URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2023, 15:09

Scandalul azilelor groazei: Gabriela Firea a demisionat din Guvern

Scandalul azilelor groazei: Gabriela Firea a demisionat din Guvern foto: Inquam Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gabriela Firea a demisionat vineri din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, după o discuție cu premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, și ca urmare a implicării în scandalul „azilelor groazei”. Demisia i-a fost cerută intens în spațiul public, după ce au ieșit la iveală legături între ea și proprietarul azilelor de lângă Capitală, unde au fost găsiți vârstnici în condiții groaznice.

Digi24.ro scrie că demisia a fost depusă vineri la Secretariatul General al Guvernului, după ce anterior PSD-ista primise termen de gândire până luni.

Legături evidente

Gestul survine după ce Digi24 a publicat joi un document ce dovedește că patronul „azilelor groazei” de lângă Capitală, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea, dar și la clubul de fotbal deținut de primăria lui Florentin Pandele, soțul acesteia.

„Joi, Digi24 a publicat un document care arată că Ștefan Godei, patronul azilului din Ilfov, este omul de casă al familiei Firea -Pandele încă din 2014 și a fost angajat în toate instituțiile la care Firea a lucrat până a ajuns ministru. Ultimul loc de muncă al lui Godei a fost la Senat, unde a lucrat ca șofer până în februarie anul acesta, când au apărut public anchetele jurnalistice din azilele ororilor. Gabriela Firea a reacționat și a spus că nu a fost șoferul ei nici la Senat, nici la Primărie”, scrie Digi24.ro.

Este greu de crezut că nu știa nimic, au arătat mai multe voci în spațiul public, cu atât mai mult cu cât Firea a dat din bâlbe în bâlbe când a fost luată la întrebări și nici nu a clarificat, public, până acum, legăturile pe care le avea familia ei cu Godei. De altfel, în Capitală a fost organizat joi seară și un protest în care i s-a cerut demisia.

După dezvăluirile din presă, lideri din PSD i-ar fi transmis ministrei să facă un pas în spate, în caz contrar, partidul îi va retrage sprijinul politic. De altfel, sursa citată arată că între Firea și liderii bărbați ai PSD ar exista animozități mai vechi.

Prim-vicepreșdinte al PSD, Firea și-a declarat intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Capitalei la alegerile de anul viitor. În plus, „în partid se cunoaște de multă vreme existența unei rivalități între ea și liderii bărbați ai formațiunii, Marcel Ciolacu temându-se de o eventuală dorință a Gabrielei Firea de a candida la alegerile prezidențiale”.

Potrivit surselor Digi24, Firea va renunța la toate funcțiile din partid.

„Nu suntem vinovați”

Într-o lungă postare pe Facebook, în prima reacție publică după ce și-a dat demisia, Gabriela Firea susține că nu are nicio vină în acest scandal. 

„Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea - care a lucrat doar pentru Serviciul de copii - NU suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacționat, cu certitudine, am fi apărat viața și demnitatea acestor oameni!”, a susținut Gabriela Firea.

Între altele, ea a acuzat o campanie denigratoare menită să îi oprească ascensiunea politică.

„Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică”, a mai scris Firea, susținând că pleacă „hotărâtă și cu fruntea sus” din Guvern (postarea ei poate fi urmărită integral mai jos).

Și soțul Gabrielei Firea a reacționat pe Facebook, distribuind postarea acesteia, acuzând o campanie. ”Bunul Dumnezeu ne este martor ca totul este bine regizat, împotriva Gabrielei și a mea! CEI VINOVATI SA PLATEASA! Au reușit sa scape de ea!...”, a scris Florentin Pandele tot pe Facebook.

Demisia forțată a Gabrielei Firea survine la doar o zi după ce și ministrul Muncii, Marius Budăi, a renunțat la funcție în urma scandalului „azilelor groazei” de lângă Capitală, unde mai mulți bătrâni au fost descoperiți că erau ținuți în condiții inumane, cu complicitatea autorităților.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@excalibur
Adevarat e, cu piedone s-a facut o mare greseala: cand l-au scos, nu cand l-au bagat!
Postat 16 Iulie 2023, 04:32 de pinonel
Vezi ca poti...george
Adaug si eu. Piedone bagat la puscarie, din greseala, de niste oameni cu diplome educati de favoritii tai, elitele care n au plecat din tara. Au ramas cu noi, ce favor. Cica Statul roman tre sa i dea 60.000€. Ce, ma? 60.000€ pe an? Pai cum, la valoarea lui. Ultima data, cind lucram, in privat, intr o fabrica ce avea sa moara aveam 200€ salar...fie 300. Cu diploma de timisoara, inginerie. Cind s-o-mpartit norocu'...fost-am io dus la lucru'
Postat 16 Iulie 2023, 03:42 de excalibur
Da la astia luau lumină
Da la Firea și compania luau lumină românii când să se vaccineze. Voiau binele românilor exact cum voiau binele bătrânilor! Jurnaliștii n-au ce să caute în vreo funcție de conducere, cel mult purtător de cuvânt / translator / redactare etc. Pe funcții de conducere trebuie să ai o calificare economică / juridică / inginerească / medicală / agricolă etc. meserii cu aplicații concrete. Se și mai laudă că are același șofer de 16-17 ani. Auzi?! Alți n-au ce mânca iar alții se plimbă cu șofer. Ei sunt produsul nostru (în general). Noi i-am pus acolo, noi trebuie să-i dăm jos. Olimpicii pleacă din țară, nu-i bagă nimeni în seamă și nu doar olimpicii, oamenii capabili. Alți oameni capabili, nu au loc de acest sistem de promovare sentimental, nerațional și nelogic, prin vot la grămadă în loc să fie pe bază de examene și rămânem că pe noi ne conduc toate nulitățile, toți maneliștii, cu colecții de tablouri, ceasuri de lux, vile și case, concedii peste concedii. Niște purtători de mape dar care nu sunt în stare să ia decizii concrete pentru țară cu impact benefic pe termen mediu și lung. Ei guvernează nu prin predictibilitate, trasabilitate și legi cu impact productiv ci prin POMENI guvernamentale. O administrație care nu poate oferi decât pomeni, necreând un mediu social-economic în care cetățeanul de rând să se poată autosusține, fiind nevoit să stea cu mâna întinsă către stat, este o administrație FALIMENTARĂ. Cam ășți-s PSD + PNL. De LGBT-iștii de la USR nici nu mai vorbim că ne provoacă doar scârbă.
Postat 15 Iulie 2023, 12:52 de georgemarian
Pr*stia a dat-o jos!
Numai o idi*ata ar putea crede ca nu se vor gasi fotografii cu ea, cu gasca ei si cu armasarul ala, godei! S-a trezit si popeye pandele debitand alt sir de minciuni. In final a recunoscut ca bunicii lui si ai handralaului erau nasi si fini. Iar ţaţa firea a dat in balbaiala cand Ovidiu Vanghele (Respect ONG-urilor! Fara ele mureau batranii si azi in lagarele bestiilor!) a demonstrat cum a stat lipit de ea precum umbra, vreo 20 de ani, godei.
Postat 15 Iulie 2023, 09:33 de pinonel
Petre93
Asa bun primar ca Bolojan, București nu o sa aibă ::::)))
Postat 14 Iulie 2023, 19:57 de Sandu2100
Lasa ca iese primar in Bucuresti
O voteaza prostii de bucuresteni la alegeri, si la prezidentiale de candideaza o voteaza destui prosti, exact ca si pe Piedone
Postat 14 Iulie 2023, 19:27 de Petre93
Vinovație
Zice Firea ca plateste pentru ca are incredere in oameni. De fapt, cred ca se poate spune asa: spune-mi în cine ai încredere, ca sa îți spun cine esti. Greseala ei nu este ca a avut incredere in oameni, ci faptul ca nu se pricepe la oameni, ceea ce, politic vorbind, te descalifica.
Postat 14 Iulie 2023, 16:28 de marginan
De mult trebuia sa-si dea demisia
A sarit din presa direct unde e ciolanul mai mare, in politica. Au mai fost scandaluri in care a fost implicata. A avut tupeu femeia asta.
Postat 14 Iulie 2023, 16:03 de Timi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON