URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2023, 10:22

Șefii Sindicatului Liber din Învățământ Bihor, reconfirmați în funcții (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanții sindicaliștilor bihoreni din învățământ și-au reales șefii vineri, în cadrul unei conferințe județene.

Președintele Sindicatului Liber din Învățământ Bihor a rămas profesorul Flaviu Zancu, singurul candidat, care va continua să conducă structura cu aceeași echipă cu care a făcut-o și în ultimii cinci ani. De altfel, nici ceilalți membri ai echipei n-au avut contracandidați.

Prim-vicepreședinte a fost confirmat, astfel, Radu Hora, secretar executiv Nicolae Ungur, iar vicepreședinți Bogdan Iordache și Ionuț Chirodea. Membri în conducerea SLÎ Bihor au fost aleși Marioara Furău, Simona Bondar, Iuliu Anghelescu și Marius Turc.

În cadrul conferinței de alegeri, la care au participat 211 delegați ai sindicaliștilor bihoreni, s-a votat și noul statut al SLÎ Bihor și s-a prezentat activitatea liderilor din ultimul mandat.

La ședința de alegeri au participat, ca invitați, și lideri sindicali din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ: vicepreședintele George Purcaru și secretarul general Ion Zoican.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Băi, țărane ...
... când te-ai ridicat din scaun și stai în picioare, la poză mai ales, te închei la haină și nu lași burdihanul să concureze cu vârful cravatei sau cu cartarama curelei nădragilor. Vai de capul vostru, de needucați și ignoranți în ceea ce presupune și impune un astfel de protocol. Sindicaliști și lideri veniți de la coada vacii ... asta sunteți.
Postat 20 Noiembrie 2023, 12:41 de KP
Urâ(turi) (pentru că nu ați ieșit pe locul 2)
La mulți ani! La multe mandate! La mai multe privilegii! Copiii voștri să vă urmeze in funcții, sa le lăsați moștenire! Vivat impostura! Trăiasca partidele! Traiasca ,,alegerile democratice"! Vivat PCR (pile, cunostinte relații)! Vivat celor care v-ați votat si revotat! Traiasca candidații unici! Somnu ușor membrilor cotizanți! Voi nu contați, membri cotizanți! Trăiasca prostia!
Postat 19 Noiembrie 2023, 12:43 de PureStupidity
Democrație, penibilitate, impostură și prostie
Ce asemănare cu alegerea secretarului de partid al PCR, al președintelui PSD Liviu Dragnea, ori al presedintelui PNL Nicolae Ciucă! Ar fi fost culmea sa iasa pe locul 2. Democratic, pui un candidat pe fiecare functie isi îi pul să se aleagă între ei alegerile se fac doar intre ei, liderii. Ei aleg si se realeg . Cotizanții doar cotizează, nu votează. Nu pui tot prostu la vot. Și chiar meritau încă un mandat pentru că: 1. Au ajuns la un prag de sindicaliști de sub 50% din profesori, personal didactic si nedidactic in scoli; 2. Marii (și veșnicii ) lideri de sindicat bihoreni s-au obișnuit cu confortul din castelul de cleștar si cu privilegiile oferite de funcție; Prezența lor in școli e 0 (zero), in institutiile de invățământ nu circula decât mituri despre vitejia cu care se luptă (pentru privilegii, stați liniștiți); 3. Le-au facut (băgat pe gât) asigurări de viață și de sănătate cotizanților , Asirom, Generali (boală și moarte să fie, SLI Bihor este o institutie care se asigura viața si sănatatea, nu interesele celor din invățământ), carduri de carburant pentru statiile Mol ,(15 bani / litru reducere), carduri Blitz (cotizantii au reducere in magazinele exclusiviste). Ce nu se spune e cât a fost parandăratul de la cei care si-au vândut produsele, Mol, Blitz, Generali...) astea-s detalio nesemnificative. 4. Recent li s-a cerut acordul membrilor de sindicat pentru ca SLI Bihor sa deschida un proces pentru recuperarea normei de hrana. Daca semnezi esti reprezentat, daca nu nsemnezi ramai pe dinafara. Cei care nu sunt membrii nu mai conteaza, SLI nu mai reprezinta întregul invâțămănt, reprezinta doar o parte (și pe ,,lideri", desigur) . Ani de zile a fost supravegheat de catre ,,lideri" (așa le place să li se spună) abuzul prin nerespectarea legii în oferirea normei de hrană și acum au nevoie de acord. Probabil, in mintea ,,liderilor" s-a conturat ideia că profesorilor le plac abuzirile și, pentru corectarea lor, e nevoie de acord. Ei cred că sunt profesori care vor spune că refuză norma de hrană. 5. Nu se găsește nicăieri transparenta deciziilor, a veniturilor, a cheltuielilor, cotizanților doar li se iau banii . Cotizanții sunt mai proști, de aceeia nu sunt intrebați, chestionați. Sau poate,
Postat 19 Noiembrie 2023, 12:29 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON