URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2020, 15:31

Şcoala nr. 11 din Oradea va fi reabilitată cu o investiţie de peste 11 milioane lei (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea investeşte 11,4 milioane lei, fără TVA, în reabilitarea uneia dintre cele mai mari şcoli din zona de vest a Oradiei, Şcoala nr. 11, frecventată de copii din Rogerius şi Oncea, dar şi de navetişti din Zona Metropolitană.

Lucrările au început în cadrul proiectului "Reabilitare faţade şi amenajări interioare, reabilitare instalaţii sanitare şi electrice la Şcoala Gimnazială nr. 11 Oradea". 

Şcoala funcţionează în 4 corpuri de clădire. "Principalele lucrări care urmează a fi executate la aceste corpuri de clădiri sunt reabilitarea instalaţiilor electrice şi sanitare interioare, reabilitare instalaţie hidranţi interiori şi exterior, montarea sistemului de detecţie şi alarmare incendiu, montarea sistemului de supraveghere video, montarea instalaţiei electrice de curenţi slabi pentru reţea calculatoare, montare instalaţie de paratrăsnet", au transmis reprezentanţii Primăriei Oradea.

De asemenea, vor fi făcute finisaje interioare: înlocuirea pardoselilor interioare în sălile de clasă şi spaţii administrative cu pardoseli din parchet masiv din lemn, iar la grupurile sanitare şi coridoare pardoseli din gresie antiderapantă, zugraveli interioare, înlocuirea tâmplăriei vechi cu tâmplărie nouă din PVC.

Proiectul mai presupune extinderea corpului de clădire C în zona sălii de sport în vederea amenajării vestiarelor şi grupurilor sanitare aferente sălii de sport.

Aceeaşi investiţie presupune reabilitarea faţadelor prin montarea de termosistem şi finisaje exterioare cu tencuieli decorative, înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale, înlocuirea balustradelor din casele de scară cu balustrade din inox şi placarea treptelor cu gresie, reabilitare şarpantă şi înlocuire invelitoare degradată.

Constructorii vor reface împrejmuirea şcolii, vor amenaja alei şi trotuare, un teren de sport cu porţi pentru fotbal şi handbal, respectiv panouri de baschet şi mese de ping-pong. Se vor face lucrări şi la spaţiile verzi.

"Până în prezent au fost începute lucrările de reabilitare la corpul C de clădire: a fost executată fundaţia pentru extinderea corpului de clădire. Totodată, se află în curs de execuţie lucrarea de desfacere pardoseli, răzuit pereţi, înlocuirea instalaţiei electrice interioare", precizează reprezentanţii Primăriei. 

Lucrările sunt realizate de către asocierea formată din Drum Asfalt SRL, Trameco S.A. şi SC Lemacons SRL, iar preţul contractului este de 11.481.787,64 lei fără TVA. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 22 mai 2020, iar durata de execuţie este 18 luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON