URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2023, 18:03

Scandal între "VIP-uri": Fostul patron al restaurantului Stradivarius, acum şofer Bolt, acuzat că a pălmuit o clientă (VIDEO)

Scandal între 'VIP-uri': Fostul patron al restaurantului Stradivarius, acum şofer Bolt, acuzat că a pălmuit o clientă (VIDEO) foto: captura video/Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul patron al restaurantului Stradivarius, Mircea Tripe, acum şofer Bolt, a ajuns în atenţia Poliţiei după ce a fost reclamat de o clientă că ar fi înjurat-o şi a pălmuit-o. Victima, Greta Moldovan, e şi ea o persoană cunoscută. Aleşdanca, amică a milionarului Victor Micula, e martor în procesul penal al acestuia. 

Incidentul s-a produs joia trecută, după cum a povestit Greta Moldovan BIHOREANULUI. Tânăra îşi comandase o cursă prin aplicaţia Bolt pentru a merge de acasă până în centrul oraşului. În maşină şi-a dat seama, zice ea, că ruta aleasă de şofer era mai lungă decât altele similare din trecut şi i-a atras atenţia şoferului. Însă acesta a reacţionat violent.

"A început să înjure, să vorbească urât cu mine, striga... I-am cerut să oprească, pentru că voiam să cobor. Într-un târziu a oprit, chiar lângă Liceul de artă. Eu am coborât şi am vrut să plec, dar a oprit şi el, a ieşit din maşină şi a început să fugă după mine. Era plin de părinţi şi copii în faţa liceului, cu toţii au văzut ce se întâmplă. Am dat drumul la camera telefonului, să înregistrez, să am dovezi", spune Greta. 

Tânăra recunoaşte că a avut şi ea o parte din vină, pentru că a trântit uşa maşinii mai tare decât ar fi fost normal. "Recunosc, am trântit portiera, însă de aici şi până să mă lovească e mult. Consider inacceptabil un astfel de comportament", zice tânăra.

Filmuleţul video transmis şi BIHOREANULUI îi dovedeşte spusele. Se vede cum bărbatul se apropie ameninţător de ea, o înjură şi o loveşte, iar în final se întoarce şi pleacă. Greta îi atrage atenţia că va merge la Poliţie, dar bărbatului nu pare să-i pese: "Poţi să mergi şi la dracu", îi răspunde individul, pe care tânăra l-a şi recunoscut în persoana lui Mircea Tripe, 64 ani, fost patron al restaurantului Stradivarius din Oradea, în tinereţe cunoscut bătăuş, implicat deseori în altercaţii violente. 

"Culmea, a şi încercat să mă abordeze în urmă cu 3 ani, pe Facebook, şi nu i-am răspuns. Nu ştiu cum a ajuns un astfel de om să presteze servicii publice", reclamă Greta.

Cert este că, imediat după incident, ea a alertat şi Serviciul Suport al Bolt. "Experiența mea cu acest conducător auto s-a transformat într-un coșmar, a început să-mi adreseze insulte și amenințări verbale. M-am simțit extrem de amenințată și intimidată de atitudinea sa agresivă și de limbajul neadecvat folosit", a reclamat Greta.

"Vă asigurăm că am început o investigaţie internă împotriva şoferului şi deja au fost luate măsuri stricte împotriva dânsului, pentru a ne asigura că nu va pune şi alţi clienţi în această situaţie. Vă garantăm că, în viitor, când veţi comanda o maşină Bolt, comanda dumneavoastră nu va mai fi preluată de acest şofer", au răspuns reprezentanţii Bolt, cerându-şi scuze pentru cele întâmplate. 

În paralel, însă, tânăra a reclamat agresiunea şi la Poliţia municipiului, după cum a confirmat şi purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa. "În urma plângerii penale depuse, polițiștii Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe, urmând ca, la finalizarea acestora, în funcție de rezultat, să fie propusă o soluție corespunzătoare prin unitatea de parchet", a transmis reprezentanta Poliţiei. 

BIOREANUL a încercat să-l contacteze pe Facebook și pe Mircea Tripe, dar acesta nu a răspuns până la ora publicării acestei știri.

Vezi mai jos fimarea realizată de Greta Moldovan:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON