URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 07 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Noiembrie 2019, 16:29

Şosea de 18 milioane de euro: Îngrămădeală de ofertanţi la licitaţia pentru reabilitarea drumului Salonta - Tinca 

Şosea de 18 milioane de euro: Îngrămădeală de ofertanţi la licitaţia pentru reabilitarea drumului Salonta - Tinca  (foto: Consiliul Judeţean Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce municipalitatea orădeană întâmpină greutăţi în a găsi constructori pentru lucrările din oraş, fiind nevoită în unele cazuri să repete licitaţiile din lipsă de ofertanţi, Consiliul Judeţean Bihor a anunţat, luni, că a primit nu mai puţin de opt oferte, depuse de tot atâtea asocieri, formate în total din 50 de companii, pentru reabilitarea şi modernizarea DJ795 Salonta - Tinca.

"Opt asocieri de firme şi ofertanţi individuali, în total 50 de companii, s-au arătat interesate de investiţia Consiliului Judeţean Bihor privind reabilitarea şi modernizarea DJ795 Salonta-Tinca, pe o lungime de 23,32 km. Valoarea investiţiei este de 87,2 milioane lei (peste 18 milioane euro), aceasta fiind realizată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Bihor", se arată în informarea transmisă de instituţie.

În prezent, sunt evaluate ofertele depuse de cele opt asocieri. "În prezent, aparatul de specialitate al Consiliului evaluează documentele de clarificare şi propunerile tehnice. Ne bucură interesul mare al firmelor pentru acest drum judeţean utilizat de foarte mulţi bihoreni şi nu numai. Sperăm să fie cât mai puţine contestaţii, iar lucrările să înceapă cât mai repede", a precizat, potrivit informării, Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor.

În prima etapă se vor elabora "proiectul pentru autorizarea lucrărilor de construire/desfiinţare, (PT–partea I), studiile geotehnice, topografice, hidrotehnice suplimentare necesare întocmirii proiectului tehnic; proiectul tehnic de execuţie (PT–partea II), detalii de execuţie, caiete de sarcini pe specialităţi, documentaţii de deviere a utilităţilor/reţelelor (după caz), documentaţia aferentă lucrărilor de organizare de şantier, pentru obţinerea avizelor, pentru urmărirea comportării în timp a construcţiei şi asistenţa tehnică din partea proiectantului". Pentru realizarea acestor documentaţii s-au prevăzut 1,85 milioane lei.

Etapa a doua va cuprinde lucrările propriu-zise, care au un buget total de 85,39 milioane lei.

Termenul maxim de realizare a investiţiei este de 42 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON