URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2011, 11:29

Secretul tinereţii fără bătrâneţe, la noul centru de sănătate al hotelului President din Felix (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar un an de la începerea lucrărilor, conducerea Hotelului President din Băile Felix a inaugurat vineri noua clădire dotată cu 56 de camere şi patru apartamente. Complexul de patru stele are acum în total 92 de camere şi beneficiază de două piscine cu apă termală, una în aer liber şi alta acoperită, terenuri de tenis pe zgură şi fotbal pe material sintetic, restaurant, bar, cafenea, terasă, centru de sănătate şi relaxare, centru de conferinţe, cameră de bagaje, aer condiţionat, internet, şi lift panoramic.

Şi serviciile sunt de nivel internaţional. Complexul are recepţie non-stop, servicii de relaţii cu oaspeţii, asistenţă pentru organizarea de evenimente, apel de trezire la cerere, mic dejun cu bufet internaţional, serviciu de spălătorie şi curăţătorie şi transport la aeroport.

Noutatea absolută o reprezintă centrul de tratament împotriva îmbătrânirii "Ana Aslan" care utilizează produse Gerovital, unicul din judeţul Bihor. "Avem o bază de tratament echipată cu utilaje de ultimă generaţie şi am reuşit să încheiem un contract cu Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" pentru a deschide două cabinete de tratament împotriva îmbătrânirii prin utlizarea gerovitalului", a spus Jean Podilă, proprietarul hotelului.

Bază de tratament

Latura cea mai importantă a complexului o reprezintă posibilităţile de tratament, recuperare şi profilaxie. Complexul beneficiază de resurse de apă termominerală, care permite tratarea mai multor afecţiuni medicale.

Pe lângă personalul hotelier, centrul mai are şi un corp special de medici, kinetoterapeuţi, asistente medicale şi maseuri cu experienţă în domeniu. Aceştia pun la dispoziţia turiştilor tratamente speciale prin electroterapie, unde scurte, ultrasonoterapie, laserterapie, magnetoterapie, masaj terapeutic, termoterapie, hidroterapie, kinetoterapie şi elongaţii. Pot fi tratate afecţiuni diverse, de la boli reumatice la boli neurologice, sechele posttraumatice, sechele după operaţii sau nevroze de stres.

Eficienţă maximă pe bani europeni

La Complexul President nu se pierde niciun strop din apa geotermală. "Nu folosim deloc combustibil pentru încălzire. Prin intermediul unui sistem special, apa termominerală este refolosită pentru a produce apă caldă menajeră şi pentru încălzirea hotelului. Aşa se face că, datorită acestui sistem, încălzirea şi apa caldă sunt de 6-7 ori mai ieftine decât dacă am fi folosit combustibil", a explicat Jean Podilă.

Construirea complexului s-a făcut cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, prin Programul Operaţional Regional "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabilă a resurselor naturale şi pentru creşterea calităţii serviciilor turistice".

Proiectul "Balneoturism de 4 stele în Staţiunea Băile Felix prin extinderea Hotelului President" a avut o valoare de 16,8 milioane lei din care 12,9 milioane au venit de la Ministerul Dezvoltării, 3,5 milioane de la beneficiar, restul fiind TVA.

Patronul Jean Podilă nu se va opri aici. A început deja construirea unui Aquapark, care va fi dotat cu bazine acoperite, tobogane şi bowling şi care va fi finalizat în iunie-iulie, anul viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
10stele
un HOTEL are si stele:)) umblat rau esti!!
Postat 19 Septembrie 2011, 11:30 de umblat
Despre note !
Uitati un site relativ obiectiv in comentarii ! Media notelor e 7,6, maximul fiind 10. .
Postat 17 Septembrie 2011, 17:40 de .
daca permiteti!
daca pretul este egal cu Maxim nu ratati MAXIM caliate 10++++:))
Postat 17 Septembrie 2011, 17:32 de un sfat
o sugestie e binevenita
dar la ce pret se practica calitatea servicilor e pe masura? care s a ars, vrem detalii:)) si sa nu fie bugetari, please :))
Postat 17 Septembrie 2011, 15:49 de oradean
o sugestie e binevenita
dar la ce pret se practica calitatea servicilor e pe masura? care s a ars, vrem detalii:))
Postat 17 Septembrie 2011, 15:47 de oradean
La vremuri noi, tot acei eroi !
Imi amintesc cu drag de secretarul UTC de la ACI Oradea, Jean PODILA pe numele sau ! Si azi imi sunt vii in suflet sedintele de organizatie in care bravul nostru secretar, tov. Jean PODILA infiera capitalismul si racilele lui, preaslavind totodata viata fericita pe care o traiam sub conducerea PCR in frunte cu secretarul sau general, tov. Nicolae CEAUSESCU, neutand a o aminti si pe tov. academician de renume mondial Elena CEAUSESCU, mama si sotie devotata ! Citind in titlu despre ,,secretul tineretii fara batranete'', ma intreb si-i intreb pe cunoscatori : sa fie vorba despre acelasi ,,vesnic tanar'' tov. Jean PODILA, ieri secretar UTC si membru PCR, iar azi un prosper capitalist ?!
Postat 17 Septembrie 2011, 13:51 de ionel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON