URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2023, 17:46

„Un sistem corupt și inert”. Premierul Marcel Ciolacu a dispus verificări în toate centrele de copii și vârstnici din țară

„Un sistem corupt și inert”. Premierul Marcel Ciolacu a dispus verificări în toate centrele de copii și vârstnici din țară Inquam Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut duminică declarații cu privire la azilele groazei descoperite în județul Ilfov, în care bătrânii erau înfometați, ținuți în mizerie și umiliți. El a denunțat „un sistem corupt și inert” și a cerut toleranță zero față de persoanele vinovate de starea acelor bătrâni.

„Vreau să fiu foarte clar – nu am nicio milă pentru ticăloşii care au creat aceste azile ale groazei. Iar faptul că aşa ceva a fost posibil ne arată un singur lucru: avem de-a face cu o problemă de fond. O problemă de sistem, un sistem corupt şi inert. Acesta este adevărul. La fel ca şi dumneavoastră, am văzut infractori. Sunt peste tot în lume. Asemenea ticăloşi, asemenea cruzime, oameni dezumanizaţi total, cred că nimeni nu era pregătit pentru aşa ceva. La fel, să vedem funcţionari publici complici, care, în loc să fie de partea acestor oameni, s-au vândut acestor ticăloşi”, a afirmat Ciolacu, citat de Digi24.ro. 

Premierul a cerut verificarea atentă a tuturor centrelor în care sunt îngrijite persoane vulnerabile. „Alături de colegii mei din Guvern, am discutat astăzi şi avem trei priorităţi: În primul rând, toate centrele pentru copii, persoane vârstnice şi cu dizabilităţi, de stat sau private, trebuie verificate şi reanalizate toate autorizaţiile. Termenul va fi foarte scurt – o săptămână – sub coordonarea prefecţilor”, a precizat acesta. 

De asemenea, el a spus că este o prioritate tragerea la răspundere a celor responsabili de situația de la azilele gestionate de Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”. „În al doilea rând, solicit autorităţilor de drept toleranţă zero faţă de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate. În afară de tratamentul la care au supus aceste persoane, le-au furat şi bunurile, şi casele, şi pensiile. Complexitatea infracţiunilor este una care depăşeşte imaginaţia noastră. Am stabilit cu ministrul Justiţiei ca soluţionarea să fie o prioritate”, a spus Marcel Ciolacu.

În fine, mai arată Digi24.ro, premierul a făcut un apel insistent către Biserica Ortodoxă Română și către ONG-urile din domeniul social: „În al treilea rând, fac un apel către toate cultele din România. În primul rând către BOR, dar şi către ONG-urile care activează în domeniul social. Avem nevoie de implicarea dumneavoastră pe tot ce ţine de latura socială. Asistenţă, în primul rând, pentru persoanele vulnerabile. Faptele petrecute în aceste azile ale groazei ne-au arătat o dezumanizare totală a unor persoane – cărora eu nu le pot spune şi nu îi pot numi oameni”.

Totodată, prim ministrul a spus că „trebuie regândit tot sistemul”. „Este nepermis să avem o mulţime de instituţii de control care îşi pasează vina una alteia”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Aproape ca mi-e mila de patronii lagarului din Chișirid!
99,99% ca vor primi pedepse exemplare (le merita), asta va fi trendul cateva luni! https://www.ebihoreanul.ro/stiri/aproape-de-sfarsit-patronii-azilului-de-chisirid-condamnati-pentru-ca-au-sutit-casa-unei-batrane-179712.html
Postat 10 Iulie 2023, 07:57 de pinonel
Atât de corupt și consolidat este acest sistem ...
... încât ticăloșii care trăiesc prin el îl vor schimba pe Ciolacu înainte de a fi raportate și publicate controalele. În domeniul asistenței sociale, la care sug foarte mulți de rang înalt, nu merge cu controalele ... ci doar cu mandatul de reținere și/sau arestare la purtător.
Postat 10 Iulie 2023, 07:29 de KP
Bla
Totul se intampla din cauza noastră, noi suntem primii vinovati.
Postat 09 Iulie 2023, 23:28 de Maikeltroll
pzd
omul asta uita ca este prim-ministru: el trebuie sa faca ce trebuie, dar se comporta ca un lider al opozitiei. Ei i-au numit pe cei din toate functiile de control si executie, ei dau legi ! Pe cine mai prostesc si pe cine mai vor sa arunce vina ? Iar incep cu oculta si cu conspiratiile cand de fapt ei sunt prosti ca noaptea si corupti pana in maduva oaselor ?!
Postat 09 Iulie 2023, 21:44 de oradea_mea_si_a_ta
Romania decazuta
Asta se intampla atunci cand cei din institutiile de control sunt numiti politic. Daca nu se va termina cu pilele si favoritismele vom fi din ce in ce mai rau. Este deja o caracatita pe care nimeni nu va mai reusi sa o starpeasca. Cine sa ii controleze> Cei care primesc spagi de la administratorii de azile? Cei care ii anunta atunci cand sunt controale? Daca indraznesti sa spui ceva directorul uns de partid te da afara. Este doar o propaganda de toata jena a PSD-ului, care face pe bunul samaritean acuma. Nu se va schimba nimic. Niciodata.
Postat 09 Iulie 2023, 18:30 de Socrate
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON