URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2013, 07:55

Sugativa PSD-ului: Pesediştii bihoreni s-au branşat la conducta fondurilor publice prin ONG-urile de casă

Sugativa PSD-ului: Pesediştii bihoreni s-au branşat la conducta fondurilor publice prin ONG-urile de casă ALAI PE MĂLAI. Unul dintre personajele însărcinate cu înfiinţarea fundaţiilor pesediste care să stoarcă bani de la primării este Ana Maria Tiron, consiliera de care liderul PSD Bihor, Ioan Mang, este nedespărţit
Sugativa PSD-ului: Pesediştii bihoreni s-au branşat la conducta fondurilor publice prin ONG-urile de casă AICI SUNT BANII DVS! Din cei 48.500 lei pe care Asociaţia Pro Viitor i-a primit de la Consiliul Local Oradea, două treimi au ajuns la tipografia GrafX (foto), controlată de şeful PSD Bihor, Ioan Mang (medalion). Junii PSD-işti vânează şi de la Ministerul Tineretului 50.000 lei, din care jumătate vor să-i dea tot pe tipărituri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ce poate fi mai nobil decât să ocroteşti drepturile tinerilor şomeri, oamenilor fără adăpost ori ale câinilor fără stăpân? Dar ce poate fi mai rentabil decât s-o faci, sau să te faci că o faci, printr-o organizaţie neguvernamentală? În ţara în care cele mai multe lucruri nu sunt ceea ce par, ONG-urile se dovedesc adesea structuri anume făcute pentru ca fonduri publice semnificative să ajungă de fapt în conturile personajelor influente care le controlează.

O asemenea "sugativă" este Asociaţia Pro Viitor, constituită de un grup de tineri pesedişti care în numai un an a primit de la Consiliul Local Oradea sume importante, iar acum se pregăteşte să obţină şi de la Ministerul Tineretului fonduri la fel de mari. Pe ce merg însă banii? Pe "acţiuni de informare, conştientizare şi promovare" cu finalitate greu de măsurat, dar şi pentru ca firma familiei preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, să aibă de lucru şi, fireşte, de câştigat.

Fruntaşi

De două decenii, grosul subvenţiilor municipalităţii pentru ONG-urile din Oradea s-a dus spre puzderia de asociaţii şi fundaţii aflate sub patronajul, direct ori indirect, al liderilor UDMR. Fundaţiile Mecena şi Partium, Asociaţia pentru Protejarea Monumentelor şi Locurilor Comemorative din Partium şi Banat, Fundaţia Varadinum, Asociaţia Pensionarilor Maghiari, Asociaţia Pro Oraşul Nou, Uniunea Democrată a Tinerilor Maghiari şi alte ONG-uri susţinute de UDMR-işti au încasat anul trecut nu mai puţin de 137.300 lei din totalul celor 950.000 lei oferiţi de municipalitate pentru organizarea de activităţi culturale, religioase, de tineret, învăţământ, ecologie, sport şi schimburi euroregionale.

Pretextul? Proiecte precum "Concurs de recitări poezii Ady Endre" (3.000 lei), "Comemorarea scriitorului Tamasi Aron" (4.000 lei), "Editare broşură Istoricul, domeniul şi activităţile unor fundaţii şi asociaţii non-profit" (10.000 lei), "Festival pentru ocrotirea mediului" (7.000 lei), "Sportul, baza sănătăţii" (8.000 lei), "Apa te aşteaptă" (7.500 lei), "Tineri pentru tineri, seminar pentru prevenirea consumului de droguri" (6.000 lei), "Oradea-Debrecen, strategii şi workshopuri" (6.000 lei) etc.

"Boboci" în forţă

Tot anul trecut, pe firmamentul ONG-urilor de succes a apărut însă o nouă stea: Asociaţia Pro Viitor Oradea. Deşi abia înfiinţată în martie, în aceeaşi lună asociaţia a depus trei cereri de finanţare, pe trei domenii diferite, toate fiindu-i aprobate de Comisia de evaluare şi selecţionare formată din consilierii locali Iulius Delorean, Szabo Jozsef (amândoi de la UDMR), Florica Cherecheş şi Dan Octavian (ambii PNL) şi Bogdan Hossu (PSD).

Astfel, pe domeniul cultură, Pro Viitor a depus proiectul "Workshop Ora de literatură versus Ora de socializare", pentru care i s-au aprobat 20.000 lei, pe mediu a cerut şi primit 13.500 lei pentru proiectul "Generaţia verde, promovarea Zilei Mondiale a Mediului, 5 iulie, în rândul tinerilor", iar pe domeniul tineret a obţinut 15.000 lei pentru proiectul "Şi eu vreau să muncesc - drepturile tinerilor la angajare. Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor şi a angajatorilor în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile în relaţiile de muncă".

Secretul succesului

Potrivit statutului, Asociaţia Pro Viitor urmăreşte de la sprijinirea cetăţenilor pentru integrarea socială şi profesională, ajutorarea unor persoane dezavantajate, sprijinirea unor comunităţi sărace, minorităţi, şomeri, persoane cu handicap, tineri absolvenţi, până la managementul ariilor naturale, îmbunătăţirea relaţiei alegători-aleşi, transparentizarea instituţiilor publice şi controlul societăţii civile asupra instituţiilor ş.a.m.d. De toate pentru toţi.

Nu asta explică însă succesul ONG-ului, ci faptul că e condus de o mână de tineri pesedişti precum Felix Cozma (fost director al ASCO, acum al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale), Anca Maria Birou ori Dan Ioan Ardelean. Niciunul dintre aceştia nu a dorit să explice activităţile desfăşurate în cele trei proiecte. "Eu nici nu ştiam că sunt preşedinta asociaţiei şi membru fondator", susţine Birou. "Eu nu am nicio implicare în proiectele organizaţiei", pretinde şi Cozma, deşi sediul ONG-ului e chiar în locuinţa sa, iar acelaşi refuz l-a repetat şi unul dintre managerii de proiect, Adrian Stângă.

În locul junilor pesedişti vorbesc, însă, actele. BIHOREANUL a intrat în posesia facturilor şi chitanţelor în baza cărora municipalitatea a decontat cheltuielile din proiecte, iar acestea arată că 60% din bani au ajuns la tipografia GrafX, controlată de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang. Astfel, din cei 15.000 lei luaţi pe proiectul "Şi eu vreau să muncesc", 10.372 lei au ajuns la GrafX, din cei 20.000 lei pentru proiectul "Ora de lectură" tipografia a încasat 9.996 lei, iar din cei 13.500 lei pentru proiectul "Generaţia verde" firma şefului PSD s-a ales cu 8.499 lei. Totul în schimbul tipăririi a 3.500 de afişe şi pliante care, pretinde fostul consilier PSD Bogdan Hossu, au fost distribuite tinerilor orădeni. "Altfel, Consiliul Local nici nu ar fi aprobat decontarea banilor", adaugă el, de parcă municipalitatea ar fi numărat tipăriturile.

Copy-paste

Un alt proiect, tras la indigo după cel intitulat "Şi eu vreau să muncesc, drepturile tinerilor la angajare", este pregătit, sub denumirea "Campanie de informare cu privire la oportunităţile şi drepturile tinerilor pe piaţa muncii", pentru a obţine de la Ministerul Tineretului o finanţare de 50.000 lei, din care 25.000 lei ar urma să fie cheltuiţi pentru tipărirea a 500 de afişe şi 2.000 de pliante.

E adevărat, deşi activităţile prevăzute în proiect ar urma să fie aceleaşi ca în proiectul finanţat de CL Oradea, adică "informarea tinerilor din municipiile Oradea, Salonta, Marghita şi Beiuş cu privire la tendinţele actuale şi oportunităţile de pe piaţa muncii", de data aceasta proiectul a fost depus de Asociaţia Pro Viitor Bratca, fondată de Ana Maria Tiron (apropiată a lui Ioan Mang, angajată la fostul birou senatorial, iar în prezent la cabinetul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean), şi condusă acum de un alt tânăr PSD-ist, Marius Sticlaru. Fireşte, ca în cazul asociaţiei din Oradea, nici fosta preşedintă, nici actualul şef al asociaţiei din Bratca n-au vrut să furnizeze informaţii despre activitatea ONG-ului.

"Eu le-am cerut tinerilor..."

Abordat de BIHOREANUL, preşedintele PSD Bihor s-a arătat extrem de iritat de tema discuţiei, ţinând să precizeze, de la început, că nici tinerii colegi de partid şi nici el nu au încălcat vreo lege. "Nu am făcut parte din comisia Consiliului Local, şi nici din cea a Ministerului care aprobă proiectele", a spus Ioan Mang, admiţând, totuşi, că organizaţiile Pro Viitor au fost înfiinţate cu binecuvântarea şi chiar la iniţiativa sa.

"Eu le-am cerut tinerilor şi primarilor partidului să-şi facă asociaţii şi fundaţii, pentru că e singura modalitate de a organiza acţiuni pe care nu le poate desfăşura partidul, din donaţiile de 2% din impozitul pe venitul global şi din subvenţii de la consilii. Chiar sunt nemulţumit că nu avem în fiecare unitate administrativ-teritorială propriile ONG-uri", a spus Mang, fără a preciza în câte alte oraşe şi comune mai există "pui" ai Asociaţiei Pro Viitor.

În ce priveşte faptul că cea mai mare parte din banii deja "absorbiţi" de asociaţia din Oradea au ajuns la propria tipografie, politicianul susţine că nu are nicio vină, ba din contră, poate are chiar un merit. "Am cedat 40% din acţiunile GrafX unui angajat care se ocupă de administrarea tipografiei, iar restul de 60% aparţin soţiei, fiicei şi fiului meu", a ţinut să sublinieze Mang, adăugând că Pro Viitor a apelat la serviciile firmei "probabil pentru că are cele mai mici preţuri". O fi, dar la cât de mult au dat contribuabilii pe afişe şi pliante de care nici nu-şi mai amintesc, în mod sigur sunt, totuşi, foarte scumpe...


ISTORIE GREA
Scandaluri cu ONG-uri de partid

De-a lungul anilor, BIHOREANUL a identificat mai multe asociaţii şi fundaţii aflate sub tutelă politică şi preocupate nu de problemele comunităţii, ci de propria prosperitate.

Un asemenea caz datează din 2006, când actualul senator UDMR Rozalia Biro, pe atunci viceprimar, semna contractul de închiriere a clădirii fostei Biblioteci CFR din strada Republicii către Fundaţia Partium, a cărei membră fondatoare era, faptă pentru care în 2011 ANI a declarat-o în conflict de interese şi a sesizat DNA, care o cercetează pentru abuz în serviciu.

În 2008, BIHOREANUL a descoperit că în plină campanie pentru alegerile locale, Asociaţia Pro Social-Democraţia, înfiinţată de liderii PDL, a primit o sponsorizare de 30.000 lei de la Compania de Apă, pentru "conştientizarea cetăţenilor şi mediatizarea problemelor de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi a apei în municipiul Oradea", fără însă ca ONG-ul să poată prezenta măcar dovada unei singure activităţi desfăşurate în acest scop.

Nici liberalii nu au rezistat tentaţiilor, în 2010 o fundaţie apropiată PNL Bihor, Alternative, primind 90.000 lei de la Consiliul Local pentru organizarea StudFest, pe durata a cinci zile, festivalul studenţesc dovedindu-se însă un eşec.

Anul trecut, pentru a stopa învârtelile, la propunerea primarului Ilie Bolojan, Consiliul Local a hotărât ca pe viitor să nu mai aloce finanţări pentru ONG-uri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
61 Comentarii
replica la replicantii pro Mang PLAGIATORUL
@gogu mi-am scris numele adevarat de multe ori pe forumul Ebihoreanul.@C@risc stai deoparte si vezi de treaba ta sau ai fost platit postac de partid PeSZeDe Bihor ca sa ridici in slavi pe Mang PLAGIATORUL?:))=))UN` preten`(dusman) al PLAGIATORULUI Mang Ioan este si @Romanul Simplu membru simplu PSD Bihor care nu uita cum i-a aruncat carnetul de partid PSD pe masa asemeni unui cersetor ceva de genul `` na bah si tie carnet PSD ! Asa se face ?Simplul membru militant PSD este baza partidului nu el un lider` aristocrat PSD` care si-a cumparat toate functiile cu bani.Ehh acum se platesc politele neplatite ,NU vreau NIMIC , numai sa disturug credibilitatea PSD Bihor si a liderului Mang Ioan PLAGIATORUL pt ca NU NE REPREZINTA pe simpli membri adevarati PSD militanti social democrati adevarati , social democratia inseamna EGALITATE, ECHITATE , ECHILIBRU , DREPTATE SOCIALA si NU nepotism , afaceri cu statul ,interese personale , profit cu orice mijloace , asta este politica social democrata a lui Ioan Mang PLAGIATORULex(crocul ) senator PSD presedinte reales(prin forta si santaj) PSD Bihor. .Hai SICTIR da-l drecului cu poupincuristi lui !:))=)) ! Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 01 August 2013, 07:29 de Romanul Simplu
EMILIA
Familia Mang este o familie minunata! Ma bucur ca am avut ocazia sa ii cunosc.
Postat 31 Iulie 2013, 15:22 de EMILIA
replica la articoul lPLAGIATORULUI
Iarasi vorbeste PLAGIATORUL Ioan Mang ex(croc ) senator PSD presedintele filialei PSD Bihor reales ` legitim ` (sub amenintarea fortei 0 de catre pioporul PSD din Bihor)Felicitari avem conducatorul pe care-l meritam!:))=))ADEVAR si DREPTATE inainte de toate a facut de rusine organizatia PSD Bihor pe care o conduce cu scandalul Plagaitului+ demisia din functia de ministru al invatamantului , si atunci sa ne intrebam bihorenii , dece am ramas pe dinafara la regionalizare si Bihorul respectiv Oradea sa nu fie capitala regionala de regiune ? Iar Clujul sa fie capitala de regiune!Pentru ca PSD Bihor este condus de un PLAGIATORULIoan Mang , iar premierul PSD Victor Viorel Ponta nu mai vrea ca sa-si aduca aminte si sa fie in prima pagina apresei cu scandalul plagiatuluica si el este plagiator3 ani de studii se gasesc in Franta la Paris , si din clasa Xi sare direct in anul3 la Drept asa ca c, asa ca popor PSD Bihor aveti conducatorul pe care-l meritatiSICTIR da-l dreacului de PLAGIATORUL Ioan Mang ex(crocul )senator PSD presedinte PSD Bihor, vice presedinte Consiliu judetean Bihor( functioa asta si-a cumparat-o asa ca si pe celellalte)!:))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 31 Iulie 2013, 09:40 de Romanul Simplu
DANA
Ana este un * pe care Mang il tine pe langa el pentru ca ii face jocul ,se da barbat cu ea (...) dar cum ati scris voi in articol este o sugativa si acest lucru il stie face cel mai bine.Sugativa sa o tina tot asa ca va ajunge vai de mama ei de mana cu echipa de profesionisti pe care ea a sustinut-o in fata lui Mang si el chiar este incantata cu o asa echipa.
Postat 27 Iulie 2013, 23:30 de DANA
cap de cal
Vladimir!!!! Mai intai invata tu ce inseamna rusine si frustrare apoi da-ti cu parerea. Vladimir tu esti frustrata de Ana care nu stie ce inseamna rusinea iar frustrarea o simte pana in creierul ei mare cat nuca . Va doare ,te doare ,sa va doara voi ati dorit asa ,de acum vor incepe durerile tale Anuta
Postat 27 Iulie 2013, 17:46 de cap de cal
Nu va luati dupa ei
Nu va luati dupa ei, niste frustrati !!! Si pentru cine a comandat si pentru cine a scris articolul un singur cuvant : rusine '!!!
Postat 27 Iulie 2013, 15:37 de Vladimir
COMENTATOR
Oameni buni ce aveti cu Dnul Mang,cu dnul presedinte,el a promovat ceea ce considera el si Anuta valoare .Ce stiti voi despre valoare de sunteti asa iritati ???Uitati-va ce directori a promovat ,ce doamne cu experienta politica si voi nu stiti numai sa comentati!!!!!!!!!!!! Anuta munceste pe branci si voi ce faceti o criticati?Dar de ce sunteti rai ?Fara ea moare partidul mai terminati oameni rai ce sunteti .Ea reprezinta valoarea si frumusetea feminina urmatii exemplul nu o mai faceti SUGATIVA ci SUGACEA.
Postat 26 Iulie 2013, 16:52 de COMENTATOR
cititor
Da are dreptate cel semnat SPECTATOR toti vorbiti pe la colturi sI NU AVETI CURAJ SA SPUNETI IN FATA NIMANUI NIMIC,se numeste lasitate. va lasati descrisi dupa imginatia * ,DUPA IMAGINATIA NULITATILOR DIN PARTID.Toti oamenii de valoare din partid au fost marginalizati ,oare de ce ,??? Dar acest lucru este bun ca s-au unit mintile luminate . vor vedea nulitatile rezultatele muncii lor in frunte cu * si cu dna cu 5 membrii de la Campani.Se vor alia probabil si cu perdantii din Bins (* are multi simpatizanti acolo , ) alte vedete ,dar prefer sa nu le fac reclama se stiu ei.Da frumoasa echipa si de valoare are Psd Bihor. Toti cei ce ii pupa Anei si lui Manglito stiti voi ce ,nu vorbim urat ca suntem copii cuminti pana la alegeri.Felicitari celui care stie sa adune valorile din partid in jurul lui,lasati-l pe Mang cu ai lui,oameni minunati, voi vedeti-va de ale voastre sunt ani care nu se mai intorc nu va irositi timpul stand in jurul acestor nulitati,mai trimiteti si catva ungurasi sa-i adopte partidul si totul este complet.Analizati caracterul celor din echipa lui Mang si faptele lor si veti intelege dE CE AMARATA ASTA DE TARA MERGEA ASA CUM MERGE.
Postat 26 Iulie 2013, 16:30 de cititor
:)))))))))
Ce comentarii de 2 bani de la oameni limitati! :)))))))()
Postat 26 Iulie 2013, 09:48 de astazi
:)))))))))
Buna dimineata tuturor! :)))))
Postat 26 Iulie 2013, 09:46 de astazi
problema noastra
Mult patos, mult prea mult patos in toate postarile de aici. Nu stiu cat de implicat e Roman in toate chestiile astea si nu cred ca singurul care posteaza aici e consilierul lui (grasul cu care il vezi de cele mai multe ori? ca nu mi-e foarte clar) pentru ca nemultumirea e mare si noi toti preferam sa il lasam pe Roman sa-si rupa gatul in vreme ce noi doar sosotim pe la colturi. Luciane (banuiesc ca tu esti \"Un ungur\") te stiu baiat destept poate ar fi bine sa iei pulsul organizatiilor asa cum trebuie si sa-i spui si domnului presedinte care este realitatea. Nemultumirea e mare dar nimeni nu are curajul sa spuna nimic. Am fost delegat la Consiliul Judetean, m-am conformat indicatiilor primite inainte de Consiliu, si eu am impartit hartii ca sa stie lumea pe cine sa taie dintre vicepresedinti dupa care nu am dorimt doua nopti pentru ca nu sunt genul care sa umble cu astfel de porcarii insa vreau si eu sa ajung la pensie linistit, am familie si copii, unul lucreaza la stat si nu vreau sa aiba probleme de aceea am tacut desi nu ma mandresc cu asta. Fac din nou apel la tine Luciane, esti baiat capabil fa ceva, nu pentru Roman si conilierul lui ci pentru noi toti pentru PSD Bihor.
Postat 26 Iulie 2013, 05:15 de rogerius
schimbare
circula un zvon prin capitala cum ca,sustinut puternic de un bihoreano-american,din octombrie,noul presedinte(interimar)al psd-ului bihor va fi senatorul bodog.faceti pariurile,va rog!
Postat 25 Iulie 2013, 23:11 de nostradamus
dati-l afara
cand vad cate rele a facut roman partidului,cum spuneti ca si-a terminat studiile si multe altele ma intre4b de ce nu-l dati afara din partid,mai ales daca si din punct de vedere politic este terminat,excludeti-l!aveti atatea tinere sperante,fara a mai vorbi de ana de a carui "valoare"sau spus atatea,o aveti pe deosebita oratoare si organizatoare din zona steiului(ORGANIZATIE CU 5 MEMBRI LA CAMPANI SI 30 DE VOTURI PRETIOASE ADUSE DE DANSA DIN COM NATALA PTR FUNCTIA DE CONSILIER JUDETEAN}aveti o alta speranta in zona popestiului,un extraordinar om de afaceri si spirit antreprenorial deosebit(FIRMA IN FALIMENT SI PLIN DE DATORII)sa nu uitam eminenta cenusie,george,cel care la facut primar pe horga(asa zice el),o mare speranta si in anii 96-98 a taranistilor si coparticipant la spargerea sediului PSD in 1998 si sa nu-l uitam pe omul cu "greutate"din partid,muresan,care suparat pe paznicul de la strand a plecat tocmai in cipru sa se scalde>SUPER ECHIPA!!!!!!!
Postat 25 Iulie 2013, 23:01 de spectator
Mai este peste la Cefa????
Ma intreb si eu pe aici, oare cum a trecut Roman examenele la Facultatea de Sociologie? Mai este peste in lacurile de la Cefa sau l-a dus tot la profesori ca sa il treaca? :))))))))))))))))))))))))))
Postat 25 Iulie 2013, 21:17 de Greti
o parere
Citeam cu placere articolele voastre dar este inadmisibil sa permiteti acest e comentarii cu limbaj obscen la limita cea mai de jos posibila.Nu cred ca prin permiterea acestor comentarii o sa creasca numarul de cititori ai site-ului.Cred ca s-au depasit limitele si ar fi cazul sa blocati si sa stergeti comentariile mizerabile.Am cautat si alte ziare online si nu am gasit un asemenea limbaj obscen pe nici un astfel de ziar.In rest va doresc : Sa traiti bine !!!
Postat 25 Iulie 2013, 19:05 de oradeanul informat
Sa va fie rusine!
Ce sa demonstrati domnule deputat?! Cum ati pierdut in comuna dvs de la 6 consilieri la 1 sau 2? Sau cum v-ati pus sotia sa candideze ca nimeni din organizatie nu dorea?Astea?! Ca politic sunteti egal cu zero, asta ati demonstrat-o si o demonstrati in fiecare zi!
Postat 25 Iulie 2013, 17:19 de Un ungur
Sa va fie rusine!
O sa dati in hepatita de la atatea frustrari! Domnule deputat Roman Ioan mie personal mi-ati spus frustrarile dvs la adresa Anei si ca dvs i-ati facut acea balada. Terminati cu prostiile si faceti-va treaba ca si deputat. Nu va mai puneti nespalatul de consilier sa comenteze pe aici si sa atace colegii de partid,cu minciuni sau poate chiar dvs comentati. Colegii din partid v-au demonstrat prin vot ca nu mai doresc sa va aiba in fruntea partidului, 4 ani doar cu mizerii v-ati ocupat si observ ca o faceti si acum. Daca numaram voturile PSD-uluide pe zona maghiara probabil sunt mai multe ca in zona pe care ati candidat dvs! Ar trebui sa ii multumiti in fiecare zi domnului presedinte ca v-a dat voie sa candidati pe listele USL-ului din partea PSD-ului. Sa va fie rusine!
Postat 25 Iulie 2013, 17:12 de Un ungur
Bravo Ana
Bravo Ana, tine-o tot asa!!!!
Postat 25 Iulie 2013, 17:02 de Cata
Mai informati-va
In cea de-a doua fotografie nu apare nicidecum "tipografia", acea cladire nu este tipografia... Asa ca mai informati-va putin inainte sa postati poze sau sa scrieti "texte" imbecile ! Hai pa !
Postat 25 Iulie 2013, 14:48 de Trilulilu
FRUSTRATA
Mai Iulia Bucuresti,dupa mintea ta in partid nu mai activeaza nimeni ,toti dorm ,rezultate nu are nimeni pe nici o linie ,numai Ana,totul se va sfarsi fara Ana .Esti o sugativa si probabil tu Ana scrii despre tine, dupa cum te cunosc toti,asa cred ca se intampla.Daniela Lazea,esti perechea Anei din poze cred,in curand iti vom vedea si fata,stai linistita,inceputul a fost greu,avem timp pentru voi echipa de fetite ieftine si muncitoare. Noi lucram chiar nu dormim ,va vom demonstra ca noi nu sintem sucaci ca voi,si chiare nu trebuie sa fim ca sa putem munci si sa se vada rezultatele.Care este zona unde sugativa a muncit si castigat ?iti spun eu acolo unde sunt cei mai puternici primari PSD,de ce nu a mers la Marghita ,Sacuieni sau Bins ?sa vedem ce facea sugacea Ana. Poate ii da data viitoare ocazia Mang,daca nu o avansezi tu la Bucuresti fiind asa capabila,sau esti mai puternica ca Mang si reusesti sa o fixezi pe un post mai bun decat cel de paznic la sugel.Cea mai frustrata este ea,cui sa dea cu flitul?ea este o nimeni ,cine dracu o mai baga in seama in afara de voi ziaristii si sugacii.
Postat 25 Iulie 2013, 14:13 de FRUSTRATA
Articol comandat
Nu pot sa inteleg cum de ati devenit o redactie si un ziar la comanda. O redactie de ”casa”. Nimic din ce scrieti nu mai sunt anchete impartiale. Toate au devenit anchete partinice. ma intreb cati bani primiti sau ce favoruri primiti in schimbul a ceea ce scrieti? Pacat. Candva acest ziar (inainte de 2008) mai scria si articole independente foarte bine argumentate, unde era prezentata situatia asa cum este, fara montaje (daca tot ati scris despre bani acrodati ONG-urilor trebuia sa le mentionati pe toate, ca sa stie tot poporul despre banii care sunt directionati catre activitati sociale). Acum din pacate deontologia a fost uitata, banii si interesele sunt mai importante. Nu mai reprezentati un reper moral, si nici un ziar formator de opinie. Pacat,
Postat 25 Iulie 2013, 13:10 de Deontologie
Flit
Probabil fata v-a dat cu flit de aia sunteti frustrati si tot postati pe aici! Bravo Ana!
Postat 25 Iulie 2013, 10:51 de Flori
Prostii prosti asteapta
Prostii prosti asteapta! Asteptati-va untre voi!
Postat 25 Iulie 2013, 10:44 de Dan
Ieftina si buna?
Vestea proasta este ca, oricate scandaluri ar provoca si oricat ar strica imaginea partidului, tot nu veti scapa prea curand de Anuta! E de neinlocuit si e ieftina, doua mari calitati...
Postat 25 Iulie 2013, 10:27 de Forever Anuta
asteptam noi dezvaluiri
Hopaaa! Si-a pus Sugativa prietenele sa bage comentarii pozitive despre ea ! Asteptam si postacii de partid sa-si faca treaba ca sa acopere mai bine dezvaluirile bihoreanului. Oricati "prieteni" si-ar trimite la inaintare, doua lucruri sunt clare: proiectele au fost castigate strict politic nu pentru calitatea lor, si fata nu poate justifica ce a facut cu banii. In rest asteptam noi dezvaluiri din partea presei, ca ea s-a dezvaluit deja, prietenii si mai ales prietenele stiu de ce...
Postat 25 Iulie 2013, 09:29 de fatza de cal
Jalnic cris
Draga jurnalist, stiu ca nu prea mergi la teatru, dar cateva cuvinte despre cum sifoneaza fundatia betovului banii puteai zice. Sau acolo am uitat ca nu ai voie. In rest niste frustrati ataca o fatuta ca sa ajunga la Mang. Josnic si fara niciun argument din cate am citit. Care e acuza ???
Postat 25 Iulie 2013, 09:27 de Ionut
Minciuni
Lucrez cu Ana de aproape 5 ani pe partea de secretariat si e deranjant sa citesti asemenea prostii si minciuni la adresa unui om care imi face treaba cat poate de bine profesional. Inainte sa ajunga ea la partid nu existau evidente a membrilor, nimeni nu era de gasit pentru a putea transmite informatii, documentele pe care le ceream ajungeau dupa saptamani de intarziere. E adevarat, Ana e o persoana directa si poate asta deranjeaza pe unii. Aia daca erau in Bucuresti nu rezistau mult pentru ca asa e normal sa fi. Ati incercat sa veniti si pe la noi cu diverse minciuni dar voi nu ati demonstrat nimic nici macar pe acele comune pe care ati condidat! Comparati rezultatele obtinute de Ana cu echipa de pe zona ei cu rezultatele dvs si se va vedea ca e cu mult peste! E o persoana foarte bine organizata si cu viziune ceea ce multi nu prea stiti ce inseamna! Sanatate multa Ana si putere de munca pe mai departe, ne asteapta un an foarte greu!
Postat 25 Iulie 2013, 08:47 de Iulia Bucuresti
Prosti multi=coleg, profesor
Acum apare si un profesor? :)))) Ar trebui sa scrie profesorii adevarati cum eram doar cate 10 studenti la cursuri si Ana era unul dintre ei! Noi nu am stiut, ca multi dintre voi, ce inseamna sa dai spaga pentru un examen. Dar cu prosti ca voi nu are rost sa isi puna nimeni mintea. Ia mai lasati tampeniile si uitati-va in ograda voastra, corigenti si oameni care v-ati terminat studiile asa cum ii acuzati pe altii.
Postat 25 Iulie 2013, 08:29 de Daniela Lazea
sugative udmr vs sugative psd
E care pe care.
Postat 25 Iulie 2013, 08:08 de bani publici
sugative
banul sa iasa, sugativele sa traiasca !
Postat 25 Iulie 2013, 08:06 de trupa lui ilici
nu se stie niciodata ce si cum...
cine-i sugativa ? blonda sau mang ?
Postat 25 Iulie 2013, 08:01 de nedumerit
Luci, doar atât?
Luci, am să-ţi răspund pentru comentariul pe care-l semnezi "Pavel". Ce naiba, chiar nu-mi recunoşti stilul?Măi, Nelu Roman cântă, textierul sunt eu. Voi aveţi o obsesie, cred că a venit momentul să mergeţi mai departe că sunteţi ridicoli. Plouă afară, Roman e de vină; e caniculă, Roman e de vină; Ana e o nesuferită pe care toţi o tolerează pentru a-i face pe plac preşedintelui, tot Roman e de vină. Vezi că a fost un accident pe o autostradă din Spania, un cutremur în China, şi acum aud de ceva tren deraiat. Fii atent ce prostii face nenorocitul ăsta de Roman. Pe el!
Postat 25 Iulie 2013, 07:01 de acelaşi poet
Ana e mai smechera k toti
Ana e fata smechera, mai smechera k toti. Nu va temeti nu cumpara haine naspa k are pe ce. zice economist k de ce nu mai e Chivari trezorier? k asa a vrut Ana ca Chivari a inceput sa vada k banii nu prea se justifica la cheltuire iar chitantierul partidului e legat de poseta lu Ana. nu mai spun de banii din campania electorala k nu stie nimeni cum so cheltuit atat spor de bani, amu numa daca nu minte un asfaltator care sa lauda k o dat 40 de mii, un transportator care jura k si el o pus 10 mii la bataie, un constructor de la care or mai venit 40 de mii tati euroi. deci Ana desi nu stie sa se imbrace foloseste haine de calitate k are de unde, plateste prostimea. la deplasarile ei la Bucale..... o mie de lei pe zi e putin
Postat 25 Iulie 2013, 04:27 de rogerius
AMARATA
CENZURAT
Postat 25 Iulie 2013, 01:22 de oradean
Prietenii sunt alaturi de tine
Ana sanatoasa sa fi si sa ramai aceiasi persoana sincera si corecta asa cum te-am cunoscut. Oricine si-ar dori sa aibe o asa prietena in preajma, o persoana care stie cu adevarat ce inseamna o prietenie, respectul si bunul simt. si o persoana care spune lucrurilor pe nume. Toate astea probabil deranjeaza pentru ca in ziua de azi tot mai putina lume le are. Chiar daca nu esti nascuta in Bh, noi prietenii tai suntem alaturi de tine si mereu te vei putea baza pe noi. Exista cineva sus care are grija de noi, de toti!
Postat 25 Iulie 2013, 00:35 de Daniela Lazea
Ana si-a terminat facultatea la zi
:))) Am fost 5 ani colega cu Ana si ma deranjeaza sa vad asemenea mizerii scrise la adresa unui om corect si cinstit care e atacata din cauza ca multi mananca * in politica. Ne-am terminat facultatea la zi unde am mers la cursuri, laboratoare si am dat examenele fara sa platim sau sa folosim alte metode. Ca altii si-au terminat studiile in alte feluri ii priveste, nu toata lumea e la fel! Cine o cunoaste pe Ana stie ca e fata foarte ok ,cu mult bun simt si cu cei 7 ani de acasa, lucruri pe care multi din cei care ati postat aici nu le aveti, Sper sa nu dea importanta prostiilor care se scriu aici!
Postat 25 Iulie 2013, 00:15 de Daniela Lazea
bani pt ONGuri
Despre StudFest se pot spune multe, mai putin ca a fost un esec. Am fost la o multime din activitatile festivalului si e pacat ca a murit imediat dupa prima editie. Mai demult, culmea, pe vremea lui Filip, era o comisie externa dar neremunerata care evalua si aproba proiectele pentru ONG-uri, comisie din care faceau parte in principal oameni din ONGurile reale dar si consilieri locali. Domnul Delorean era nemultumit pentru ca proiectele proaste cu dedicatie spre partide picau la evaluare. Asa ca s-a schimbat HCLul si dupa 2 ani fara scandaluri dar cu proiecte de succes, decizia pe banii dedicati ONGurilor s-a mutat intr-o structura politizata. Iata rezultatele !
Postat 25 Iulie 2013, 00:03 de Cristi
Minciuni
Domnule Abrudan (Cris Adrian) m-ati sunat si v-am spus la telefon ca nu am nici o implicare in Asociatia Pro Viitor, ca nu sunt membru. De ce ati mentionat numele meu in acest articol? De ce umblati cu minciuni?
Postat 25 Iulie 2013, 00:01 de Anca
parasuta
CENZURAT
Postat 24 Iulie 2013, 23:58 de coleg
acelasi poet=Roman Ioan Sorin
Atat poate un "domn deputat" ! Frustratule!
Postat 24 Iulie 2013, 23:57 de Pavel
Simplu de rezolvat
Ar trebui modificata legea asociatiilor si fundatiilor, in sensul in care nu pot fi fondatori sau membri ai ONG-urilor persoanele care sunt, in acelasi timp, membri in partide politice. Pe cale de consecinta nici invers, ca sa nu amestecam societatea civila cu politica si nici politicile publice cu excrocheriile de partid. Penibile explicatii mai are Mang.
Postat 24 Iulie 2013, 19:55 de Popicul
Măsura primarului e degetul sus
Bolojan nu mai vrea bani la ONG-urile maghiare, nu la cele apropiate de PNL. Asa ca nu trebuie confundate masurile cu pasii facuti.
Postat 24 Iulie 2013, 19:47 de Juji
Blonda din poză e de la fundaţie?
...
Postat 24 Iulie 2013, 19:44 de Carp III
Anabella noastră...
...nu numai că e sugativă, dar e și sifonară! Iar pentru asta tot partidu o iubește și o preaslăvește! Este un personaj trist care face foarte mult rău organizatiei. Dar pozele celea deocheate, de prin hoteluri bucurestene adunate, cu ea dezlantuidu-se in compania altor june cand le veti publica? Tot poporu pesedist asteapta cu sufletul la gura! Un grup de fani Anabella26
Postat 24 Iulie 2013, 19:20 de Capula partid
pt. toti PD-istiii
Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu spune ca noua atitudine a presedintelui Traian Basescu, de confruntare cu guvernul USL, ar putea duce la cresterea costurilor politice, astfel incat seful statului sa fie suspendat a treia oara. "Coabitarea s-a asezat in alta forma. Forma e "unul latra, unul trece" (...)sunt foarte de acord ca la inceput costurile suspendarii erau mai mari, cu deranjul, acum costurile deranjului facut de personajul acesta (Traian Basescu - n.red) devin din ce in ce mai mari, astfel incat s-ar putea ca, pe traseu, sa fie aproape obligatoriu sa-l suspendam", a spus fostul ministru al Culturii, pentru Ziare.com. El a recunoscut insa ca nu exista o "masa critica" in USL, deoarece, in momentul asta, exista un echilibru. "Nu exista o masa critica. Pana acum costurile sunt relative egale, dar, pe parcurs, costurile s-ar putea sa fie din ce in ce mai mari. Situatia de la Transporturi (unde Basescu nu a numit ministrul propus si l-a lasat interimar pe Ponta -n.red) e un exemplu, sunt niste costuri foarte mari pe care ni le pune in carca. Daca incerci sa faci ceva, el te incurca, deja a trecut pe pozitia asta. Pana acum se prefacea ca ne lasa in pace. Tema lui e sa ne incurce, ca are si partid. El e in opozitie, dar in pozitia lui ar trebui sa nu fii in opozitie", a mai comentat Mircea Diaconu. Diaconu e al doilea vicepresedinte al PNL care se pronunta pentru o noua suspendare a lui Traian Basescu, dupa ce Sorin Frunzaverde a cerut acelasi lucru. Ponta: Il ignor pe Basescu, eu respect pactul de coabitare, el nu o mai face Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca el va continua sa respecte acordul de colaborare institutionala incheiat cu presedintele Traian Basescu. Ponta a adaugat, insa, ca seful statului nu a mai respectat intelegerea, nefiind insa nici prima si nici ultima data cand acesta nu isi respecta cuvantul. El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti daca pactul de coabitare semnat cu presedintele mai este in vigoare in acest moment. "Acel acord de colaborare institutionala, in ceea ce ma priveste, eu sunt foarte hotarat sa imi respect obligatiile care imi revin. Din punctul de vedere al presedintelui, e foarte clar ca nu, domnia sa nu l-a mai respectat si, ma rog, nu ar fi nici prima si nici ultima data cand nu isi respecta un cuvant dat", a spus Ponta. Declaratiile premierului survin dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, ca va lua in 23 august o decizie definitiva privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, explicand ca lipsa sa de incredere in Ovidiu Silaghi este urmare a performantei acestuia la Ministerul Transporturilor, cand nu s-a evidentiat cu nimic, a fost "un fel de apa sfintita", adica nici nu a miscat ceva, nici nu s-a opus la ceva. El a mai afirmat ca anuntul Guvernului ca trebuie asteptat avizul Consiliului Concurentei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfa este o "intoxicare si o minciuna".
Postat 24 Iulie 2013, 17:31 de vaka milka
pe umeri pletele-i curg rau
de ce a fost schimbat chivari din functia de trezorier?unde sunt zecile de chitantiere impartite de anuta?unde sunt sponsorizarile primite in campaniile electorale?
Postat 24 Iulie 2013, 17:17 de economist
pentur EA
După ce am înregistrat un binemeritat succes cu Balada Anei, din ciclul “Cântece pentru ea” vă prezentăm astăzi o adaptare după o mult îndrăgită piesă (până au început să se facă aluzii subtile şi nimeni nu mai pomenea de meodia în cauză) “Ană, zorile se varsă”. Noua piesa se cheamă: “Du-te fă, să nu te vadă nimeni”. Ană, zorile se varsă,/ Vreme-ar fi să mergi acasă/ În Bistriţa ta natală,/ Ană, fată de la ţară./ Ană, io te ştiu prea bine,/ Ştiu cum fierb dracii în tine/ Calci orice îţi iese-n faţă / Ană smeardă şi scorţoasă./ Ană, tu ştii suge bine, (bani, nu vă gândiţi la prostii) / De la stat de la oricine/ Dă-i în colo bani să iasă/ Ană secretara noastră./
Postat 24 Iulie 2013, 16:59 de acelaşi poet
si ce?
numai fumigene stiu astia de la pdl sa arunce. Trebuie sa se bage ei in seama cu ceva.
Postat 24 Iulie 2013, 16:13 de romanul
Restul?
De ce nu se vorbeste despre sugativa de la ARR sau OJPC sau garda financiara? Astea sunt adevaratele sugative. De ce nu este un articol echilibrat si se mentioneaza toate ONG-urile si ce bani au primit de la consiliul local, judetean si institutii de stat? Sau acest articol vine la comanda cansi raspuns la declarstiile lui Avrigeanu (socrul) de saptamana trecuta?
Postat 24 Iulie 2013, 14:49 de eu
HOROR
Voi screieti ca este nobil sa ocrotesti caini fara stapani ,asta face Mang ocroteste caini fara stapan si ii asmnuta pe altii,Ana deputata este un exemplu ,ea este un caine fara stapan,dar mai puneti si alte imagi pe prima pagina mai bucurati privirile cititorilor ea este horor,stricati imaginea cainilor fara stapan ,in afara de Mang ,nici cel cu coarne nu ar tine-o langa el ,este proasta de bubuie ,uitativ-a ce craci are, au crescut in pustietate ,mintea este cat nuca,frumoasa ca muma padurii,face reclama proasta femeilor din tara asta.S-au va roaga sa-i faceti reclama ?pacat incercati cu alte imagini speriati cititorii.
Postat 24 Iulie 2013, 14:35 de CITITOR
Si la ce v-ati fi asteptat ?!?
Pai sunt la putere, au o istorie cunoscuta si se trag din pcr. Care-i problema ? Credeati ca vine sfantul duh sa conduca tara ? Aceleasi gunoaie, aceiasi infractori, plagiatori, ce nu e clar ? Incepand cu retardul Pop, provenit dintr-o familie de escroci si drogati (nici Dumnezeu nu stie cum de a ajuns pe asa o functie) si continuand cu restul figurantilor. O mana de tarani borfasi care-si impart banii cum vor, ca doar cine i-o controla ? Dumnezeu e in vacanta, justitia nu exista, restu-s glume proaste.
Postat 24 Iulie 2013, 13:25 de Sile
UNDE sunt banii???
Ana Deputata sa spuna ce a facut cu banii, sa vedem si noi ca proiectele ei marete chiar s-au facut! Domnii ziaristi sa verifice cum cheltuie si banii partidului ca s-ar putea sa gaseasca si acolo mari surprize. Hai noroc si pita unsa!
Postat 24 Iulie 2013, 13:16 de Pita Unsa
Penibil "JURNALIST"
In primul rand, nici macar NU sunt membru PSD, nu am fost si nici nu voi fi, in al doilea rand, repet pentru a nu stiu cata oara ca nu sunt membru fondator sau presedinte! Dar ce sa facem, daca atata va duce capul....asta e! Nu am studiat stiintele comuncarii, dar atata stiu si eu ca inainte de a scrie ceva, omul trebuie sa se documenteze din cel putin 3 surse credibile. Domnul Cris, se vede ca nu are habar. E frumos sa scrii povesti.
Postat 24 Iulie 2013, 12:52 de Anca
sugativa
CENZURAT
Postat 24 Iulie 2013, 10:35 de bella
De Vulcu si D'art nimic?
Toate bune si frumoase, daaar, de Asociatia D'art a domnului Vulcu, consilier PNL, director al Teatrului Regina Maria care incaseaza an de an toti banii pe cultura nu ziceti nimic? Probabil cotizeaza prea bine sa il deranjati! Ati putea face cateva investigatii si acolo totusi!
Postat 24 Iulie 2013, 10:11 de Brelocu
esti prost Vali - asta e ce c onteaza
Partidul Mişcarea Populară, pus pe picioare de fundaţia omonimă - creaţie politică asumată a preşedintelui Traian Băsescu -, şi-a anunţat marţi înscrierea la tribunal şi ieşirea la rampă, cu obiectivul declarat de a participa la europarlamentare în 2014. Până la congresul din toamnă, la vârful partidului, au fost instalaţi trei foşti lideri ai PDL - deputatul Eugen Tomac, ca preşedinte interimar, secondat de foştii miniştri Theodor Baconschi şi Cristian Petrescu - şi alţi câţiva apropiaţi ai acestuia în vremurile relaţiilor bune ale democrat-liberalilor cu Băsescu: Adrian Papahagi, fost candidat ARD la Cluj-Napoca şi Dragoş Ciuparu, fost secretar de stat pentru cercetare în timpul Guvernului Boc. "Dacă ieri s-a născut un viitor rege, astăzi s-a născut partidul Mişcarea Populară. Ca părinţi fondatori ai partidului, suntem foarte fericiţi. Îi dorim să crească, precum Făt-Frumos din poveste, într-un an cât alţii în 23 de ani şi le predăm ştafeta dorindu-le să readucă dreapta la putere în România", i-a făcut intrarea Marian Preda, preşedintele fundaţiei omonime, înfiinţate de consilierii de la Cotroceni în martie. Legătura cu Traian Băsescu a partidului, deşi preşedintele nu-i va fi oficial membru, a fost făcută deschis de liderii acestuia, încă din start. "Suntem şi rămânem partenerii preşedintelui României", a spus Eugen Tomac, arătând că "împreună cu Fundaţia vom merge în toată ţara". Dacă la lansarea ONG--ului consilierii lui Băsescu făcuseră un steag din principiul acceptării în Fundaţie doar a membrilor apolitici, excluzânjd ferm traseiştii, în cazul noii formaţiuni a lui Tomac interdicţia a dispărut, primul exemplu fiind chiar şefii formaţiunii. "Veţi regăsi în rândurile noastre şi oameni care poate au renunţat la alte partide. Acea interdicţie era pentru Fundaţie, nicidecum pentru partid. Cel mai important pentru noi este voinţa de a le reda românilor încrederea că există o alternativă", s-a justificat liderul Mişcării Populare. Că Fundaţia şi partidul vor merge mână în mână admite şi Marian Preda. "Fundaţia va sta alături de partid prin poziţii publice, prin oameni de calitate pe care îi va pune la dispoziţia partidului. Atunci când partidul va creşte, Fundaţia va fi turnul de veghe", susţine preşedintele ONG-ului în care Băsescu investeşte pentru moemntul ulterior plecării sale de la Cotroceni. Şefii Mişcării Populare se disociază însă de imaginea "de Albă-ca-Zăpada" proiectată de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu în urmă cu mai mulţi ani pentru o formaţiune nouă de dreapta, care urma să se înfiinţeze. "Nu suntem Alba-ca-Zăpada, ăsta nu e mărul vrăjitoarei, nu vă va sta în gât, muşcaţi din noi, face bine şi la sănătate, şi la sănătatea naţiunii", a prezentat Adrian Papahagi sigla noului partid, muşcând el însuşi dintr-un măr verde. Dincolo de recuperarea unui segment din electoratul de dreapta, noul partid prezidenţial şi-a fixat ca ţintă alegătorii cu cetăţenie română din Republica Moldova, dar şi pe cei din diaspora
Postat 24 Iulie 2013, 10:00 de nikki beach
uite unu\' mai fain :)))
Primarul din Ţeţchea, Bujor Chirilă, a fost ales preşedintele Ligii Aleşilor Locali (LAL) din PSD Bihor. Structură în cadrul partidului, Liga reuneşte toţi aleşii locali din PSD Bihor şi are drept scop profesionalizarea lor. Potrivit unui comunicat al PSD Bihor remis marţi, Chirilă a fost ales să exercite funcţia de preşedinte al Ligii pentru un mandat de 4 ani. \"Aflat la cincilea mandat de primar, Bujor Chirilă are experienţa şi calităţile necesare pentru a dinamiza activitatea acestei structuri de partid ce cuprinde toţi aleşii locali ai organizaţiei judeţene a PSD\", se arată în comunicat. În noua calitate, primarul şi-a propus să facă din LAL o structură de bază a partidului bihorean. \"Vreau să aduc mai mult dialog şi să contribui la o mai bună colaborare între aleşii locali ai partidului. Numai aşa cred că vom putea avea mai multă coerenţă şi eficienţă la nivelul activităţilor noastre şi vom reuşi să creştem calitatea serviciilor publice către populaţie\", a precizat el. Liga Aleşilor Locali din PSD Bihor are 290 de membri, printre care 8 consilieri judeţeni (inclusiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang), 15 primari, 19 viceprimari (inclusiv viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureşan), precum şi 248 de consilieri comunali, orăşeneşti şi municipali.
Postat 24 Iulie 2013, 09:59 de vaka milka
haide mai
Da'" ce sa-ti spun...are Mang o figura de fante focos...Romanule Simplu nu faci decat sa-i ridici cota de barbat fatal...auzi tu multi multi coplilasi....hahahahah...Tu abrudane , ia cere-i cota parte din venit, sau ai cerut si ai primit un KKKKAKKKAT......peste ochi....cum si meriti ...
Postat 24 Iulie 2013, 09:30 de eu
Atata poti Cris
Asta e nivelul jurnalistului Cris. Ceva ilegal ai descoperit ? Nu. Ceva ce nu era corect ? Nu. Dar la o comanda trebuie scris ceva. Fara sa vorbim de aluziile rautacioase ce va transforma intr-o gazeta sateasca. Dar asa e cu oamenii slabi, barfesc mult. Sunt curios cand veti avea destul curaj, si independenta financiara, sa atacati faraonul.
Postat 24 Iulie 2013, 09:06 de Vladimir
replica la articol
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita si asa si poporul PSD din Bihor are conducator pe ex(crocul) senator Ioan Mang PLAGIATORUL!:))=))`Un partid social democrat nu-i un partid de sefi si de patronii ci este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ` citat Ion Iliescu.Dar acestia din PSD Bihor in frunte cu PLAGIATORUL Mang Ioan ex(croc )senator PSD lupta pentru beneficiile lui personale si nu pentru cei multi si saraci social democrati adevarati romani simpli bihoreni.Sa ramana in PSD Bihor toti popincuristi lui PLAGIATORUL Mang in frunte cu sotia , amantele lui Mang, copii, bastarzi lui Mang iar pe restul simpli membrii adevarati de PSD Bihor sa-i excluda din partid .NU NE ESTE FRICA de dictatura personala a lui Mang,revolutia talibana continua in PSD Bihor,iar cind vrei sa excluzi un membru PSD spune-i asta in sedinta organizatiei PSD de fata cu el , nu -i spune prin interpusi ``ca ai fost exclus din PSDpt ca incalci statutul PSD cartea de baza a pa. PLAGIATORUL Mang SICTIR da-te dreacu de ``sugativa PSD-ului``PLAGIATORUL Mang Ioan ex (croc)senator PSD:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 24 Iulie 2013, 08:58 de Romanul Simplu
ce bine e când începi săptămâna plăcut
Cel mai urât lucru e să te bucuri de răul cuiva, sunt convins de asta, însă luni dimineaţa am început săptămâna cum nu se poate mai plăcut. Cum să nu te bucuri că-l va ustura curu pe unul care nu precupeţeşte nici un efort să ţi-o tragă. Chestiunea în sine nu reprezintă o noutate pentur mine doar că până acum nimeni nu a avut curajul sau dovezile necesare pentru a o şi face publică. Mai sunt destule, Mang e zbir în PSD deşi face pe blajinul. În ceea ce priveşte preţurile "fără concurenţă" de la tipografia lui (tot a lui rămâne indiferent cum sunt împărţite acţiunile) toţi ştiu că poţi găsi în Oradea cel puţin cinci oferte mai bune însă când e vorba de tipărit ceva mergi la şefu, să nu cumva să-l superi.
Postat 24 Iulie 2013, 08:39 de românul complex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON