslui și Teleorman la Bihor, că acolo se întâmplă nimic :::::))))) Oradea merge mai departe, fraierii mor de ciuda :::))))
Postat 07 August 2020, 01:45 de Sandu2100
Se strange latul....
...plangeri penale impotriva AIO,plangeri penale impotriva OCPI Oradea,plangeri" impotriva ABA Crisuri,dir.ANAR Victor Sandu arestat,..Cand o corabie se scufunda, primii care fug sunt sobolanii!......E momentul, ca astfel de personaje politice insalubre, să se retragă în negura uitării și locul lor să fie luat de oameni noi,onesti,cu respect si cu o permanenta stare de indatorire,de recunostinta fata de cetatenii care i-au ales in fruntea obstei; sa-i reprezinte si sa le asigure conditii pentru un trai decent,cu respectarea tuturor drepturilor şi libertăţilor fundamentale, consfintite in Constitutia Romaniei.
Postat 07 August 2020, 01:05 de platona
O raza de lumina
Scapam de nebun dar mi-e mila de amarâții de la județ daca ajung pe mana lui. Cat despre Birta, e cartea pierzatoare a peneleului local.
Postat 06 August 2020, 22:52 de oradeanbihor
Nu e chiar supriza
Era varianta logica pentru oricine e capabil sa faca aritmetica de baza. In acesta combinatie castiga amandoua alegerile fara nici un risc! Era previzibila decizia.
Postat 06 August 2020, 22:17 de continental
Omul potrivit ... la locul potrivit.
Era de așteptat să vizeze Parlamentul, că-i obosit iar plinul și l-a făcut deja ... dar fără a risca "scuipatul" ce i l-ar oferi electoratul după nici trei luni de la începerea unui nou mandat. Așa că, o escală pe la CJ nu-i chiar așa de jenantă ... când o să vină cu o explicație liberală autentică, cum că e nevoie de el ca să tragă-n sus lista de candidați pentru viitorul legislativ. La cât de mult îi place lui să respecte legile și bunul simț ... va fi un măscărici în plus din partea PNL !?!
Postat 06 August 2020, 21:57 de CrisDumi
Demonul infrant
Cu ocazia asta poate-si trage pantalonii pana-n gat
Postat 06 August 2020, 21:36 de Nelu_Cornel_Pantis
Modelul Ciuperca la judet
La CJ se pot face escrocherii imobiliare la alta scara. Bolojan va conduce orasul in continuare prin teleon, la fel ca pana acum. Sursele mele spun ca va candida sub sigla chibritului si va avea imn de campanie melodia Ring of fire.
Postat 06 August 2020, 20:24 de 1x1
asa usor scapam?
Se duce mafia locala in jos prin voia votantilor?
Postat 06 August 2020, 19:52 de testtest
Vor lua 66% si la Judet si la Oradea!
Geniul politic al lui Bolojan nu are concurenta! Va castiga 2/3 atat din mandatele de la Consiliul județean, cat si 2/3 din mandatele de la Oradea! Genial! Bravo!!!
Postat 06 August 2020, 19:48 de BlackDot
:::::))))))
În cazul asta UDMR e sub 5%
Postat 06 August 2020, 18:51 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON