URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2011, 18:32

Seremi s-a însurat la Primăria Oradea, fără invitaţi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, 61 de ani, şi tânăra Natalia Floruţa, cu 31 de ani mai tânără, şi-au unit sâmbătă destinele într-o ceremonie discretă care a avut loc în sala mare a Primăriei.

Surprinzător, la evenimentul care a durat aproximativ cinci minute, nu au participat, aşa cum era de aşteptat, colegii de partid ai parlamentarului, ci doar doi martori aduşi de miri.

Ceremonia a început cu circa zece minute înaintea orei programate, 17, cel mai probabil pentru ca proaspătul cuplu să evite apariţia eventualilor curioşi.

Atât mireasa cât şi martora au fost îmbrăcate elegant, Natalia Floruţa purtând o rochie neagră şi o capă de blană de aceeaşi culoare. De asemenea, deputatul Seremi a îmbrăcat un costum sobru, în acelaşi ton, spre deosebire de martor, care a preferat o ţinută lejeră, fără cravată şi fără sacou.

Nu au lipsit, evident, florile, pe lângă tradiţionalul buchet al miresei Natalia primind din partea martorilor un buchet de orhidee albe.

"Este o căsătorie privată, aşa că preferăm să nu facem nicio declaraţie", a spus Ştefan Seremi la finalul ceremoniei, când a remarcat prezenţa reporterilor BIHOREANULUI.

Fără alte comentarii, deputatul şi-a luat apoi mireasa la braţ şi a ieşit zâmbitor din Primărie. Cei doi proaspăt însurăţei au urcat apoi într-un Audi A5 şi s-au îndreptat spre petrecere, a cărei locaţie au păstrat-o secretă.

Căsătoria lui Seremi vine la nici o lună de la divorţul de prima nevastă, Angela împreună cu care a trăit mai bine de patru decenii. Potrivit unor surse din anturajul deputatului, divorţul celor doi s-a pronunţat între timp în urmă cu aproximativ o lună, în spatele uşilor închise, în faţa unui mediator, după ce aceştia s-au pus de acord şi cu partajul bunurilor comune.

BIHOREANUL a dezvăluit, în premieră, la începutul lunii septembrie, faptul că liderul PDL Bihor a solicitat divorţul de fosta sa soţie pentru o femeie cu 31 ani mai tânără decât el. Cu acel prilej, liderul PDL a recunoscut problemele de acasă, dar s-a ferit să vorbească despre tânăra sa iubită, refuzând să spună cum, unde şi când a cunoscut-o.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
39 Comentarii
CEAFA DE PORC
RUSINE BESTIE JEGOASA CU CEAFA DE PORC ,BESTIE DE LA MARGINEA DRUMULUI .RAPANOSI ISI MAI CUMPARA CATE UNA TANARA DE PE MARGINEA BORDURILOR ,DAR TU PORCULE DUPA ATATIA ANI ITI PARASESTI FAMILIA DARAMI-TE TARA -CRED CA DACA AR FI POSIBIL AI VINDE-O. AFARA DIN PARTID UN ASEMENEA OM VOTEAZA PENTRU LEGILE TARIIIIIIIII
Postat 14 Noiembrie 2011, 13:13 de ERNN
FELICITARI1
CASA DE PIATRA!!!!!!!!!!!!!!
Postat 11 Noiembrie 2011, 13:16 de passadena
RUSINE GUNOIULE
VAI CE ZDREANTA, SA TE CASATORESTI CU BUNICUL, VAI NU POT SA CRED CA EXISTA ASTFEL DE MIZERII, ESTI OARBA FATA DRAGA ? NU VEZI CA ESTE URAT , GRAS, JEGOS , IMORAL ,NU MAI AM CUVINTE ....RUSINE.................... MERG SA VARS ..........
Postat 10 Noiembrie 2011, 22:28 de AMI
RUSINE GUNOIULE
RUSINE, DATI-L DRACULUI AFARA DIN PARTID CA VA FACE DE RAS BATRANUL GRAS , URAT SI BESINOS...............AFARA DIN PDL IMORALULE
Postat 10 Noiembrie 2011, 22:25 de AMI
@ilie de la scularie
M-AM DISTRAT BINE... nu pot sa nu recunosc ca ai perfecta dreptate.....haaaaaaaaaa
Postat 08 Noiembrie 2011, 17:44 de andreea
partid care subjuga prin abuzuri continuate
si noi vrem DEMISIA LUI traian basescu si desfintara PDL ca pardtid conform LEGI, JOS TIRANI, JOS VIERMI SOCIALI care nu reprezinta pentru Roamnia decat un ACT DE PARAZITISM sociala, trasca ROMANUL care isi iubeste TARA restul la GROAPA De gunoi a EUROPEI!
Postat 08 Noiembrie 2011, 08:29 de JOS PDL
gretos
sigur ca fara invitati ,nu ca e privat ci pt.ca le e si lor rusine,cred ca si tatal ei e mai tanar,penibiliiiiiiiiiii
Postat 07 Noiembrie 2011, 22:50 de vio
ceai de sculatoare
degeaba, nici cu viagra.... care face praf pitpalacul, dar ce mai conteaza....
Postat 07 Noiembrie 2011, 18:17 de alamo
ghinion
NEGRUL LA CUNUNIE ....INSEAMNA GHINION!
Postat 07 Noiembrie 2011, 11:29 de eva
greu...
de spus, de ce s-a imbracat in negru...poate ne spune, mireasa.
Postat 07 Noiembrie 2011, 10:36 de romanul complicat
Intr-o zi asa de frumoasa..
De ce s-a imbracat in negru mireasa ???? De ce are zambet trist mireasa???? Pentru ea ar trebui sa fie una din cele mai frumoase zile ( de fapt a 2-a) din viata ei. Sa ti-se implineasca visele mireasa.
Postat 07 Noiembrie 2011, 10:19 de cela
nu plangeti de mila lupului
ci plangeti oita:))) bravooo SEREMI nu o scapa , dai si dai ca i in lipsuri rau:))) mai rara asa fraiera nu trebuia sa se marite sa l tina pe genunchi :)) sa simta ac are muiere intre brau :))
Postat 07 Noiembrie 2011, 09:07 de ha, ha, ha
sa crape!
s-au mai luat doi taranoi! doamne feri sa se si inmulteasca
Postat 07 Noiembrie 2011, 08:53 de visu
o sa-i fie tare ?
@andreea - cum adica "nici ei n-o sa-i fie moale" ? :D pai tocmai, ca o sa-i fie cam moale, ca tare nu mai are cum sa-i fie, la saij' da ani :))))))))))))
Postat 06 Noiembrie 2011, 23:06 de Ilie de la scularie
dolareii
la cata samanta a mai ramas in el....... jenica fraierica
Postat 06 Noiembrie 2011, 22:22 de portofelul
pacalita
o pcalita femeia are o singura sansa cand barbatul crede ca semneaza actul de casatorie dar defapt isi vinde averea :))
Postat 06 Noiembrie 2011, 22:11 de ce fraiera
Bravo!
Bravo Seremi!Demonstreaza-le pustanilor ca un om la 60 ani poate!
Postat 06 Noiembrie 2011, 20:04 de Sexagenar
ca il comentati pe PRESEDINTELE PDL
nu pe OMUL SEREMI, asta e GRAV , un presedinte fara cod etic de moralitate nu putem discuta, cand si afacut analizele la CAP ultimadata si ce spune partidul de acest comportament VULGARRRR carei motiv se datoreaza cine instiga la perversiuni si imoralitate? asa faceti si in delagtii instigati nevestele altora la perversiuni si pe urma divortati? PENIBIL ca lupul la stana de oi.
Postat 06 Noiembrie 2011, 17:29 de partea prosta este
clar
Eu cred ca aia si-a facut un calcul. El mai traieste max 10 ani, dupa care ea mosteneste averea. Asta cam pe la 40 de ani, deci e ok :)
Postat 06 Noiembrie 2011, 16:18 de wow
daca avem o religie :))
Relatia sexuala este pentru a oferi bucurie si implinire partenerului legamantului de casatorie. In cartea Deuteronom, Dumnezeu a dat aceasta lege cu privire la casatorie: “Cand un om va fi insurat de curand, sa nu se duca la oaste, si sa nu se puna nici o sarcina peste el; sa fie scutit, din pricina familiei, timp de un an, si sa veseleasca astfel pe nevasta pe care si-a luat-o.” (Deuteronom 24:5) Primul an in casatorie este anul cand se pune temelia relatiei intre sot si sotie, temelia acelei unitati pe care o vrea Dumnezeu sa o aiba ei pe tot parcursul vietii. Si pentru ca unitatea familiei este temelia pentru bunastarea si siguranta fiecarui om si a natiunii intregi, Dumnezeu cere sa fie protejata familia si sa i se dea prioritate. Va dati seama, chiar si in timp de razboi, cand tara era in pericol, Dumnezeu cerea sa fie respectata aceasta lege si barbatul de curand casatorit sa nu mearga la razboi. Este deosebit de important sa vedem motivul pentru care spune Dumnezeu ca un barbat de curand casatorit sa nu mearga la razboi - pentru ca “sa veseleasca astfel pe nevasta pe care si-a luat-o”. Unirea fizica este acel aspect sacru al casatoriei unde partenerii pot sa ofere cu pasiune bucurie si implinire unul altuia, acesta este planul lui Dumnezeu pentru unirea fizica in casatorie. Aceste trei motive, pentru care a creat Dumnezeu unirea fizica, ne fac sa intelegem bine de ce este Dumnezeu atat de categoric cand spune: “Casatoria sa fie tinuta cu toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari.” (Epistola catre Evrei 13:4) Cuvantul “curvar” este termenul biblic folosit pentru orice fel de relatie sexuala intre doua persoane care nu fac parte dintr-un legamant de casatorie, iar “preacurvie” este orice relatia sexuala intre doua persoane din care cel putin una face parte dintr-un legamant de casatorie. Căderea în păcat şi-a lăsat o dureroasă amprentă asupra sexualităţii omului. În acest aspect al vieţii, omenirea, se pare că, a ajuns să experimenteze cel mai mult păcatul şi consecinţele lui grave care se manifestă încă începând cu viaţa pe acest pământ. Păcatul a ştirbit concepţia omului despre sine, despre Dumnezeu şi despre relaţia sexuală. De altfel, imediat după căderea în păcat Adam şi Eva, “au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele.” (Genesa 3:7) pentru că concepţia lor despre sexualitate a fost afectată rău şi i-a făcut să se ruşineze până şi unul de altul fiind soţ şi soţie. Iniţial, însă, aşa cum am văzut în primul articol sub acest titlu, Dumnezeu a creat relaţia sexuală în exclusivitate pentru soţ şi soţie cu următoarele scopuri: 1)reproducere, 2) asigurarea şi protejarea unităţii cuplului, 3)pentru a dărui dragoste, afecţiune şi mângâiere partenerului sau partenerei de căsătorie. Mai sunt încă cel puţin două motive foarte importante care nu pot fi trecute cu vederea.
Postat 06 Noiembrie 2011, 14:56 de religia
daca avem o religie :))
Dumnezeu a creat relatia sexuala pentru asigurarea unitatii intre sot si sotie si consolidarea acestei unitati. Dupa ce a creat Dumnezeu femeia si cand a adus-o la barbat, el, Adam a zis: “Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din cartea mea! Ea se va numi “femeie” pentru ca a fost luata din om.” (Genesa 2:23) In urmatorul verset, Dumnezeu vine cu o concluzie foarte importanta care stabileste cum vor fi relatiile intre soti si sotie si zice: “De aceea, va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup.” (Genesa 2:24). Fraza “se va lipi” se refera in primul rand la relatia sexuala: si aceasta relatie va consolida unitatea dintre sot si sotie, care trebuie sa fie superioara oricarei altei relatii, inclusiv si relatiei care o are fiecare om cu parintii lui. Tocmai din acest motiv, Dumnezeu spune la Epistola lui Pavel ca relatia sexuala este o datorie pe care o au sotii si iata cum trebuie sa fie indeplinita aceasta datorie: “Din pricina curviei, fiecare barbat sa-si aiba nevasta lui, si fiecare femeie sa-si aiba barbatul ei. Barbatul sa-si implineasca fata de nevasta datoria de sot, si tot asa sa faca si nevasta fata de barbat. Nevasta nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul. Tot astfel, nici barbatul nu este stapan peste trupul lui, ci nevasta. Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre.” (1 Corinteni 7:2-5) Relatia sexuala cimenteaza si intretine unitatea dintre sot si sotie si Dumnezeu nu permite nimanui sa foloseasca aceasta relatie pentru a manipula partenerul, ci fiecare sa inteleaga ca este o datorie sfanta pentru barbatul si femeia casatoriti sa ofere si sa intretina o relatie sexuala frumoasa cu partenerul care a incheiat legamantul de casatorie. Nu este secret pentru nimeni ca in cele mai multe cazuri, motivul divortului este tocmai faptul ca unul sau ambii parteneri nu realizeaza datoria de soti care o au si nu-si indeplinesc aceasta datorie, chiar daca in fata judecatii, invoca alte motive.
Postat 06 Noiembrie 2011, 14:54 de religia
hai sa fim oameni normali
PERVERSIÚNE s. f. deviere până la patologic a unor tendințe sau instincte datorită unor tulburări psihice; PERVERSIÚNE s. f. deviere până la patologic a unor tendințe sau instincte datorită unor tulburări psihice; .
Postat 06 Noiembrie 2011, 14:05 de perversiunea sexuala
hai sa fim oameni normali
În plus, s-ar mai putea menţiona optica exprimată în lucrarea „Psihanaliză şi sexualitate" de Sigmund Freud, care menţionează că actele de perversiune sexuală (deci şi raporturile sexuale orale sau anale) constituie „componente ale vieţii sexuale ale oamenilor sănătoşi, care rareori lipsesc şi care sunt judecate ca şi alte intimităţi, căci la nici un om sănătos nu trebuie să lipsească un element oarecare de perversitate". Într-o altă lucrare, Freud arată că „este sexual tot ce se raportează la intenţia de a-şi procura o satisfacţie prin intermediul corpului, îndeosebi prin organele genitale ale sexului opus, tot ce se raportează la dorinţa de acuplare, de executare a actului sexual". Practica judiciară a Curţii de Apel Cluj, în acest domeniu, a fost constantă şi se circumscrie opiniilor exprimate mai sus. Astfel, prin decizia nr. 355/27 noiembrie 2001, rămasă definitivă, s-a apreciat că „introducerea degetului în organele genitale ale victimei" constituie infracţiunea de viol, prev.de art. 197 alin. 1,3 C.pen., infracţiune pentru care inculpatul M.T. a fost condamnat la 10 ani închisoare. În acelaşi sens, prin decizia penală nr. 300 din 31 octombrie 2002, s-a statuat, într-o situaţie similară, că prin modificarea textului care incriminează infracţiunea de viol, prin „act sexual de orice natură" se includ atât actele sexuale fireşti între persoane de sex diferit, actele sexuale între persoanele de acelaşi sex, dar şi actele nefireşti din categoria cărora face parte actul sexual menţionat mai sus.
Postat 06 Noiembrie 2011, 14:01 de perversiunea sexuala
4 ani
Vom mai auzi despre acest cuplu peste ceva vreme...
Postat 06 Noiembrie 2011, 13:07 de Ioenl
da suntem obligati sa asistam si sa APLAUDAM-comunism
da ne este ciuda ca ni se ia dreptul la o viata DECENTA si cu bun simt, ne este ciuda ca platim taxe ca sa sutinem ce IMORALITATEA, da ne este ciuda ca suntem luati de prosti, fiecare urmareste aparaent un drept comun: respectul ca pe la spate sa urmeresca strict interesul personal:)) scuza ma dar PDL e de kakaxxx rau:)) face ce fac rromi nu au xxxxx si asta este, de fericirea lor inchipuita nu mai putem noi:)) pana acum au cerut VOIE :_)_:)) ha, ha, ha, ha le am tinut lumanrea! nu cred si nici nu va fi cazul.
Postat 06 Noiembrie 2011, 12:52 de OBLIGA
@SHADOW
Asta cu aratatul bine ,e tare.. cu ciuda e si mai tare.. care este bafta lui ? Eroare in exprimare. bafta este a celolr care vind viagra., nu a celor care se indoapa cu ea! Vai mama lui! dar nici ei nu o sa-i fie moale!!!
Postat 06 Noiembrie 2011, 12:51 de andreea
Invidiosilor! :))
Oamenii sunt maturi, vaccinati, cu situatiile civile rezolvate (divortati sau liberi "de contract"), arata bine amandoi, asa ca ce mai vreti? Invidiosilor! Va este ciuda ca o sa ajungeti la 60 de ani si n-o s-aveti bafta lui! :))
Postat 06 Noiembrie 2011, 11:53 de shadow
Jalnic si gretos
Gretos! Gretos! Gretos! Cred ca asa cum spunea cineva mai jos cred ca e vorba de orientari mai putin ortodoxe ale junei sotii, altfel nu-mi explic! Dar asta-i "tara lui Seremi ".Mi-e o greata...Si PDL-ul il mai suporta???
Postat 06 Noiembrie 2011, 10:39 de maria
BRAVO
ce titlu!!!!!!!!!!!!DOAR NU ERA SA SE INSOARE LA MAGAZINUL DE HAINE SECOND DE PE COLT
Postat 06 Noiembrie 2011, 10:30 de unu
Penibilul nu poate fi comentat.
Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce face!
Postat 06 Noiembrie 2011, 09:58 de safe
groaznic o sa ne inchidem in case, puscarie traim
da , se vor afisa in public si copii vor vedea bunicul pupandu si fata in parc :)) ce sa spui FARA CUVINTE, copii sunt disturbati vizual de apucaturi demne de BETIVI, DROGATI:)) asta e viata, SA TRAITI bine!
Postat 06 Noiembrie 2011, 09:54 de groaziniccc
of,of
...eu zic ca e viata lor, si vor face ce vor cu ea. intr-adevar ca un pic nu se potrivesc, dar sotia domnului seremi are 30 de ani, o varsta cu zece ani de experienta peste cea de "pitzipoanca". este alegerea lor, asa ca...fericire cat mai lunga. stiu ei ce fac.
Postat 06 Noiembrie 2011, 07:12 de romanul complicat
omg
30 de ani nu mi se pare mare diferenta P.S. Introduceţi textul din imaginea alăturată:HOPE :)))
Postat 05 Noiembrie 2011, 20:40 de adrian
PDL e mort.
PDL e terminat ca valoare morala, dar nu l mai aduceti in discutie, e FINISH trebuie sa fi cretin sa l mai votezi au bagat 30 de milioane de euro pentru amenajarea unei parti la BRASOV, ! cati tineri debutanti nu au vrut sa faca acest PROIECT? deci PDL gata spala cat pot banii nostri deocamdata dar votat nici vorba, le spunem ca i votam dar numai noi stim ce votam: MUIANNNNNN le dam:))) deabia astept in GURA sa o ia pana cad pe jos, banii nu au valoare fata de rasplata bine meritata:))) pentru romani care merg in AUSTRIA PDL le a facut special o partie !!! asta e PDL si in spitale mor copiiii.
Postat 05 Noiembrie 2011, 19:34 de PDL uitati l
replica la articol
,,Casa de piatra ``....radioactiva de la Baitza :))=))Dupa o anumita virsta barbatul in general da in criza ,,criza de identitate a barbatului de virsta medie `` asta apare la barbati dupa 40 de ani cind barbatul este implinit ,familie,nevasta,copii ,amanta ,bani ,masina,statut social si se d-au la pitzipoance de 20 de ani ,dar la deputatul PDL Stefan Seremi este o criza mai tardiva,ca este dupa virsta de 60 de ani :))=)).Deputatule Seremi Stefan mai vino in campania electorala cu citate despre ,,Familie,Moralitate ,Cinste ,...ca poate te vor alege iarasi ai tai PiDiLii..Hai Sictir!.:))=))Criza de identitate a barbatului de virsta medie apare ca si un complex de putere si de statut social ,un mascul alfa batrin se pisha pe masculi tineri si isi i-a o femela mai tinara decit el ....dar cu multi alti masculi tinerii in jurul ei :))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 05 Noiembrie 2011, 19:23 de Romanul Simplu
...
Dragoste mare ce gretos...
Postat 05 Noiembrie 2011, 19:22 de gogu
Doamne fereste!
ORIBIL bunicul si tanara:)) de ce publicati ORIBILITATI? ORIBIL cum arata ea si cum arata EL! ORIBIL am fost obligati sa o vedem si pe Monica Columbeanu ni s au invartit stomacul de greata, exact acelasi lucru simt acum sa EATALEZI public fotografi oribile e grav. Doamne FERESTE!
Postat 05 Noiembrie 2011, 19:22 de ANKA
bravo
Casa de piatra!
Postat 05 Noiembrie 2011, 19:12 de flori
felicitari!
o viata frumoasa!!!
Postat 05 Noiembrie 2011, 18:45 de arina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON