URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2011, 15:52

Şefa sindicatului din CJ cere demisia conducerii instituţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Activitatea CJ Bihor se caracterizează din ce mai pregnant prin tensiuni între salariaţi si conducere", acuză sindicatul Forum al angajaţilor din cadrul Consiliului Judeţean, printr-un comunicat semnat de liderul Kiss Judit, text în care însuşi preşedintele Radu Ţîrle este criticat vehement pentru faptul că administrează instituţia când "prost, când "ilegal".

Ţîrle vs. salariaţi

Potrivit liderului sindical, timp de o jumătate de an conducerea Consiliului Judeţean a comis un abuz reţinând nelegal de la angajaţi contravaloarea drepturilor salariale pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii în muncă, în cuantum de 408 lei lunar, deşi aceste drepturi au fost prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, avizat inclusiv de Ministerul Finanţelor şi de cel al Administraţiei şi Internelor.

Pentru perioada ianuarie-iulie 2010, drepturile speciale ale angajaţilor CJ au fost reţinute în baza unei simple dispoziţii a preşedintelui CJ, Radu Ţîrle, deşi acordarea acestor drepturi s-a făcut în temeiul unei Hotărâri de Consiliu Judeţean şi, automat, pentru reţinerea lor era necesară emiterea unui act administrativ de aceeaşi valoare, adică tot o Hotărâre de Consiliu Judeţean.

Imoral şi ilegal

Ţîrle este acuzat totodată că nu a apărat interesele angajaţilor CJ atunci când, în decembrie 2009, Curtea de Conturi a constat că aceste drepturi ar fi fost nelegale, după ce cu câteva luni mai devreme, în iulie, aceeaşi Curte de Conturi hotăra că ele au fost legale.

"În ciuda unor atenţionări scrise din partea sindicatului referitoare la probleme ce ţin atât de nivelul de salarizare, cît şi de integritatea şi sănătatea lucrătorilor, conducerea CJ Bihor a ales să ignore cu desăvârşire temele lansate de sindicat. Atitudinea persiflatoare a conducerii CJ nu este doar imorală, ci şi ilegală", se afirmă în comunicatul Sindicatului Forum, semnat de liderul Kiss Judit.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că şefii CJ nu au contestat decizia Curţii de Conturi defavorabilă angajaţilor şi nu i-au apărat, aşa cum au făcut conducătorii altor instituţii publice.

Demisia!

Conducerea CJ este acuzată de liderul sindical şi pentru că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală din 2008, dar şi pentru că s-a îngrijit doar să-şi achiziţioneze autoturisme şi să-şi protejeze clientela angajată în cadrul instituţiei.

"Obiectivele asumate cu ocazia campaniilor electorale şi nu numai se năruie rând pe rând, sub diverse pretexte. Priorităţile par a fi achiziţiile de automobile şi deplasările în străinătate, satisfacerea pretenţiilor celor apropiaţi, obedienţi... Politica de personal (unii salariaţi fiind favorizaţi în diverse moduri, iar alţii fiind lăsaţi de izbelişte) este dezastruoasă, cu implicaţii care au tangenţă sub mai multe aspecte cu penalul", se mai arată în comunicat.

În finalul documentului, Kiss a criticat şi iresponsabilitatea şefului CJ, Radu Ţîrle, căruia ostentativ subliniază că nu i-a citat numele, dar ridiculizându-l şi arătând că nu merită decât să fie uitat, deoarece conduce când prost, când ilegal. "Aşteptarea vreunei responsabilităţi din partea Preşedintelui CJ Bihor (nu-i mai scriem numele) este o utopie, o himeră, care nu merită decât uitarea. Pentru că practic, la ora actuală, dacă se conduce ceva în CJ Bihor, ori se conduce prost, ori se conduce ilegal (şi nu-i vorba de trotinetă!)".

Concluzia liderului sindical este tranşantă, şi anume că "cei care se ştiu cu musca pe căciulă trebuie să aleagă instituţia demisiei".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
?!
,,...drepturi salariale pentru menţinerea sănătăţii şi [a] securităţii în muncă, în cuantum de 408 lei lunar...\'\')!!!) S-a instalat la CJ vreo forja, vreo otelarie sau vreun reactor nuclear ?! Aia din primarie au intre 450 si 550 de lei lunar, FARA EXCEPTIE (!!!), la trei luni o prima de 500 de lei FARA EXCEPTIE(!!!) si trimestrial cate 550 de lei FARA EXCEPTIE(!!!) pt ,,haine\'\' ! Eu inteleg revoltele si reticenta la nou de care dau dovada bugetarii ( ce calculatoare, ce www...pai nu le stiu porni ! )....unde o mai duci astazi asa de bine ?! Noi, cei care-i tinem din taxele si impozitele platite pe trantorii astia, noi nu de ce nu avem dreptul la bani pt ,,menţinerea sănătăţii şi [a] securităţii în muncă\'\' ?! Sau la bani pt ,,haine\'\' ?! Noi putem sa muncim in pu__la goala, important e sa ,,producem\'\' bani de taxe si impozite, sa poata huzuri trantorii bugetati !
Postat 28 Septembrie 2011, 07:16 de .
SA TRAITI BIIIIIINE
a inceput UDMR campania electorala in opozitie; femeia asta chiar crede ca reprezinta angajatii acestei insitutii? sau mai bine partidul? mai sunt unii critici la adresa lui Tarle, dar totusi, daca acesta a absolvit psihologia, voi ce ati absolvit si de ce nu candidati impotriva lui? si daca face drumuri in strainatate ce vreti sa le faca pe banii lui cind reprezinta interesele bihorenilor? nici nu mai tineti minte cind a fost vreu presedint al CJ sa se ia la harta atita cu constructorii de drumuri cum a facut-o el - dar va placeau drumurile reparate aiure, nu-i asa? aveti altul mai bun de propus , deci care ar fi ala atunci?
Postat 27 Septembrie 2011, 11:12 de nkl
????
Din cauza Curtii de Conturi au ajuns in situatia asta!!! Dupa ce legi si dupa ce reguli controleaza astia? Cata meserie cunosc cei de la CC, daca spun ca e ilegal sa acorde sporurile, dupa ce fusese legal sa le acorde in urma cu 3 luni? Cum la o institutie e legal sa se dea sporurile, la alta nu? Iar conducerii Consiliului Judetean i-a convenit sa retina din salariul oamenilor, decat sa se judece cu Curtea, chiar daca legea e de partea lor. Ca au constatat ca la alte institutii daca conducerile institutiilor au avut sange in instalatie, cei de la Curte i-au facut de cacao in presa! Chiar daca conducerile institutiilor respective au castigat procesele in instanta, tot de cacao au ramas
Postat 27 Septembrie 2011, 10:30 de lili
Merita dati afara!
daca as fi in locul lui Tirle as da afara trei sferturi din institutia aia in frunte cu idioata aia care tot apare cica in interesul salariatilor! Ani de zile au luat bani multi fara sa faca nimic si s-au comportat cu omul de rand ca si cu un gunoi.
Postat 27 Septembrie 2011, 09:55 de oradean
VASILICACRIS@YAHOO.COM
gresit, dragam!!!!!!! salariatii, acum urmeaza sa dea in instanta institutia, voi dragam ati pierdut in fata curtii de conturi, ca nu stiti sa aparati intesele angajatilor si a institutiei! de ce altii au castigat?vaslicacris?
Postat 27 Septembrie 2011, 09:05 de o simpatizanta a cjb
tu esti de vina!
Asa iti trebuie Tirle daca ti-ai tratat angajatii ca pe oameni! Trebuia sa-i tratezi cum i-a tratat Kiss ani de zile si acum nu aveai nici o problema! Tu esti de vina ca se clatina toata economia mondiala, tu esti de vina pt tot ce a facut Curtea de conturi, tu esti de vina pt ca instanta Judecatoreasca a spus NU in fata pretentiilor salariatilor!!!
Postat 27 Septembrie 2011, 08:52 de VASILICACRIS@YAHOO.C
TIRLE
POEM INCHINAT MULT PREAIUBITULUI CONDUCATOR>>>>> Eu sunt radu cel destept,>>>>> Cu kiss sa stiti ca am dat piept, >>>>> M-am izbit asa de tare, >>>>> Incat coa ..iele ma doare. :))))) >>>>> (hai spuneti ca nui buna:))))>>>>> Vazand ca nu merge .......treaba >>>>>> M-am intors catre kiss.......baba, >>>>> Si cu soltanel, se stie, >>>>> Pot face orice jmecherie. >>>>> La frati le dau orice pot, >>>>> La ortodocsi ....peste BOT, >>>>> De unguri io nu ma prind, >>>>> Ca s-ar putea sa \"ling\" din blid. >>>>> Un an daca rezistati, >>>>> Daca nu va saturati, >>>>> IO tirle promit solemn, >>>>> Ca v-aduc la sapa de lemn. >>>>> ps.Alta rima n-am gasit :P. Trist sau nu!?
Postat 27 Septembrie 2011, 00:19 de fan TIRLE
sporuri la bugetari
sa-i dati sporuri lui kiss neini.... cat mai mari ca vorba aia, nu-i serviciu ca la stat....
Postat 26 Septembrie 2011, 19:34 de dan justitiarul
Radu tirle
Ce asteptati de la un biet parvenit , cu pregatire de doi bani cu care s-a ars si PNL-ul?Exista si printre penticostali oameni cu pregatire exceptionala dar acestia nu bat pe la portile tuturor partidelor, pt ca au job-urile lor .Acest Tarle ce job are(psiholog cu studii de scurta durata??!!, ce scoala de psihologie de 3 ani este omologata in Romania?)
Postat 26 Septembrie 2011, 16:49 de cetatean
Radu tirle
Ce asteptati de la un biet parvenit , cu pregatire de doi bani cu care s-a ars si PNL-ul?Exista si printre penticostali oameni cu pregatire exceptionala dar acestia nu bat pe la portile tuturor partidelor, pt ca au job-urile lor .Acest Tarle ce job are(psiholog cu studii de scurta durata??!!, ce scoala de psihologie de 3 ani este omologata in Romania?)
Postat 26 Septembrie 2011, 16:49 de cetatean
hmm
mda..deci angajati de la cotroceni pot cere demisia lui basescu din institutia statului,asa am inteles eu faza asta,in loc sa mearga pe cale legala D-na Kiss sa apucat de politica,poate va candida in viitor pt. CJ,in tot ce am citit in mare parte este o proclamatie politica si in foarte mica parte neajunsuriile salariale ale angajatiilor,sau Cineva,Cineva...vrea sa-l dea jos pe Tarle sa vina acel Cineva in locul sau.Tarle nu are punctul sau forte "sarmul" si lipeala la public,dar cand il acuzi de ceva,vino cu dovezi nu cu ,cu,cu.
Postat 26 Septembrie 2011, 16:45 de ioioi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON