URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2022, 17:50

Studenți și profesori ai Facultății de Drept din Oradea au sărbătorit istoria instituției cu dezbateri științifice (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea încheie un an aniversar, în care a celebrat cele trei decenii de la reluarea învățământului juridic în oraș prin organizarea mai multor conferințe în care studenții și profesorii au dezbătut probleme specifice.

Numai în luna decembrie, specialiștii și studenții la Drept au participat la două asemenea evenimente: conferința națională „Administrația publică și contenciosul administrativ. Actualitate și perspective”, ajunsă la a IV-a ediție, și conferința internațională a studenților, masteranzilor și doctoranzilor „Rights and freedoms to be protected in post-modern society” (Drepturi și libertăți protejate în societatea post-modernă), ediția a II-a.

La această din urmă conferință, organizată de Facultatea de Drept din Oradea împreună cu cele din Debrecen, Miskolc și Szeged (Ungaria), Lviv (Ucraina), Palermo (Italia), Reims Champagne-Ardenne (Franța) și Salermo (Italia), au participat, online, peste 60 de studenți, masteranzi și doctoranzi de la 11 universități din 6 țări. Față de prima ediție, conferința și-a dublat țările participante, dar mai ales numărul tinerilor care au susținut lucrări.

Ei au susținut lucrări pe teme de actualitate imediată, precum Uniunea Europeană în vreme de război ori libertatea de expresie vs. fenomenul „fake news”, sau de interes în lumea specialiștilor în științe juridice, precum legile și politicile privind refugiații din Iordania ori protejarea drepturilor copiilor.

„Mulțumim tuturor invitaților, participanților și colegilor pentru implicarea în această conferință internațională și rămânem cu nădejdea faptului că și de această dată Facultatea de Drept contribuie la dezvoltarea științifică a dreptului, precum și la deschiderea spre noi proiecte internaționale”, a transmis decanul Cristian Miheș.

Organizată la începutul lunii decembrie, și conferința națională „Administrația publică și contenciosul administrativ. Actualitate și perspective” a avut în agendă teme de actualitate și de interes pentru cei care practică meserii în acest domeniu, precum dreptul la viață privată al funcționarului public, aspecte teoretice și practice privind dezbaterea publică, comunicarea publică și primirea refugiaților în UE și în România. La acest eveniment au contribuit profesori și practicieni din domeniul administrației publice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
juristi invizibili in comunitate
un articol frumos prezentat. ceea ce ne doare insa este ca in cei 30 de ani de existenta ai facultatii de drept, ies absolventi pe banda rulanta, fara notiuni minime in drept de orice fel, fara valori - durerea cea mai mare, fara spirit civic, fara voce si amprenta in comunitate. pe un fond tot mai crescut de ilegalitati in acest oras, mai ales in ceea ce priveste constructiile si asa-zisa dezvoltare a orasului, abuzuri de toate felurile in institutiile publice (de la spitale, la primarie), dorim ca toti cei care reprezinta Justitia sa se iasa in fata si sa aplice legea.
Postat 28 Decembrie 2022, 22:39 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON