URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2014, 17:03

Suporterii FC Bihor ies în stradă, cerând salvarea clubului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Primăria Oradea a anunţat că intenţionează să renunţe la finanţarea clubului FC Bihor, membrii Asociaţiei Suporterilor echipei au început, marţi, o serie de acţiuni de protest, prin care vor să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei în care ar putea ajunge clubul de fotbal fanion al judeţului.

Suporterii au afişat, de marţi dimineaţă, trei bannere cu mesajul "Salvaţi FC Bihor", lângă Piaţa Ferdinand, lângă Podul Dacia şi lângă Podul CFR.

"În urma deciziei Primăriei de a nu mai finanţa clubul FC Bihor, care a fost anunţată brusc, am hotărât să nu stăm cu mâinile în sân şi să asistăm la dispariţia unui club de tradiţie. Trebuie să sensibilizăm atât Primăria, cât şi mediul de afaceri, pentru a ajuta la supravieţuirea clubului. Practic, decizia Primăriei înseamnă falimentul şi desfiinţarea, ceea ce ar fi tragic, având în vedere deceniile de istorie ale clubului", a declarat Daniel Bokor, preşedintele Asociaţiei Suporterilor.

Drept urmare, reprezentanţii suporterilor vor merge în audienţe la Primărie şi la Consiliul Judeţean, ca să încerce să-i convingă pe edilii locali şi judeţeni să nu renunţe la finanţarea clubului. De asemenea, membrii asociaţiei îşi propun să organizeze o masă rotundă cu oameni de afaceri, "care ar putea veni alături de club", adică l-ar putea sponsoriza.

Nu în ultimul rând, Asociaţia Suporterilor a cerut aprobarea unui miting, care să aibă loc luni, 23 iunie, de la ora 18, în faţa Primăriei sau în Piaţa Unirii.

Citeşte pe această temă articolul "FC Bihor, fluier final: Bolojan renunţă să finanţeze clubul fanion al judeţului, condamnându-l la faliment"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
@andrei
Las de la mine, accept ca poate nu a fost cea mai inspirata analogie, insa am incercat sa explic ca pentru a finanta un proiect, nu trebuie neaparat ca acesta sa fie orientat catre intreaga populatie 100% (sunt foarte rare cazurile in care in urma unui proiect beneficiaza ABSOLUT toti cetatenii orasului). In ceea ce priveste clarificarea deplasarilor, ati lasat sa se inteleaga ca suporterii ar fi betivi (eu unul asta am dedus), ceea ce nu este cazul. Am oferit clarificari spre a oferi o imagine autentica a situatiei galeriei. Daca ar fi cazul sa se imbete, se pot imbata si in cluburile din Oradea, economisind bani si timp. Cine isi permite 100 de lei pentru deplasare, isi permite sa se imbete in club cand vrea, nu trebuie sa astepte deplasarea. In ceea ce priveste actiunea de marti, nu a fost anuntat public, am fost doar 4 persoane deoarece nu era nevoie de mai multi pentru a vopsi si a lega mesajele. In fine, tindem spre o polemica. Aveti parerea dvs, si o respect. Daca doriti sa dezbatem subiectul pe larg, propun sa o facem in mod civilizat undeva la o terasa. In acest mod, ma puteti contacta 0720 069 451, si aveti toata deschiderea mea pentru o discutie (sper eu) constructiva.
Postat 19 Iunie 2014, 13:40 de Daniel Bokor
@Daniel Bokor
Ati recurs la fabricarea unei analogii de-a dreptul ridicole pentru a servi unui contra-argument cu mult inferior argumentului prezentat de domnul scortos. E o metoda marsava de a dezbate un subiect. Asa ceva nu se face. Simplistic vorbind, ati comparat mere cu pere. Acum vad ca ati recurs la metoda "punerii cuvintelor in gura altora". Nu a spus nimeni ca deplasarile se fac din banii clubului, deci nu vad de ce a fost necesar sa mentionati ca va platiti singur drumul. Am spus doar ca acest club exista doar pentru 5-10 persoane din oras, pentru cei care se duc sa se imbete in deplasari. Echipa nu prezinta interes pe nimeni altcineva din oras. Daca exista catusi de putin interes pentru club, s-ar fi prezentat mai multi oameni la protest, nu credeti? Adevarul e ca traim in vremuri grele in care trebuie taiat tot ce te trage in jos si dat la altii care chiar au nevoie.
Postat 19 Iunie 2014, 12:48 de andrei
mu......e
suporterii FC Bihor, 5 la numar si rupti in gura de rom. Ca turcu si pistolu. Prima decizie normala a unui Primar anormal. Sa bage banii in sporturi care fac performanta. Avem cateva.
Postat 19 Iunie 2014, 11:45 de hehe
cei care nu iubesc fotbalul sa taca!
Cam mulți din cei care n-au la suflet fotbalul își dau cu părerea pe aici. Fraților, mucles, că nu va fierbe oala aici!!!! Din păcate, primarul nu are la suflet fotbalul, dar istoria îl va răsplăti, nu va sta prea mult în această funcție!!!!!!!!!! Nu pot să cred cum am putea ajunge să nu avem echipa de fotbal cel puțin de liga a II-a în oraș. Fotbalul e fenomen social, marea majoritate a populației îl iubește, dar am ajuns să ne conducă acum minoritățile (care nu iubesc fotbalul)!!!!! RUȘINE SĂ VA FIE TUTUROR CARE PUNEȚI UMĂRUL LA DISTRUGEREA CLUBULUI F.C. BIHOR, un club de referință, o valoare a județului !!! Teatrul l-ați făcut, Grădina Zoologică, de asemenea, ce faceți însă cu fotbalul și handbalul????? Aici, la aceste sporturi merg cei mai mulți oameni.... NU SE POATE SĂ NU AVEM ECHIPĂ DE FOTBAL ÎN ORADEA, E INADMISIBIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUNTEȚI VINOVAȚI, TOȚI CARE CONTRIBUIȚI LA DISPARIȚIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 18 Iunie 2014, 22:07 de alin
FC BIHOR
Nu lasati sa dispara aceasta echipa pe langa Primarie ar trebui sa vina si investitori privati sportul romanesc trebuie ajutat de stat si autoritati locale cu-I nu-I convine sa plece din tara asta
Postat 18 Iunie 2014, 21:39 de cipi
@andrei
In ceea ce priveste ideea dvs, cum ca laitmotivul echipei ar fi prilejul galeriei de a se imbata in deplasari... Tin sa va anunt ca deplasarile sunt efectuate integral din fonduri proprii, iar o deplasare de 4-500 de km necesita o suma ce se apropie, sau chiar depaseste 100 de lei per persoana. Daca ar fi asa cum spuneti dvs, nu credeti ca galeria s-ar putea imbata de acei bani in cluburile din oras, renuntand la a parcurge distante considerabile alaturi de oboseala de rigoare si timpul pierdut pe drum?
Postat 18 Iunie 2014, 18:51 de Daniel Bokor
@andrei
Analogia a fost intentionata in concordanta cu ideea exprimata de domnul scortos, spre a evidentia in mod retoric argumentul deficitar a dumnealui cum ca serveste doar 10% din populatie. In legatura cu performantele de la baschet si polo, total de acord cu ele. Nu exista nicio rivalitate intre FC Bihor si CSM Oradea, atat dvs cat si altii pun (mai mult sau mai putin intentionat) problema in mod gresit. Nu se pot compara doua sporturi, prin prisma faptului ca este normal ca sa existe costuri diferite. Daca tot vorbim de bani, banii economisiti cu FC Bihor ar ajunge la CSM strict sub forma cheltuielilor administrative (deplasari, cazari, etc), fara a fi posibil dpdv legal a se efectua plata salariilor. Pe mine unul ma depaseste cum avand deplasari ori cazari mai scumpe va duce la performanta mai buna (desi repet, imi doresc ca echipa de baschet sa fie campioana). Apropo de performante, sectia de handbal masculin a CSM, desi a castigat in mod autoritar seria, fara nicio infrangere, se pare ca nu va avea alocat bugetul necesar pentru a juca in liga nationala...
Postat 18 Iunie 2014, 18:49 de Daniel Bokor
????????
Cred ca amu e clar-inet!Tu nu esti prost esti bou!De Bihor!Ce zici dle ..scortos cu s de la sulica?????????????????????????????????????Are S Boc o vorba..meri in sula!Ce zici ...meri???????????
Postat 18 Iunie 2014, 16:25 de gheorghe
@gherghe
Ma gandeam sa iti raspund dar chiar nu meriti. Iorga spunea odata ca raspunzand prostilor te poti alfa in vorba cu prostii . Esti si tu ...... "fotbaliator"?
Postat 18 Iunie 2014, 13:48 de scortos
scoala
1.numele trebuia sa ti-l scrii cu majuscula. 2.mey se scrie mai. 3.cite se scrie cate. 4.cita se scrie cata 5.nemuric e probabil regionalismul nimuric care e un termen peiorativ pentru o persoana cu dizabilitati.Pentru tine dizabilitatile ca sa intelegi sunt handicapuri. Probabil esti unul dintre aceia al caror singur scop in viata este sa sparga seminte in fata blocului si sa dezbata aventurile marilor fotbalisti de la noi si de aiurea.Sunt sigur de asemenea datorita exprimarii ca nimeni nu a avut o scoala asa de lunga ca vacanta ta vesnica.Aaaa ,ca sa nu uit analfabet este unul care scrie asa cum o faci tu.
Postat 18 Iunie 2014, 13:17 de @gheorghe
razvan
Am citit fel de fel de comentarii dar nimeni nu a făcut referire și la noi copii care abia așteptăm să putem merge la antrenamente după ore, să nu avem timp de calculatoare,să putem socializa și să ne putem consuma energia într-un cadru organizat ca să nu mai spun de partea materială deoarece nu plătim nimic pentru antrenamente.Totul se reduce la politică dă-i încolo pe copii,dar nu uitați că așa cum ne creșteți așa ne ve-ți avea.Pe noi nu ne interesează cine spijină sau finanțeză FC Bihor dar gîndițivă și la noi copii.
Postat 18 Iunie 2014, 13:02 de pop
Ce atata zarva?
Domnule Bokor, ati facut o analogie total absurda. Ce treaba are o echipa de fotbal care atrage sub 100 de oameni la fiecare meci si care n-a mai facut performanta de 10 ani cu strazile necirculate din oras, strazi care sunt NECESARE pentru buna functionare a orasul? Cum puteti face astfel de comparatii? Aveti lacune imense la departamentul "logica". Ce bun mai aduce acest club orasului? Ce promoveaza? E acolo doar ca sa fie. Exista doar ca sa aiba motiv galeria sa se imbete in deplasari si sa se simta si ei bagati in seama. Banii aia ar trebui sa mearga in alte locuri, unde se pot utiliza mai eficient. Sa mearga la polo si la baschet. Nu fiecare oras trebuie sa aiba o echipa de fotbal. Dar daca banii astia pot ajuta echipa de baschet si polo sa faca performanta si mai mare, atunci de ce nu? Eu personal as prefera sa avem o campioana la baschet si sa nu avem echipa de fotbal, decat sa avem doua echipe, ambele mediocre.
Postat 18 Iunie 2014, 11:52 de andrei
????????
Mey SCORTOS cite clase ai?????????Tu nu ai scoala cita vacante au baieti din galerie,asa ca taci analfabet nemuric care esti!
Postat 18 Iunie 2014, 10:57 de gheorghe
@din targul Oradea
Mai termina omule cu mesajele astea idioate.Toate cluburile mari au in spate privati.In Liga 1 sunt si echipe din Voluntari, Navodari...Dupa tine acelea sunt orase de rangul 1 pentru ca au echipe in Liga 1?Ai o logica tampita.Hai pa, prostule!
Postat 18 Iunie 2014, 03:57 de Boom
@scortos
D-le scortos, observ o cu totul alta atitudine in comentariile dvs recente. Totusi, argumentul dvs. nu are validitate logica. Conform spuselor dvs, suporterii ar reprezenta doar 10% din populatia orasului, lasand sa se inteleaga ca nu are sens sa se finanteze pasiunea acestora. Prin analogie, conform aceleiasi idei, nu ar trebui modernizate decat strazile circulate de (aproape) toti oradenii, deci sa ignoram strazile periferice care sunt circulate de 10% sau mai putini din oradeni? Decizia primariei nu atrage in niciun fel vreun investitor privat, din contra, este echivalent cu desfiintarea clubului. Sunt de acord ca un investitor ar putea face treaba mai buna decat persoanele numite la conducerea clubului pe filiera politica (pe care nici primaria nici consiliul judetean nu s-au obosit sa-i traga la raspundere), insa mi se pare aberanta atat decizia de a stopa finantarea peste noapte, cat si capcana logica (intinsa mai mult sau mai putin intentionat), cum ca ar exista o oarecare "rivalitate" intre FC Bihor si CSM Oradea. Cei carora le place fotbalul, le place si baschetul si poloul, reciproca fiind de asemenea valabila. Tot ceea ce se incearca este divizarea opiniei publice.
Postat 18 Iunie 2014, 00:25 de Daniel Bokor
@Daniel Bokor
Si totusi ce are "cartea" cu jocul cu lopta?????? Asta sa o spuneti jucatorilor ca aia in loc sa citeasca carti joaca carti !!! Eu nu zic sa il desfiinteze ci sa-l treaca in privat, pe profit si nu la "topit" bani din buget, din taxe si impozite!!! Ma intreb daca nu si dvs. nu sunteti unul mic din jurul celor ce isi moaie bucatica de paine in gaura PMO cu acest club de fite si fitosi.
Postat 17 Iunie 2014, 23:05 de scortos
@Daniel Bokor
Dl. Bokor eu m-am referit doar la cei ce conduc si cei ce compun echipa FC Bihor. Cat despre suporteri ei sunt cam 10% din populatia orasului si nu cred ca reprezinta "crema" orasului, nici cei mai buni si valabili contribuabili. Din pacate cei care se numesc suporteri si au putere financiara sunt ineresati ce acest club numai sa isi rotunjeasca propriile castiguri. De aceea trebuie scos acest sport aducator de profit privat si gaura in buget de sub tutela administratie bugetare si lasat pe propriile picioare . Daca e viabil atunci sigur se vor gasi investitori care sa faca si profit. EU unul nu doresc sa sponsorizez din taxele si impozitele platite de mine jocul cu lopta pana cand sunt atatea de facut pentru cetate, cetateni. Ca peste tot unde este implicata administratia locala, centrala, prezidentiala numirile in AGA sunt pe criterii politico-clientelare , pentru a aduce venituri pupililor, pupilelor, pepulelor,....... si altor viituri neavenite care falimenteaza tot si totul pe unde administreaza !! Nu cred ca ai argumente reale cu care sa imi schimbi parerea si opinia
Postat 17 Iunie 2014, 23:00 de scortos
FCB
Salvati FC Bihor !!!
Postat 17 Iunie 2014, 22:29 de dm
Oradea nu are bani...
Oradea nu are nevoie de echipa de fotbal si se vede dupa stadiul de dezvoltare al orasului, in sine. Avand in vedere faptul ca orasul a devenit oras de rangul III, sub 200.000 de locuitori, si cu cele mai mici salarii din Romania, cele mai multe insolvente, cele mai mari taxe, etc. e normal sa nu ai o echipa de fotbal in prima/a doua divizie. Echipe in aceste divizii isi permit numai orasele sanatoase, conduse sanatos de primarii acestora. In ultimii ani Oradea a cazut in a 3-a liga ca oras deci si echipa merge pe aceiasi panta!!! O echipa de fotbal in prima liga este un semn al puterii financiare a orasului in sine: uitati-va la Targu Mures, Cluj, Brasov etc. Uitati-va si la a doua liga unde Satu Mare, concurentul nostru direct pe zona de vest, ne ia fata atat ca echipa de fotbal cat si ca oras. Din pacate acesta este adevarul iar primaria ne confirma acest lucru prin decizia lor
Postat 17 Iunie 2014, 22:23 de din targul Oradea
banii
AMENDA CET TREBUIE PLATITA
Postat 17 Iunie 2014, 19:24 de POLE
@scortos
D-le scortos, trecand peste comentariu evident malitios al dvs, atat actiunea de azi, cat si viitoare actiuni, nu sunt orientate doar pentru satisfactia celor 3 suporteri din poza, cat si pentru miile de suporteri si spectatori care au asistat la meciurile echipei FC Bihor. Lipsa de performanta, lenea si protia de care acuzati, nu pot fi orientate in niciun chip catre suporteri. Cei care trebuiau sa faca ordine in club sunt tocmai membrii AGA, iar inclusiv primaria are reprezentant in AGA! De cate ori s-a facut public vreun audit in acesti 11 ani de cand se finanteaza clubul? Daca primaria nu a facut aceste demersuri spre o normalitate si un climat propice performantei, despre ce vorbim de fapt ?! Sustineti ca in locul unei curatenii adevarate, ar trebui desfiintat un club cu o traditie de zeci de ani ? In incheiere, am acelasi sfat pentru dvs, si anume puneti mana (pe-o carte), iar cunostinta acumulata "v-a" fi numai a dvs !
Postat 17 Iunie 2014, 19:05 de Daniel Bokor
pune mana si nu gura !
Pai e simplu !! cei ce doresc sa salveze clubul, lipsa de performanta, lenea si prostia sa o sponsorizeze in mod direct din buzunarul lor. Ei (cei 3 suporteri din poza) pot dona in fiecare luna 2-300000 de lei si asa au scos clubul la lumina si dupa un an intra pe rofit, profit care v-a fi numai al lor !!!!! Hai punti mana si nu gura !!!!!
Postat 17 Iunie 2014, 18:21 de scortos
Relax baietzii !
Banii se directioneaza spre dezvoltarea orasului. Orasul s-a modernizat mult (aspect stradal, etc) in ultimii 20-25 de ani. Performantele echipei de fotabal (finantata "an-gros", cu bani multi, din bugetul public) a fost si este in cadere libera. "Jmecherii" stiu de ce. Acum s-a inchis robinetul (a se citi "vana").
Postat 17 Iunie 2014, 18:05 de Oradean
..........
Stiti ce nu inteleg eu.De ce spre exemplu in Targu Mures un oras ceva mai sarac ca Oradea poate exista fotbal si baschet si nu dau faliment.In Oradea nu sunt bani pentru nimica.Handbalistii promoveaza fara buget si probabil primaria le va tranti usa in nas.Noi cu mega bugetul de 1 miliard reusim sa asfaltam pe an vreo 10 strazi si sa renovam vreo 2 cladiri ca marile santier nici anul acesta n-au prea venit si mega parcarea din centru a fost construita pe datorie.Eu nu mai inteleg ca ce se intampla in orasul asta.
Postat 17 Iunie 2014, 17:40 de x
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON