URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2020, 11:29

Sunteţi acasă? În Bihor, poliţiştii au ieşit în 2.500 de misiuni de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu

Sunteţi acasă? În Bihor, poliţiştii au ieşit în 2.500 de misiuni de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu (foto: generic, sursa Ministerul Afacerilor Interne, Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a transmis, miercuri, că, în 24 de ore, poliţiştii bihoreni au ieşit în 2.564 de misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. 

De asemenea, potrivit celor mai recente date, valabile pe 1 aprilie, la ora 8.30, în centrele de carantină din Bihor se află 274 de persoane. În informare, DSP nu precizează dacă printre acestea se numără şi persoane care trebuiau să stea în autoizolare, dar n-au fost găsite acasă. 

În timp ce în continuare nu comunică – respectând o decizie luată la nivel naţional – câţi suspecţi şi câţi bolnavi de coronavirus sunt în Bihor, DSP a specificat, în comunicatul de miercuri, că două persoane din judeţ s-au vindecat de acest virus. 

În ceea ce priveşte activităţile structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, pe lângă verificările persoanelor la domiciliu, de marţi, de la ora 8, până miercuri, la ora 8, poliţiştii bihoreni au dat 14 amenzi în valoare de 40.750 lei "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă".

În acelaşi interval de timp, echipajele de poliţie au însoţit 30 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare. În aceste misiuni au fost implicate 397 de cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi ale Poliţiei Locale.

Totodată, jandarmii bihoreni au însoţit 9 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 2 centre de carantină active în judeţul Bihor. În aceste misiuni au fost implicate 83 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au efectuat o misiune de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective. De asemenea, angajaţii ISU Crişana au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş. "Reamintim că ISU Crişana asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 21 de cadre ISU Crişana", a subliniat dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP.

Prin comunicatul de miercuri, prefectul judeţului, Dumitru Ţiplea, a făcut încă o dată un apel către bihoreni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. "Reducerea la miminum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei", a transmis acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Minciunele ????
Suntem izolate în ziua 9 și nu doar că nu au venit la verificări dar nu am primit nici măcar un telefon, nici de la DSP, nici de la poliție. Probabil că verificările sunt făcute doar pe hârtie. Am reușit după 7 zile să iau legătura cu cei de la DSP, având în vedere că am nevoie de concediu medical și am crezut că nu figureze ca persoană aflată în izolare, dar spre surpriza mea eram în evidențe cu toate astea pana azi 02.04 ora 10. 30 nimeni nu a catadicsit să ne verifice,ziua 9 de izolare. Posibil să apară că doar după 7 zile fără simptome e clar că nu mai reprezentăm un risc atât de mare, deci da, posibil să apară...sau poate în ultima zi ????????????
Postat 02 Aprilie 2020, 10:32 de lavicora
Vrajeala!!!
Poate ca pe hartie au facut atatea misiuni, insa in realitate cine stie cate au facut. Atata pot spune ca pentru mine azi e ultima zi de izolare si nu am fost vizitat de absolut nimeni, doar un telefon de la DSP si atat; intr-o zi am vrut sa sun la DSP ca aveam niste intrebari insa la telefonul DSP-ului fie nu raspunde nimeni, fie imi arata ca serverul nu functioneaza...
Postat 01 Aprilie 2020, 13:02 de artistul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON