URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 August 2023, 20:04

Scene ca-n filme în Ungaria: Un şofer român s-a aruncat de la volanul maşinii pline cu migranţi în timp ce era urmărit de poliţie (VIDEO)

Scene ca-n filme în Ungaria: Un şofer român s-a aruncat de la volanul maşinii pline cu migranţi în timp ce era urmărit de poliţie (VIDEO) (Sursa foto: captură video YouTube)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O filmare desprinsă parcă din filmele de acţiune, în care protagonistul este un şofer român a fost publicată, luni, pe site-ul Poliţiei Maghiare. În timp ce era urmărit de o autospecială, bărbatul s-a aruncat de la volanul mașinii pe care o conducea și în care se aflau 12 migranți. 

Scena a avut loc pe Drumul Național 55 în apropiere de orașul Szeged, la kilometrul 25. Autoturismul condus de român, un Audi, a virat cu viteză într-un sens giratoriu, pe lângă o patrulă de poliţie formată din echipaje maghiare şi cehe.

În video se vede cum şoferul, fiind urmărit de autospeciala de poliţie, a sărit din maşina pe care o conducea şi a fugit apoi câţiva zeci de metri, spre un câmp, până a fost prins de agenţi.

În acest timp, pasagerii din maşina care continua să circule pe şosea fără şofer au reuşit să oprească vehiculul.

În total, în maşină se aflau 12 persoane, toate declarând autorităților că sunt cetăţeni sirieni, dar fără documente şi fără posibilitatea de a-şi justifica prezenţa legală în Ungaria.

Astfel, poliţiştii judeţului Csongrád-Csanád, pe teritoriul căruia au fost prinși aceștia, i-au însoţit la punctul temporar de control la frontieră pentru mai multe cercetări.

Şoferul român, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a fost transportat de urgenţă la o unitate medicală, unde i s-au acordat îngrijiri pentru leziunile suferite în urma căzăturii din autovehicul.

El a fost interogat apoi ca suspect şi plasat în detenţie.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Csongrád-Csanád a demarat o anchetă penală împotriva sa pentru trafic de persoane şi a cerut arestarea sa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
La pușcărie cu...
La pușcărie cu românul, bine au făcut, merită mulți să stea unde le este locul, mai pe urmă în Ungaria să-i facă fetițe ăia din interior.
Postat 17 August 2023, 00:21 de Morometul
un idiot. ptr toate alegerile facute
Si prost: Conduce si taie calea masinii de politie in giratoriu. Poate facea accident si omora cativa pasageri. Plus, zici ca se vrea prins. Se da jos de la volan in mers, ca sa nu fie judecat doar ptr trafic de persoane, ci si ptr tentativa de omor, ca lasa masina in mers cu oameni in ea. Alergi mai repede pe jos decat cu masina, ei? Sa il manance puscaria pe traficantul de persoane! Ingrijiri medicale: macar daca ii punea sare pe rani. Bine ar fi daca si politistii romani ar avea camere de bord pe toate masinile institutiei, si de corp, ptr fiecare politist. Si daca s-ar cerne politistii aia care vor pensia speciala la 45 de ani, dar in timpul serviciului se fac ca nu vad, din lene sau din lipsa de curaj, aia care nu pot sa alerge dupa un infractor prin camp, aia care se tem ca o fi inarmat sau musculor, aia care nu vor sa lase cafeaua jos si sa lucreze la caz.
Postat 15 August 2023, 21:27 de unu
:::::))))))
Bine ca nu sa întâmplat în Bihor, că începea propaganda că din cauza lui Bolojan sa aruncat din mașină :::::::::))))))) No amu luați-l pe Botka la mișto, el e miezurele acolo :::::::))))))
Postat 15 August 2023, 21:02 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON